Melnragėje iškilo kryžius

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Keletas dešimčių klaipėdiečių šeštadienio vidurdienį susirinko į I Melnragės paplūdimį, kur šios gyvenvietės bendruomenės surengtos akcijos „Už Baltijos pajūrio išsaugojimą” metu buvo pastatytas vilties kryžius bei renkami parašai po rezoliucija, skirta prezidentui, Seimui, Vyriausybei, Aplinkos bei Susisiekimo ministerijoms.

Pasak akcijos organizatorių, jei padėtis nesikeis, tokių kryžių iškils dar ne vienas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šiandien Baltijos pajūris kenčia nuo nuolatinės krantų ardos ir jūros užterštumo. <…> Pagal GOOGLE EARTH pateiktus duomenis 2004-2014 m. laikotarpyje Melnragėje kranto linija per 10 metų atsitraukė apie 50 m. Ši arda šioje vietoje liks nepataisomai ir tik didės, jei nieko nebus daroma. <…> Dėl krantų ardos turi būti skelbiamas pavojus Valstybės lygmeniu. <…> Baltijos jūros ties Klaipėda taršos lygis priklauso nuo į ją patenkančio vandens iš Kuršių marių, Dangės upės užterštumo bei jūroje skandinamo iškasto iš Kuršių marių grunto užterštumo. Kuršių mariose rasta nerimą keliantys teršalai. <…> Esant užterštai Baltijos jūrai, tikėtina, kad yra užterštas ir pajūrio pakrantės smėlis, kuris kaži ar buvo kada tirtas. Maitindamiesi Baltijos jūroje pagauta žuvimi, mes – žmonės esantys mitybos grandinės gale, gauname žuvyse esančių sunkiųjų metalų, kurie kaupiasi žmonių kepenyse, raumenyse, poodiniame sluoksnyje. O visai tai gresia onkologinėmis ligomis”, – buvo rašoma kvietimą į Pirmosios Melnragės bendruomenės organizuojamą akciją.

„Mūsų valdžios atstovai nėra išgirdę mūsų klaipėdiečių ir visuomenės siūlymų bei klausimų, šiandien neturime pakankamai atsakymų, dėl to ir susibūrėme, kad būtume išgirsti. Jei šiandieną statydami kryžių ir pasakydami, kad tai yra vilties ir kančios šauksmas nebūsime iširsti, po dvidešimt darbo dienų statysime kitą. Po dar dvidešimt – kitą kryžių ir taip greičiausiai bus nusėtas visas pajūris, kol būsime išgirsti”, – sakė Marija Kalendė, Melnragės seniūnaitė.

Kryžius buvo įkastas prie betoninės į paplūdimį vedančios sienutės. Šalia ženklo, skelbiančio, jog „šis kančios ir vilties ženklas skirtas dėl grobuoniškos veiklos šiandien kenčiančiai Baltijai”, o jei Melnragėje bus pastatytas išorinis uostas krantas esą per kelerius metus eroduos iki šios vietos. Taip pat čia pritvirtina lentelė su QR kodu, vedančiu į specialių puslapį, skirtą Baltijos jūros problemoms nušviesti.

Vienas iš stačiusiųjų kryžių, visuomeninkas Arvydas Urbis teigė, jog jau artimiausi metu tokie kryžiai iškils iš Giruliuose, ir Karklėje, ir Nemirsetoje.

„Miesto valdžios norai yra nupirkti dvi mėlynas vėliavas paplūdimiams, o mūsų noras yra būti prieš problemos dangstymą mėlynomis vėliavomis, kad būtų padaryti bent jau smėlio cheminiai ir kitokio užterštumo tyrimai, kad žinotume, ar pavojinga būti tuose mūsų paplūdimiuose, ar ne. Bendrąja prasme norime rimto valstybės institucijų, ypač atsakingų už aplinkosaugą, požiūrio į tai, kas vyksta. Nebeužtenka vartyti akis ir vaidinti nustebusius, kai visuomenė suranda taršos šaltinius”, – sakė Girulių bendruomenės atstovas Gintaras Ramašauskas.

Jis pasidalino duomenimis, kuriuos neseniai Klaipėdos bendruomenių asociacija (KBA) gavo iš Aplinkos apsaugos departamento (AAD) apie uosto krovos kompanijų leidžiamas paviršines nuotekas į marias.

„Leistinos taršos normos viršijamos kartais dešimtimis kartų, yra atvejis, kai kompanija viršijo 3224 kartus. Tai yra sistemingas gamtos naikinimas, už kurį sistema „teršėjas moka” baudžia visiškai juokingomis baudomis – 85 eurais. Čia jau yra pasityčiojimas, visiškai neatsakingas požiūris. Mes žinome, kad toks kalbėjimas ar į jūsų mikrofonus, ar mitinguose nuo bačkos jokio poveikio valdininkams nedaro, tai mes keliame klausimą ir kitaip – sakome, kad šalies vadovai, ministerijų vadovai, atsakingų institucijų vadovai yra asmeniškai atsakingi už tai, kad nėra daromi jokie tyrimai, kaip erozijos procesai paveiks visą pajūrio juostą po išorinio uosto statybų Klaipėdoje. Turi būti duoti atsakymai, kiek kainuos erozijos valdymo priemonės, kokie bus jų finansavimo šaltiniai”, – sakė G. Ramašauskas.

KBA skirtame AAD rašte informuojama, kad pernai 85 eurų baudomis už aplinkos teršimą nuotekomis, viršijančiomis leistinus normatyvus, buvo bausti atsakingi AB Kruizinių laivų terminalas, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), UAB Vakarų techninė tarnyba ir Malkų įlankos terminalas asmenys. Artimiausiu metu baudos esą bus paskirtos „Klaipėdos naftos”, Uosto direkcijos, Birių krovinių terminalo atsakingiems asmenims, dar kartą bus baudžiama „Klasco”.

Susirinkusieji į akciją pasirašinėjo po minėtąja rezoliucija. Parašai po ja bus renkami ir toliau.

Į akciją atėjusi miesto Tarybos narė Nina Puteikienė išreiškė nuomonę, kad joje turėtų būti aiškiau išdėstytas nepritarimas išorinio uosto projektui.

„Pasigedau aiškaus „ne”, – teigė ji.

REZOLIUCIJOS TEKSTAS

Mes, žemiau pasirašiusieji pilietinės akcijos dalyviai ir šią klaipėdiečių pilietinę akciją palaikantieji, kreipiamės į Lietuvos Respublikos vadovus ir atsakingų institucijų vadovus.

Gerbiamieji, tai yra jūsų asmeninė atsakomybė, kad Kuršių marių ir Baltijos jūros tarša Lietuvos pakrantėse tampa nebevaldomu procesu ir kad jau suplanuota bei Vyriausybės patvirtinta uosto plėtra išvystant išorinį uostą Melnragėje neabejotinai turės katastrofiškas pasekmes gamtinei aplinkai, klaipėdiečių ir viso pajūrio gyventojų gyvenimo kokybei.

Mes reikalaujame:

1. Neatidėliojant pradėti valdyti sistemingai vykdomą ir tūkstančius kartų normas viršijančią pramoninę taršą į Kuršių marias ir Baltijos jūrą dar iki taip vadinamojo gamtosauginių įstatymų “Klaipėdos paketo” galiojimo pradžios. Pridedami dokumentai – taršos tyrimų rezultatai ir baudos teršėjams po 85 Eur – už nustatytą gamtinės aplinkos taršą kelis kartus viršijančią leistinus normatyvus, o KLASCO atveju – net 3225 kartus viršijant leistiną taršos normatyvą. Reikalaujame nustatyti gamtinei aplinkai padarytos žalos dydį, tai paviešinti ir kompensacijas išieškoti iš teršėjų realiai, o ne vien formaliai įgyvendinant principą „Teršėjas moka”. 

2. Reikalaujame, kad LR Vyriausybė nurodytų Aplinkos ministerijai užsakyti ir visuomenei deramai pristatyti nepriklausomų krantotvarkos ekspertų tyrimų rezultatus, kuriais privaloma įvertinti:

2.1. Esamą Baltijos jūros kranto būklę ir vykstančius kranto erozijos procesus, nešmenų jūroje su srove iš Pietų į Šiaurę esamą padėtį, smėlio atsargų jūroje iki 7 m gylio situaciją. Atkreipiame dėmesį, kad vykdomas krantų būklės monitoringas yra tik jau įvykusių kranto ardos procesų vertinimas ir neatspindi numatomų pokyčių gamtinei aplinkai dėl jau patvirtinto Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrojo plano sprendinių įgyvendinimo.

2.2. Hidraulinio modeliavimo ir kitais moksliniais metodais ištirti kurie Baltijos jūros kranto ruožai bus labiausiai paveikti erozijos procesų išvysčius išorinį uostą

Melnragėje, kokios kietosios erozijos priemonės bus taikomos erozijos procesų valdymui pajūryje, nustatyti jų kaštus ir numatyti kietųjų erozijos priemonių įrengimo kaštų finansavimo šaltinius.

3. Numatomus kietųjų kranto erozijos priemonių įrengimo kaštus ir nuolatinius jų priežiūros bei remonto kaštus įtraukti į ekonominį išorinio uosto statybos vietos parinkimo vertinimą, šiuo metu atliekamą per LR Bendrojo plano SPAV (Strateginis poveikio aplinkai vertinimas) procedūrą.

Atsisakius, arba vengiant, arba vilkinant atlikti objektyvius ir nepriklausomus Baltijos kranto erozijos procesų tyrimus, numatomų erozijos valdymo kaštų skaičiavimus, kitus nuostolius gamtinei aplinkai bei šių kaštų ir nuostolių skaičiavimo neįvertinant per šiuo metu rengiamo Lietuvos Respublikos Bendrojo plano rengimo procedūras – sieksime, kad atsakingų institucijų vadovams būtų taikoma asmeninė atsakomybė už nusikalstamą neveikimą turint informaciją apie neveikimo pasekmes, ar delsimą vykdyti savo pareigas, ir už minėtu neveikimu padarytą žalą gamtinei aplinkai, klaipėdiečių ir visų Lietuvos žmonių gyvenimo kokybei.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”126725,126726,126727,126728,126730,126729,126731,126732,126733,126734,126735,126711,126712,126713,126714,126715,126716,126737,126738,126718,126719,126720,126721,126722,126723,126724,126736,126706″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

36 Comments

  1. Anonimas

    Juk kinai jau investuos,bus kinų Melnragė,negi neskaitet apie kinų investicijas,atsimerkit

    Reply
  2. Andrius

    Patys Žmonės teršia, kalta valdžia???

    Reply
  3. Equalizer

    ar i si papludimi galima su sunimis eiti? nes jei negalima butu gerai israsyti bauda, nes nuo tokiu nesamoniu viskas ir prasideda.

    Reply
  4. Marija

    Ačiū Martynui Vainoriui ir ačiū Atvirai Klaipėdai, kad esate 🙂

    Reply
  5. kaimynė

    Didesnio falsifikato kaip tas rėksnys ir žmonių kiršintojas GintarasR neteko nei girdėti , nei matyti . Tikras falšas .

    Reply
    • Klaipėda

      Ačiū Gintarui R. šaunuolis

    • ir aš sakau

      ačiū, Gintarai

  6. Neptūnas

    Eitumėt geriau šiukšles rinkti, vietoj nesąmonėm užsiiminėję.

    Reply
    • Neptūnui

      Gali eit rinkti ko neini? KBA Šaunuolė!

  7. Linas

    Saugokim gamtą, pajūrį…

    Reply
  8. Simona

    Kryžiai ir prieš dvidešimt penkis metus buvo statomi pajūryje. Tada žmonės irgi gynė pajūrį nuo naftos įmonės plėtros. Ir mitingai buvo. Aišku, didesni nei dabar. Bet kryžiams buvo parinkta derama vieta-kopose. Jų buvo berods 5. Įspūdingai atrodė.

    Reply
    • Tai Simonai

      Kryžius kopose ir pastatytas, jis pastatytas ten, kur atkeliaus jūra, jei mes nieko nedarysim-už 200 metrų nuo dabartinio kranto.

    • Ulla

      Taiip ir dabar atrodo jie įspūdingai ❤

  9. Klaipediete

    Palaikau, bet kryzius statykit miesto centre, salia savivaldybes, eitynes ir pan. Pajuris netinkama vieta.

    Reply
  10. Proveržis

    Namų šeiminkės projektas! KBA – Klaipėdos bendruomenės asociacija deklaruojanti, kad buria miestiečius ir visas miesto bendruomenes. Šeštadienis, visai neblogas oras, išties didelė krantoardos problema ir viso uosto, miesto valdžios ir būsimo giliavandenio uosto nusikalstami plėtros planai ir tik „keletas dešimčių klaipėdiečių??? Ir tik tiek? Kaip čia taip? Tai ar problemos nėra, ar KBA ar tos miesto bendruomenės? O toks kryžių (nesudėtingų statinių) statymas pajūrio juostoje – tai ta pati krantoarda ir tuo pačiu grubiausias įstatymų pažeidimas pajūrio juostoje. Kaip čia taip? Ar nesudėtingo statinio, primenančio kryžių jau nėra statybos teisės ir administracinių teisės aktų pažeidimas? Gal tada ir tas dušines ir daugiaaukščius namus statykime kopose kryžiaus formos. Ar čia I Melnragės problema, Klaipėdos ar Lietuvos? Teigiama „…Nebeužtenka vartyti akis ir vaidinti nustebusius….” – sutinku ir visa dešimčia pritariu, bet….. tai dabar kas 20 dienų statysime po kryžių kopose? Tai, ko nepadarė audros, miesto politikų parsidavėliškas tingumas ir abejingumas , verslo cinizmas – damušime patys? Keista. Na galiausiai labai pasiseks ir pristatysite kopose kryžių kaip Kryžių kalne ir užplūs turistai fotkinti. Ir kas toliau? Tikiu – A.Urbis pastatys kokį desetką kryžių ant kurių vasarą džiovins visi glaudes ar prisiriš kokią paklodę šešėliui. Dabar tik smalsu, kaip su tuo nelegaliu, viešai pastatytu statiniu ( statytojas akivaizdus ir užfiksuotas) dabar elgsis nacionalinė žemės tarnyba kuriai privalu rūpintis valstybine miško žeme (kopos) ir ką darys valstybinė teritorijų planavimo statybos inspekcija – statinys tai nelegalus ir viešai deklaruotas? Anot AK – kas 20 dienų bus vis naujas? Panašu, kad gali būti ir smagu ir su detektyvinias elementais. Bet gal geriau, prašau ir informuoju gerbiami entuziastai, miesto valdžia yra Liepų ir Dangės gatvėse. Gal galėtumėte palikti kopas ramybėje, o susirinkti miesto valdžiai po langais ar užeiti į mero priimamąjį ar kabinetą, išpilti pvz. jam nors po kibirą srutų ar nors smėlio. Jei bijote, statykite kryžius nors vidury gatvės, jiems po langais. Prie ko čia vargšės kankinamos audrų, kvailų politikų ir verslo interesų kopos? Kopos, augmenija ir be jūsų gelbėtojų kenčia. Taip, pritariu išties didžiausia problema, bet kai iš to daroma ne viso miesto pilietinė akcija ir svarbiausia , adresuojama raštu „dievams”. Panašu, kad tai tik namų šeimininkės dyko buvimo savaitgalio atrakcija…

    Reply
    • artiomas

      Kopos, smėlis, jūra, t.y. gamta pati savęs apginti negali. Tai turi daryti žmonės. Kur statyti kryžių? Atseit po langais tų, kurie priima sprendimus. Miesto valdžia priima daug ir įvairių, jiems padeda vyriausybė. Kas konkretizuoja daromus nusikaltimus? Nusikaltėlis ar vieta. Tik vieta/

    • tam Proveržiui

      Tai surenk ,padaryk, Proverži, viso miesto akciją, jei jau toks gudrus, bet atrodo, kad pats esi iš ” betonuotojų brigados”, tik vaidini susirūpinusį gamta.

  11. Jooo...

    T.y. Kryžija

    Reply
  12. Jooo...

    Jooo, su tais kryžiais jau „pereboras”. Nesuprantu, negi jau nėra kitų simbolių, nešančių viltį, polėkį į gražesnę ateitį. Greit Lietuvą galėsime vadinti Kryžius…

    Reply
    • GintarasR

      Tenka sutikti, kad Mėlyna vėliava, kurią jums nupirks, paplūdimyje atrodys žymiai geriau. Grigeo chemija, Smeltalės buitinių nuotekų griovys, uosto krovos tarša tūkstančius kartų virš leistinos normos – dešimtmečiais vkstantys ir įrodyti dalykai, Viskas nusėdo mūsų pliažuose, kuriuose jums pastatys gražias, prestižinas vėliavas. Ar jums nekyla noras sužinoti to smėliuko, kuriame su vaikais voliositės, cheminę sudėtį? Štai apie ką tas Melnragės kryžius.

    • to Jooo

      Galima nieko nedaryt : nei peticijų, nei pilietinių akcijų, nei kryžių…… tereikia tik sulaukti gilavandenio uosto. O tada ir pamatysim visus ” pereborus”. Netgi nereikės sulaukt uosto, tereiks tik statybų pradžios……kai pradės masiškai kirst mišką ir tiest geležinkelį

    • Klp

      Nedramatizuok per daug nes kaip tik nuteiksi zmones pries save. Tarsa yra, taciauji tikrai nevirsyja 1000 kartu. Juk zuvu mariose ir Lietuvos pajuryje vis dar yra. Siaip padetis gereja, sovietmeciu uostas net neslepdamas terse. Dabar jau reikia slepti tersima. Galu gale del rimtos kontroles nustos tersti visai. Man labiau nerima kelia paprastu zmoniu siukslinimas. Visa mariu pakrante nuklota buteliais ir tt.

    • GintarasR

      Klp – mes nieko nedramatizuojam, nes realybė už bet kokias dramas yra bjauresnė. Turime iš Aplinkos apsaugos departamento gautus KLASCO paviršinių nuotekų kontrolės dokumentus. Tikrinimo data 2019-06-20 . Išleistuvas Nr.4. Suspenduotų (skendinčių) medžiagų surasta 161230+/-17 mg/l.
      Normatyvas (momentinės taršos) yra 50mg/l. Normatyvo viršijimas yra 3224,6 KARTŲ. Visas tas brudo srautas yra tiesiog išleidžiamas į Kuršmares ir po to yra išplaunamas į mūsų pliažus.
      Kad būtų įdomiau – bendrojo azoto normos buvo viršijamos 12,17 karto. Nuo jo vyksta eurofikacijos procesai – ta ilgalaikė miela žalia dumblių buiza vasarą pliažuose ir Kuršmarėse.

      Turime ir kitų kompanijų duomenis – ten taip pat ir dalelės ir cinkas ir azotas ir sulfatai normatyvus viršija po kelis kartus ir keliolika kartų.
      Akcijos Melnragėje metu buvo galima su tais Aplinkos apsaugos departamento dokumentais susipažinti, juos fotografuoti, vėliau tikrinkite, kritikuokite ir keikite mus už tai, kad viešinam. Kai nieko nežinai – tikrai yra ramiau.

      Atkreipk dėmesį į tikrinimo datą – beveik metus ši informacija visuomenei prieinama nebuvo, tikėtina, kad pernai birželio 20 visuomenė tame šūde ir maudėsi, niekas nepatarė kad tą savaitę į pliažus žmonės nevyktų, niekas taršios krovos operacijų nestabdė. Surašė protokolą 85 eur baudai ir visi laimingi.

  13. Peticijos.lt

    Paskelbkit peticijos.lt .visi pasirašys išskirus vagiu iš savivaldybės ir verslininkų ranka-ranka plaunančiu
    Kur galiu pasirašyti?

    Reply
  14. Algirdas Grublys

    Akcija gal ir gera . Laikykitės nuostatos – vaikų į politines akcijas nevelti. Už šį atvejį -gėda !

    Reply
    • GintarasR

      p. Algirdai, paaiškinkit, o kokią politinę kryptį jūs įžvelgiate šioje melnragiškių akcijoje? Kodėl pilietinė akcija jūsų tvirtinimu yra politinė? Prieš greitus pinigus rimtiems vyrams, bet labai didele kaina mums visiems nebent. Matot, yra dar įsitikinusių, kad ši valstybė kyla iš jos piliečių valios, o ne iš save verslininkais laikančių valdininkų apetito. Visai nedaug, bet dar vis yra.

    • Artiomas

      Tėvai kalba apie užterštumą, apie išorinį uostą – statybininkų projektą, kuris atneš milijoninę žalą Lietuvai ir atims vaikams ateitį. Vaikai namuose gali klausytis, o viešumoje, tai jau įvėlimas į politinę akciją. Kas čia per nusikalbėjimas.

    • nesitikėjau

      iš Grublio, o toks padorus atrodė…

  15. Jūratė

    Labai puiku ir pagirtina, kad visuomenėje atsiranda žmonių, kurie bando kažką daryti, stengiasi, aukoja laiką. Graži iniciatyva. O tokiem kaip ” anonimas” ir „Tomas” norisi pasakyt : atsikvošėkit pagaliau, čia juk stengiamasi ne dėl savęs, o dėl mūsų ir jūsų ” anonimų”. Kryžiai tik laikinas dalykas……o tas baisus monstras, pavadinimu ” išorinis giliavandenis uostas”, jei atsiras, tai bus visam gyvenimui, su visom iš to išplaukiančiom baisiom pasekmėm. Ir tai bus ne tik mūsų kartai, bet mūsų vaikams ir anūkams. Todėl vietoj to, kad piktintumėtės kryžiais, verčiau įsigilinkit į pačią esmę, jei jums kažkiek rūpi pajūrio ir gamtos ateitis.

    Reply
  16. Raimondas

    Malonu, kad Melnragiškiai bando užvesti užmigusią visuomenę . Tikėkimės, kad pabus ir kitos bendruomenės. Uostas-tai akivaizdus pinigų plovimo atvejis ypač dideliu mąstu, neveltui suinteresuoti asmenys su dabartinės valdžios pagalba šitokiais tempais ” kabina makaronus ” . Po kiek opiumas liaudžiai ? Atsibuskit !!!

    Reply
  17. Tam anonimui

    iš kur jūs ištraukėt, kad kryžius aukos simbolis, tai jūs norite, kad mes tuo tikėtume. Kryžius yra kalavijo įsmeigto į žemę simbolis, kovos simbolis. Čia Kuršių žemės- čia Pilsotas ir Mėguva, o mes jų ainiai.

    Reply
  18. GintarasR

    Anonime, mielas berašti anonime… Žinoma, Jums viskas yra labai gerai – uosto plėtros planas yra patvirtintas Vyriausybėje, ekonominis išorinio uosto pagrindimas yra visiškas falsifikatas, nuostoliai gamtai ir žmonių sveikatai nebus nustatinėjami ir vertinami, nes pasirodys, kad jie didesni, nei numatoma uosto plėtros į jūrą nauda… Pasirodo, ir krovinių srauto, kuriam tas uostas turi būti pastatytas Melnragėje iki 2029 metų – irgi mūsų regione nėra ir neplanuojama, kad galėtų atsirasti iš kažkur… Įrodyta, kad pramoninė tarša į marias ir jūrą leistinas normas viršija tūkstančius kartų, o teršėjai atsiperka vos 85 eur baudele – taigi jei reiks, po tiek sumokės nors kasdien ir nuodys mus toliau… Anonime, kai dar prieš pora metelių svaigote apie dešimtis tūkstančių (30 000 jei norite konkretumo iš tuometinio uosto direkcijos Macho Alfa pažadų) naujų darbo vietų pastačius išorinį uostą – tai žinokit, tokio įsipareigojimo uosto direkcijai nustatyta nebėra – buvo iš pradžių Vyriausybė nurodžius sukurti 2000 naujų darbo vietų, bet paskui apsigalvojo, nusprendė kad nebereikia. Taip pat nėra net rengiamasi daryti jokių tyrimų kaip apie 3km tolyn nuo kranto išvystytas išorinis uostas paveiks krantų būklę ir erozijos procesus, ar kaip užbetonuota viena iš protakų apie Kiaulės nugarą stabdys ledonešį (ledų sangrūdos jau yra numatytos uosto SPAV ataskaitoje) ir kurios teritorijos bus užtvindomos Nerijoje ir Kuršmarių kitam krante… Niekam neįdomu, net mūsų Universiteto mokslininkai apie tai linkę patylėti – matyt todėl, kad tik jūsų optimizmo negesinti, ramybės netrikdyti. Jeigu tamstai labiau patiks – laikykite, kad tas kryžius Melnragėje yra pastatytas jūsų abejingumui, aklumui, kurtumui ir kvailumui pažymėti. Geroji jums naujiena – tokių Anonimų mūsų mieste dar labai daug.

    Reply
    • Anonimas

      Tas Jūsų kryžius Jums gal pagelbės tik jei prie jo pats prisikalsit, o daugiau tai nieko kito tik vizualinė tarša.

  19. Tomas

    Ir vėl kryžius. Žali, mėlyni, raudoni. Tiesiog nuolatinės kančios tauta tapome.

    Reply
  20. Anonimas

    Nu kas per aukos sidromas pas tauta, ciut kas ir kryzius… ukininkams mokesciai-,kryzius, pajurio tarsa – kryzius, per visa sali vien kryziai. Panandykit pozityviau i pasauli paziuret, gal nera taip.viskas blogai:)

    Reply
    • Nuomonė

      Pritariu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This