Koronavirusas: svarstoma atšaukti skrydžius

Koronavirusas

Reaguodamas į sparčiai besikeičiančią naujojo koronaviruso situaciją pasaulyje, Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras (VESOC) pavedė Susisiekimo ministerijai pateikti Sveikatos apsaugos ministerijai informaciją dėl galimybių ir veiksmų atšaukti tiesioginius ir jungiamuosius skrydžius į/iš Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos.

Informacija turi būti pateikta iki kovo 12 d., ketvirtadienio, darbo pabaigos. Įvertinus gautuosius duomenis, bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų.

Iš Palangos oro uosto šiuo metu aviakompanija „Wizzair” vyko skrydžius iš Vokietijoje esantį Dortmundo oro uostą.

Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, būtina maksimaliai pasirengti visiems galimiems scenarijams.

„Nuolat kartojame, kad kiekviena diena yra naujas iššūkis, o naujojo koronaviruso akistatoje sprendimai turi būti priimami žaibiškai, bet pamatuotai. Todėl turime numatyti kelis žingsnius į priekį, sudėlioti visus už ir prieš, svarbiausiu prioritetu laikydami Lietuvos žmonių sveikatą. Jei dėl to reikėtų riboti ar išvis uždaryti skrydžius į/iš paveiktų teritorijų – tai ir būtų padaryta“, – pranešime spaudai cituojamas A. Veryga.

Kitu VESOC sprendimu Užsienio reikalų ministerija turėtų atnaujinti rekomendacijas dėl keliavimo į užsienį. Laikinai, kol baigsis koronaviruso plitimo grėsmė, turėtų būti nerekomenduojama keliauti ir į Italiją, Prancūziją, Vokietiją, Ispaniją. Jau anksčiau paskelbta dėl rekomendacijų nevykti į Kiniją, Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą.

Antradienį atnaujinta, kokioms sąlygoms esant žmogus bus tiriamas dėl koronaviruso infekcijos. Dabar galimai sergančiu žmogus laikomas ir tada, kai jam pasireiškia sunki ūmi kvėpavimo takų infekcija (staiga prasideda karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir jam reikalinga hospitalizacija, tačiau nenustatoma šių simptomų priežastis. Kitaip tariant, kai atmetamos visos kitos galimos diagnozės, kiti galimi susirgimai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This