Rekomenduojama riboti masinius renginius

Koronavirusas

Renginių organizatoriams, atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką, rekomenduojama atšaukti arba vėlesniam laikui nukelti masinius, ypač uždarose erdvėse vykstančius, renginius. Tais atvejais, jei bus nuspręsta renginį visgi organizuoti, žmonės turi būti įspėti nevykti į jį, jei jiems pasireiškia bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai. O renginių lankytojams turi būti sudarytos sąlygos tinkamai rankų higienai – užtikrintos galimybės plauti rankas vandeniu ir muilu bei įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu.

Tokį sprendimą antradienį pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. O Neringos savivaldybė praneša nutarusi atšaukti visus tokius suplanuotus viešus renginius.

„Masiniai renginiai yra puiki terpė sklisti infekcijoms – ne tik koronavirusui, bet ir gripo bei kitiems virusams. Todėl renginių organizatoriai privalo įvertinti, kiek jų renginys galėtų prisidėti prie epidemiologinės situacijos Lietuvoje pablogėjimo, o lankytojai – ar jiems tikrai būtina, ar jų sveikata leidžia būti dideliuose žmonių sambūriuose. Mes rekomenduojame kol kas tokių susibūrimų vengti“, – pranešime spaudai cituojamas ministras A. Veryga.

Sprendimas rekomenduoti riboti renginius priimtas atsižvelgiant į COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją, Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro gaires dėl koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos bei įrodymus, kad masinių renginių atšaukimas gali sulėtinti viruso plitimą.

Neringos savivaldybė praneša, kad artimiausią mėnesį uždaruose patalpose vykstančių viešųjų renginių neorganizuos nei ji pati, nei jai pavaldžios institucijos. Atsižvelgiant į tai, bus koreguojama ir Kovo 11-osios renginių programa – sukaktis bus minima tik iniciatyvų po atviru dangumi metu. Kovo 11-ąją vyks akcija „Laisvės švyturys“, trispalvę iškeliant Nidos švyturyje ant Urbo kalno. Neatšaukiami ir šventinę dieną numatyti žygiai, į kuriuos kviečia Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija. Dviem skirtingais maršrutais iš Nidos ir Preilos bus kopiama į aukščiausią Kuršių nerijoje Vecekrugo kopą, kur bus iškelta lietuviška trispalvė. Juodkrantėje lauks Lietuvos laisvės 30-mečiui skirtas 30 kilometrų žygis.

Vėlesniam laikui nukeliami tradiciniai Neringos savivaldybės mero susitikimai su gyventojais. Su nuveiktais darbais gyventojai pirmiausia galės susipažinti Neringos savivaldybės mero 2019 metų ataskaitoje, kuri bus pristatoma šį mėnesį vykstančiame Neringos savivaldybės tarybos posėdyje.

Net ir vykstant viešiems renginiams, Neringos savivaldybė prašo gyventojus įvertinti aplinkybes ir esant prielaidoms į renginius nevykti, o su įvairiomis institucijomis susijusius klausimus spręsti elektroniniu būdu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This