„Kremerata Baltica“ grįžta į Klaipėdą

Kultūra

Klaipėdos koncertų salėje ketvirtadienį, kovo 5 d., 18.30 val., vyksiančiame koncerte „Lenkų muzikos genijai“ pasirodys „Kremerata Baltica“ orkestras, įkurtas ir vadovaujamas smuiko maestro Gidono Kremerio.

Šį kartą orkestras muzikuos su prancūzų pianistu Lucu Debargue. Programoje skambės  muzikalios kaimyninės šalies kompozitorių – Krzysztofo Pendereckio, Miloszo Magino, Mieczyslawo Weinbergo kūryba.

Pernai buvo minimas neatrasto XX a. genijaus M. Weinbergo gimimo šimtmetis, todėl „Kremerata Baltica“, dažnai įtraukdama jo kompozicijas į savo programas, siekė atskleisti visą kompozitoriaus rimtųjų partitūrų galybę. Orkestro griežiama ir Mirgos Gražinytės-Tylos diriguojama M. Weinbergo II simfonija pernai buvo įrašyta kompaktinėje plokštelėje, kurią išleido Deutsche Grammophon, ir nominuota Grammy apdovanojimui.

„Kremerata Baltica“ – iš talentingiausių jaunųjų Latvijos, Lietuvos ir Estijos muzikų sudarytas ir minėtų šalių kultūros ministerijų remiamas kolektyvas, baltiškojo regiono kultūros ambasadorius. Aukštai vertinamą orkestro meninę kokybę lemia ypač muzikalūs atlikėjai ir novatoriškas vadovo Gidono Kremerio požiūris į repertuarą. „Kremerata Baltica“, kaip ir Klaipėdos kamerinis orkestras, pasižymi stipriu ansambliškumo pojūčiu ir neturi nuolatinio dirigento, tad dažnai koncertuoja be jo.

Pripažintas Baltijos šalių kolektyvas jau išleido daugiau nei 20 kompaktinių plokštelių, tarp jų – ir prestižiniais Echo Klassik ir Grammy apdovanojimais įvertintas „After Mozart“, Grammy nominuoti Georgeso Enescu ir Mieczyslawo Weinbergo muzikos albumai.

Jaunosios kartos pianistas Lucas Debargue‘as mokyklos laikais muziką buvo iškeitęs į literatūrą, tačiau būdamas dvidešimties nusprendė grįžti prie fortepijono ir nusprendė skirti savo gyvenimą muzikai. Ilgai netrukus L. Debargue‘as savo ryžtą įrodė sėkmingai dalyvaudamas pianistų konkursuose. Po jų  L. Debargue’as sulaukė daugybės kvietimų surengti rečitalius ar koncertuoti su žymiausiais orkestrais prestižinėse pasaulio koncertų salėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Gidono Kremerio ir „Kremerata Baltica“ sugrįžimas

Klaipėdoje vėl svečiuosis smuiko maestro Gidonas Kremeris ir jo vadovaujamas orkestras „Kremerata Baltica“. Kartu su muzikais pasirodys ir „Circus Roncalli“ ...
2019-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This