Sportuojančių vaikų tėvams – triskart didesni mokesčiai

Sportas, Svarbu

Klaipėdos valdžios sumanymas daugiau nei 3 kartus padidinti įmokas už valdiškų sporto mokyklų paslaugas jau sulaukė ir politikų pritarimo. Jie net pageidavo, kad mokesčiai dar labiau būtų padidinti už tuos vaikus, kurie ir jų tėvai gyvenamąją vietą yra deklaravę ne Klaipėdoje.

Paslaugų kainą numatoma didinti visose Klaipėdos savivaldybės biudžetinėse sporto įstaigose. pixabay.com

Uostamiestyje veikia penkios biudžetinės sporto mokyklos: „Viesulo“ sporto centras, Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla, Futbolo sporto mokykla, „Gintaro“ sporto centras, Vlado Knašiaus krepšinio mokykla.

Anot Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, šių sporto mokyklų paslaugų įkainiai buvo nustatyti dar 2014 metais, vėliau kainos perskaičiuotos į eurus, bet pakeistos nebuvo.

„Šiandien tie įkainiai tikrai yra labai maži. Už daugumą paslaugų tėvų įmoka siekia tik 2,9 euro per mėnesį, todėl ją tikrai yra tikslinga padidinti ir niekas labai dėl to nenukentės“, – teigė N. Laužikienė.

Siūloma paslaugas už sporto mokyklas branginti iki 10 eurų per mėnesį. Išlaidos dar labiau išaugs tėvams, kurių vaikai lanko meninę gimnastiką ar sportinę aerobiką. Už šias sporto šakas siūloma nustatyti 15 eurų per mėnesį įkainį, o dabar jis siekia 4,34 euro.

„Gintaro“ sporto centre plaukimo ir plaukimo su pelekais treniruotes lankančių vaikų tėvai per mėnesį turėtų mokėti 20 eurų, o nebe 7,24 Eur, tokie pokyčiai laukia ir V. Knašiaus krepšinio mokykloje.

„Vilniuje tėvai analogiškai moka po 15 eurų per mėnesį, Kaune įkainis yra 7,24 euro, Šiauliuose – 8 eurai, tad mes, jei pasitvirtinsime naujas paslaugų kainas, Lietuvoje būsime per viduriuką“, – teigė N. Laužikienė.

Skaičiuojama, jog triskart padidinus įkainius už sporto mokyklų paslaugas, į Klaipėdos miesto biudžetą pavyktų per metus papildomai surinkti apie 300 tūkst. eurų, kurie būtų panaudoti gerinti sporto infrastruktūrą.

Tokie planai buvo pristatyti Finansų ir ekonomikos komitete ir sulaukė politikų pritarimo – neatsirado prieštaraujančių įkainių padidinimui, bet buvo pasiūlyta taikyti nuolaidas daugiavaikėms šeimoms.

Komiteto pirmininko pavaduotojas Vytis Radvila teiravosi, ar ir ne klaipėdiečiams, lankantiems uostamiesčio sporto mokyklas, galios tie patys įkainiai, o gal tikslinga nustatyti dar didesnius.

„Daug moksleivių gyvena ne Klaipėdoje, o lanko Klaipėdos mokyklas, daug ne klaipėdiečių lanko ir uostamiesčio sporto mokyklas. Mes galvojame, kad įkainiai už paslaugas gali būti diferencijuoti, tačiau galime sulaukti priekaištų iš Konkurencijos tarybos“, – kalbėjo N. Laužikienė.

Komiteto narys Arvydas Vaitkus svarstė, ar teisinga papildomai apmokestinti tėvus, kurie neturėjo galimybės įsikurti Klaipėdoje, tad pasistatė namus prie jos, bet už Palangos plento.

„Manau, kad siūlymas diferencijuoti įkainius klaipėdiečiams ir ne klaipėdiečiams yra geras, bet ne dabar, o po poros metų. Įkainiai ne klaipėdiečiams tikrai turėtų būti didesni, nes kitaip niekaip nepriversime tų gyvenviečių prisijungti prie Klaipėdos, nors ten ir gyvena klaipėdiečiai“, – savo nuomonę reiškė komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

Jei Klaipėdos savivaldybės administracijos sumanymui didinti įkainius už sporto mokyklų paslaugas pritars ir kiti komitetai, tuomet bus rengiamas atitinkamas miesto tarybos sprendimo projektas.

4 Comments

  1. Verslas Dar.

    Kažkas darosi nesveiko o gal už orą kokia dešimtukę šiemet ,kai bus kiti metai pabranginti turėsiu ką?

    Reply
  2. Anonimas

    Yra kuriems apmoka, bent daly pinigų finansuoja turnyruose ir duoda ir kedu ir bliuzo u. Aišku nevisiems

    Reply
  3. Anonimas

    Tai žinoma seniai biudzetininkam reikia pakelti mokestį už treniruotes, privačioje mokykloje tokiu kainų iš vis nėra, ir finansuoti pri acias mokyklas taip pat. Visiems sportuojantiems vaikams turi būti sudarytos vienodos sąlygos. Biudžetinėse įstaigose finansuoja vaikams išvykas, perka treningus ir dar toks mažas mokestis, jei vaikas lanko privačią mokykla, tai tėvai turi patys viską finansuoti. Visi vaikai gi netilps sportuoti tik biudžetinėse istaigose

    Reply
    • Anonimas2

      Ka cia spangsti? Lankom biudzetinej, perkam ir treningus, ir aprangas, ir uz isvykas ir turnyrus mokam.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This