Naujo prekybos centro Klaipėdoje statytojai nori daugiau ploto

Svarbu, Verslas

Baltijos prospekte jau turėjo prasidėti naujo prekybos centro, kuriame įsikurtų „Ermitažas“, statybos, tačiau projektą investuotojai nusprendė pakoreguoti, nes kilo poreikis statyti dar didesnį statinį.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija.

Pernai rugsėjį jau buvo parengti naujo prekybos centro, turinčio iškilti Baltijos pr. 26A esančiame sklype, greta „Švyturio“ arenos, projektiniai pasiūlymai. Jie buvo pristatyti ir visuomenei, nors sulaukė kelių pastabų, tačiau jos įtakos projektavimui neturėjo.

Todėl buvo planuota, jog naujo prekybos centro statybos gali prasidėti šių metų pirmąjį ketvirtį, o baigtos 2021-ųjų pradžioje. Tuomet skelbta, jog naujajame pastate turėtų įsikurti prekybos centras „Ermitažas“ bei smulkieji nuomininkai.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės interneto puslapyje vėl atsirado informacija apie „apie prekybos paskirties pastato Baltijos pr. 26A, Klaipėdos m., statybos projekto projektinius pasiūlymus bei viešą svarstymą su visuomene“. Šis svarstymas vyks kovo 24 d., 17.05 val., J. Zauerveino g. 5-7, Klaipėdoje, bendrovės „Progresyvūs projektai“, kuri parengė projektinius pasiūlymas, patalpose.

Nauji techninio projekto projektiniai pasiūlymai parengti, nes investuotojai nori statyti gerokai didesnį pastatą. Dabar projektuojamas jo plotas siekia 15 162 kv. m, o ankstesniame projekte jo plotas siekė 14 tūkst. kv. m.

„Taip, keičiasi pastato kvadratūra. Dirbame su nuomininkais, svarstome įvairius nuomos scenarijus ir vienas iš scenarijų yra toks, kad šiek tiek didesnis poreikis. Čia dar klausimas, su kuriuo dirbama, dar nėra galutinės išraiškos“, – teigė bendrovės NMN, kuri yra naujo prekybos centro statytoja, direktorius Aurimas Martinkėnas.

Išsamesnius atsakymus apie koreguojamą projektą jis žadėjo pateikti ketvirtadienį.

Didėjant pastato plotui, numatoma, jog greta jo bus ir daugiau automobilių stovėjimo vietų. Normatyvas reikalauja, jog 30 kvadratinių metrų prekybos salės ploto turi būti skirta viena vieta, todėl reikėtų 367 vietų statyti automobilius, bet prie naujo prekybos centro projektuojamos 384 vietos.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Šįkart projekte taip pat numatyta, jog bus sutvarkyta erdvė tarp Baltijos prospekto ir sklypo, kuriame iškils naujas pastatas, ribos. Planuojama, kad bus įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas, automobilių stovėjimo vietos, želdinių.

Naujas prekybos centras bus statomas 2,65 ha ploto sklype Baltijos pr. 26A, esančiame greta „Švyturio“ arenos ir prekybos centro „Arena“.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad pastatas bus vieno aukšto, stačiakampio formos. Išorinės jo sienos numatomos iš daugiasluoksnių fasadinių plokščių. Pastato spalviniai sprendiniai derinami prie aplinkinių – vyrautų pilka ir molio raudonumo spalvos.

Pastato vidaus patalpos suskirstytos zonomis – dvi atskirtos prekybos salės su atskirais įėjimais. Projektuojamas bendras holas su viešais tualetais. Abi prekybos salės turi papildomas pagalbines patalpas – administracinės, techninės, prekių paskirstymo patalpos. Bendras pastato plotas – apie 15162 kv. m.

Prekybos centras bus statomas dabartiniame tuščiame sklype. „Oro grupės” nuotr.

Įvažiavimai į sklypą projektuojami pagal detaliojo plano sprendinius – iš Tekintojų, Merkio gatvių, pravažiuojamojo kelio tarp Dubysos g. ir Baltijos pr. ir iš Baltijos pr.

Automobilių stovėjimui aikštelės įrengiamos palei projektuojamą prekybos paskirties pastatą iš rytinės, pietinės ir vakarinės pusių. Papildomam automobilių parkavimui Baltijos pr. raudonosiose gatvės linijose projektuojama automobilių aikštelė pagal infrastruktūros sutartį.

Aplink naują pastatą numatomi betoninių trinkelių takai su paviršinio vandens nuvedimu nuo jų. Ties vakarine sklypo riba paliekama priklausomųjų želdinių zona, kaip numatyta detaliojo plano sprendiniuose. Priklausomųjų želdynų norma (plotas) nuo žemės sklypo – 10 proc. Sklype įrengiamų želdinių plotas – apie 2660 kv. m, arba 10 proc., papildomai apželdinamas šiaurinis pastato fasadas vijokliniais augalais.

14 Comments

  1. Anonimas

    geriau sporto aikštelę ar teniso kortus suprojektuotų

    Reply
  2. Rasa

    Norėti nedraudžiama. Toje vietoje ir taip prekybos centrų koncentracija. Dar vienas visai nereikalingas.

    Reply
  3. Birutė

    Tai juk senai viskas su jais aišku,jiems tik pinigai rūpi jie ir savo motiną parduotu,jei dar nepardavė,kas daugiau turi pinigų tas ir muziką užsako,įdijotų gauja,kaip parazitai vis jų daugėja!

    Reply
  4. Bus sandėlys

    Bereikalingi komentarai… senai nuspręsta… apie požeminį parkingą nesvajokit

    Reply
  5. lt

    gal arciau centro galetu buti nes labai reikalìngas ??

    Reply
  6. Klaipėdietė

    Kiekvienam gyventojui po prekybos centrą!

    Reply
  7. Lina

    Tegyvuoja asfaltas.Sakurų parkas su poilsio zona velnias žino kur.Pinigas valdo pasaulį.Mieste prie jūros liks žiojėti pseudoermitažai.Neliks kam į tuos sandėlius važiuoti.Neliks žalio ploto nei šuniukui,nei vaikiukui.Gal bent lietaus debesų neparduos.Išnyksim kaip dinozaurai,paskesim asfalte,nes kur vandeniui susigerti,žalių plotų neliks.Sodoma gomora.Nereikia nei karonos viruso.

    Reply
  8. Edis

    Čia ir dar vienas kišamas prekybcentris į miesto erdvė.vakar ties įvažiavimu į Arena ties Jysk.nusidriekusi furu eilė iki pat žiedo.blokavo visą kelią iki terminalo,ar dar reikia aiškesniu simptomų,kad dūsta miestasjei jau taip, tai nors terminalo klijantams tegul padaro stovėjimo aikštelė.kad ant kelio nestovetu.o dalį tikrai gali viešai erdvėje palikti.Dudoriaus hebra ar kaip ten juos vyt juos iš miesto už tokius planavimas.atkačikai

    Reply
  9. Jonas

    Žmogus matantis tik pinigus, medžių nemato. Tai pavojingiausi ir baisiausi žmonės.

    Reply
  10. Ano

    To dar betrūko.. Žmonių mieste mažėja, o prekybcentrių daugėja, kur logika.. Negana to šioje vietoje ir taip pilna prekybos centrų, o tokios parduotuvės kaip Ermitažai turėtų kurtis už miesto ribų, o dabar vos ne miesto centre, kur eismas vienas judriausių. Eilinė dėžutė mieste, panaikinti žali plotai ir t.t. Geriau šioje vietoje būtų sukūrę žmonėms parką, arba bent jau kažkokį verslo centrą, biurus atidarę, o dabar.. Šios miesto valdžios vizija aiški, pramoninis miestas su kuo daugiau dėžučių jame.

    Reply
  11. Kur visi

    Kur visi medžių mylėtojai, kurie prieš mėnėsį verkė kelis puvėkus Dangės skvere ir verkė dėl asfalto laukų? Čia bus daromi ištisi asfalto laukai kvartale, kuriame ir taip vien asfalto laukai. Ei žalieji, ei medžių mylėtojai, kur jūs?

    Reply
  12. Egidijus

    Kiek šviesoforų ir perėjų bus įrengta?

    Reply
  13. Dalia

    Kokie paprasti sprendimai plėstis. O kodėl ne dviejų aukštų pastatas? Kodėl ne požeminis parkingas? Suprojektuoti dėžutę prie dėžutės didelio sumanumo nereikia. Tai labiau panašu į žemės užgrobimą nei į statybą.

    Reply
  14. Klaipeda

    Labai trūko dar vieno sandėlio centre. Puikūs sprendimai Klaipėdos valdžios!!! Žmonės varomi į užmiestį, o sandėliai statomi miesto centre. Didinkime kamščius dar labiau, nereikės net mašinų aikštelės, bus galima statyti įrengtoje Švyturio arenos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametei neišsigandus plėšiko, jis atsidūrė areštinėje

Policija informavo, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.20 val., Klaipėdoje, prie vieno Baltijos prospekto prie namo, jaunuolis, grasindamas 14-metei, reikalavo iš ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This