Kovo 11-ąją savo gimtadienius minės ir 113 trisdešimtmečių

Konsultacijos

Registrų centras skelbia, jog Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metis yra ypatingas beveik 8 tūkst. Lietuvos gyventojų, kurie kovo 11-ąją švenčiančia savo gimtadienius – šią valstybei istorinę dieną gimusių asmenų yra 7 675: beveik 4 tūkst. moterų ir beveik 3,7 tūkst. vyrų.

Tuo metu savo 30- ąjį jubiliejų kartu su Lietuva šiemet minės ir 113 šalies gyventojų.

Skelbiama, jog savo veiklos trisdešimtmetį šiemet mini ir daugiau kaip 1,7 tūkst. juridinių asmenų, šiuo metu įregistruotų Juridinių asmenų registre. Didžioji dalis jų įsteigta jau po to, kai 1990-ųjų kovo 11-ąją Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo aktą. Tačiau buvo ir tokių, kurie savo veiklą pradėjo pačiais nepriklausomybės atkūrimo priešaušriais.

Pirmasis jau po nepriklausomybės atkūrimo įsteigtas ir šiandien vis dar veikiantis juridinis asmuo, Juridinių asmenų registro duomenimis, yra Panevėžio sporto klubas El-Eko Sport, įregistruotas 1990 metų kovo 12 dieną.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena atsispindi ir kituose Registrų centro tvarkomuose registruose.

Pavyzdžiui, visoje šalyje yra net 14 Kovo 11-osios gatvių. Tiesa, tokios gatvės kol kas nėra ne tik Klaipėdoje, bet ir pas artimiausius uostamiesčio kaimynus – Kretingoje, Palangoje ar Gargžduose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kovo 11-ajai skirti renginiai

1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriuo Lietuva paskelbta nepriklausoma valstybe. Šiemet ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Laisvės vėjas Klaipėdoje įkvėpė futbolui

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Klaipėdos futbolo mėgėjai paskyrė tarpusavio varžyboms. Kovo 11-ąją Klaipėdos senamiestyje, aikštyne šalia Vytauto Didžiojo gimnazijos keturios ...
2020-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This