„Prūsų” atlikėjai – apie tai, ką jiems reiškia laisvė

Kultūra

„Kažkas nepaprasto ją, laisvę, turėti. Dėl jos kovoti. Ją nešiotis širdyje ir branginti. 30 gražių pavasarių Lietuvai… Branginkime. Saugokime. Puoselėkime, nes ji  – mūsų pradžia ir pabaiga, vienintelė mūsų – Lietuva“, – sako Klaipėdos muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus, kovo 12-ąją žengsiantis į sceną kaip prūsų didvyris Herkus Mantas.

Ketvirtadienį, kovo 12 d. 19 val. didingieji Giedriaus Kuprevičiaus „Prūsai“ įsikurs Žvejų rūmų salėje, o operos spektaklis taps Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dovana savo miestui Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga.

Nauju šios operos pastatymu Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras prieš porą metų pasitiko Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. KVMT nuotr.

Pagrindinio herojaus, Herkaus Manto, mylimąja Kristina taps Rasa Ulteravičūtė. Anot solistės, laisvė – tai galimybė būti pačiai savimi ir rinktis priimtiniausią sau variantą iš daugybės galimų.

„Kiekvienas iš mūsų renkamės vietą, laiką, būdą, tikslą… Iš daugybės nežinomųjų mes turime galimybę rinktis, o mūsų pasirinkimai mus nulemia ir apsprendžia“, – sako R. Ulteravičiūtė.

Krivio partiją atliekančio Viliaus Trakio teigimu, laisvė – tai buvimas nevaržomu, laisvos mintys, žodžiai, džiaugsmas dėl kiekvienos nugyventos dienos.

„Kovo 11-ąją švęsiu su šeima, nes būti su savo šeimos nariais yra viena iš laisvės formų“, – sako jaunasis solistas.

Legendinis muzikinio teatro solistas Šarūnas Juškevičius sako, kad kovo 11-oji jo šeimoje ir iki 1990-ųjų būdavo šventė, nes šią dieną gimtadienį švenčia jo žmona.

„Būti laisviems – nuostabus jausmas. Lygiai toks pat, kaip ir prieš 30 metų… Laisvės tiek daug, kad kai kam per daug… Kita vertus, daugiau iš nepriklausomos valstybės mes, menininkai, tikėjomės… Kovo 12-os dienos „Prūsai“ man bus ypatingi, kaip ir kiekvienas mano spektaklis. Scenoje jaučiuosi geriau nei gyvenime“, – akcentavo Š. Juškevičius.

„Prūsų“ spektaklyje taip pat dainuos Muzikinio teatro senbuviai Kęstutis Nevulis (Koltis), Viačeslavas Tarasovas (Tarnas), Aurelija Dovydaitienė (Lauma), Artūras Kozlovskis (Sachsė), Rolandas Einikis (Hirchalsas), Virginijus Pupšys (Pasakotojas), o taip pat jaunieji Modestas Narmontas (Samilis), Aurimas Raulinavičius (Ragūnas) ir Rosana Štemanetian (Nomeda). Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestrui vadovaus teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.

INFORMACIJA 

G. Kuprevičiaus „Prūsai“ tapo pirmąja nacionaline istorinės tematikos opera, sukurta ir pristatyta žiūrovams nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje. Jos pirmoji premjera Klaipėdoje įvyko 1997 m. Simboliška, kad nauju šios operos pastatymu Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras prieš porą metų pasitiko Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Antrajam gyvenimui operą prikėlė  režisierius Gediminas Šeduikis, choreografas Aurelijus Liškauskas, scenografė Sigita Šimkūnaitė ir kostiumų dailininkė Sandra Straukaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai atskleidžia laimės ir šventinio stalo ingredientus

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro menininkams svarbi šeima ir bendrystė. „Žmogiškos laimės ir stiprios sveikatos. Jei būsite sveiki – viskas pavyks, ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečių „Lokys“ - milijoninei „OperaVision“ auditorijai

Lapkričio 19 d. Broniaus Kutavičiaus opera „Lokys“ bus transliuojama tarptautinėje Operavision.eu platformoje. Pasaulio operos bendruomenė turės progą pažinti Lietuvos operą, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This