Klaipėdos universitetas kviečia kartu minėti Kovo 11-ąją

Švietimas

Kovo 10-ąją Klaipėdos universitetas (KU) kvies švęsti laisvę.

Nuo ankstaus ryto universiteto miestelio aikštėje bus galima įsiamžinti prie šviečiančio užrašo „Aš mylių laisvę“. O 13 val. visi kviečiami burtis Stasio Vaitekūno auloje drauge sugiedoti tautišką giesmę.

KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto profesorius dr. Vygantas Vareikis kvies prisiminti Lietuvos istorijos puslapius, svarstyti, diskutuoti ir pažvelgti į vieno garsiausio laisvės kovotojų Adolfo Ramanausko-Vanago asmenybę. Vyks V. Landsbergio dokumentinio filmo „Vanago portretas“ peržiūra, į kurią atvyks pagrindinis filmo aktorius Mantas Petravičius.

Vytauto V. Landsbergio dokumentinis filmas „Vanago portretas“ pasakoja apie Adolfą Ramanauską-Vanagą, vieną žymiausių Lietuvos pokario partizanų vadų, miškuose kovojusį su sovietų okupantais, net 11 metų priverstą slapstytis su šeima, o vėliau išduotą ir itin žiauriai sovietų nukankintą.

Filme bandoma rekonstruoti šio laisvės kovotojo pasaulėjautą, siekiama atskleisti jo dvasios stiprybę ir subtilius asmenybės niuansus, remiantis paties Vanago dienoraščiais ir jo artimųjų atsiminimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Kovo 11-oji - su didžiule vėliava

34-osioms nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirtus renginius pirmadienį vainikavo klaipėdiečių eitynės nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, nešant simbolinę miesto vėliavą. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This