Ūkiniame pastate paslėpti turtai nuo vagystės neapsaugojo

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigta baudžiamoji byla, kurioje 33-ejų klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl 116 500 eurų svetimo turto vagystės.

Byla netrukus bus pradėta nagrinėti Klaipėdos apylinkės teisme. Palmiros Mart nuotr.

Anksčiau 7 kartus teistas vyras teismo kaltu dėl vagysčių buvo pripažintas net penkis kartus. Šeštą kartą dėl vagystės vyras teisėsaugai įkliuvo po to, kai pernai metų spalį Klaipėdoje įsmukęs per neužrakintas ūkinio pastato duris iš metalinio vamzdžio ištraukęs pačių įvairiausių juvelyrinių dirbinių, juos pasisavino.

60-metis nukentėjusysis, tikėdamas apsisaugoti nuo vagystės, metaliniame vamzdyje ūkiniame pastate slėpė 10 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, ne vieną vyrišką laikrodį su auksinėmis apyrankėmis, moterišką laikrodį su balto aukso apyranke bei auksinį laikrodį su odine apyranke, 15, 10 ir 5 rublių nominalo auksines monetas, vyriškus ir moteriškus auksinius žiedus, grandinėles, pakabukus, sidabrinius juvelyrinius dirbinius ir kitą turtą. Visgi vyras iš viso neteko ne tik pinigų, bet ir apie 3 kilogramų aukso dirbinių ir apie 5 kilogramų įvairių sidabro dirbinių.

Bylos duomenimis, pagrobtą turtą kaltinamasis užstatė lombarduose, o gautas pinigines lėšas panaudojo lošimams kazino, įsigydamas sau ir žmonai automobilius ir kitiems asmeniniams poreikiams tenkinti.

Ikiteisminį tyrimą atlikę policijos pareigūnai nustatė, kad norėdamas vairuoti įsigytus automobilius jis dar įsigijo ir suklastotą latvišką vairuotojo pažymėjimą, kurį pareigūnai aptiko asmens kratos metu.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui, joje valstybinį kaltinimą palaikys prokurorė Virginija Tilvikienė.

Už šią nusikalstamą veiką vyrui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Senolė neteko stambios sumos

Kretingos policija pranešė, jog penktadienį sulaukė 87-erių moters pareiškimo, kad iš jo namų Latvelių kaime dingo 10 400 eurų. Pradėtas ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Apvogė namą Kūlupėnuose

Šeimininkai, vėlų vakarą grįžę namo, pastebėjo, jog yra apvogti. Ketvirtadienį, apie 22.30 val., Kretingos rajone, Kūlupėnuose, grįžus namo pastebėta, jog ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pensininkė pasigedo stambios sumos

Klaipėdos policija informuoja trečiadienį sulaukusi 68-erių moters pareiškimo. Ji pranešė prieš dieną namuose Šiaulių gatvėje pastebėjusi, jog iš seifo neaiškiomis ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This