,,Sudainuokime Lietuvą!”

Fotoreportažai, Mums rašo

Renata Černiauskienė, Aušra Zarambienė
2020-03-11

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kovo 10 dieną Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijoje buvo minima Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šiemet ypatinga – 30-toji.

Nuskambėjus skambučiui į pirmąją pamoką nei mokiniai, nei mokytojai neskubėjo į kabinetus – sustojo vienas šalia kito ir sugiedojo ,,Tautišką giesmę“. Neįprastai pradėta diena sujungė visų širdis į vieną bendrą meilę Tėvynei.

Pasibaigus pamokoms progimnazijos bendruomenė sugužėjo į aktų salę, kur vyko Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas koncertas ,,Sudainuokime Lietuvą!”.

,,Dainavo Lietuvą“ visi: mokiniai, mamos ir mokytojos. Nuostabu, kad šių dienų bėgime iniciatyvios mamos ir mokytojos atrado laiko susiburti į ansamblį. Didelėmis ovacijomis buvo sutiktas gausus mokytojų choras. Didžiulio susirinkusiųjų palaikymo sulaukė ir patriotiškai nusiteikusių bei tautiniais rūbais pasipuošusių mamų choras. Visa ugdymo įstaigos bendruomenė dainomis, šokiais, eilėmis siekė parodyti savo meilę Lietuvai.

Tokios šventės simbolizuoja Lietuvos stiprybę ir dvasią, todėl švęsdami Laisvę išreiškiame didžiulį dėkingumą. Gražiausia padėka – mūsų bendrystė, kai stovime vienas šalia kito, lietuvis prie lietuvio, pridėję ranką prie širdies giedame ,,Tautišką giesmę“, susibūrę į bendrą chorą dainuojame visi kartu gražiausias dainas ir tikime Lietuva, tikime Lietuvos ateitimi.

O geriausias įrodymas, kad Lietuvos ateitis – mūsų vaikų rankose, tai 5d klasės mokinio Vytauto Kubiliaus žygdarbis. Po audros, sekmadienį, vedžiodamas šuniuką, šalia progimnazijos jis rado ant žemės numestą Lietuvos vėliavą ir neliko abejingas, parsinešė vėliavą namo, o kitą dieną atnešė į mokyklą. Progimnazijos direktorė už pilietiškumą ir pagarbą Lietuvos valstybės simboliui padėkojo Vytautui įteikdama padėkos raštą ir Trispalvę.

Be galo smagu matyti vieningą, draugišką, patriotiškai nusiteikusią ugdymo įstaigos bendruomenę, nuo mažiausio iki vyriausio jos nario, kartu minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Su pasididžiavimu giedant Lietuvos himną. Tokios akimirkos, kai net ore tvyro bendrystė, vienybė ko gero nepalieka nei vieno abejingo.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metis bus įprasmintas ir mokinių bei mokytojų žygiu ,,Už Laisvę!“, kuris organizuojamas ketvirtadienį Smiltynėje. Pajūriu nešime Lietuvos Trispalvę ir vėl ,,dainuosime Lietuvą“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”127269,127270,127271,127272,127273,127274,127266″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Kovo 11-oji - su didžiule vėliava

34-osioms nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirtus renginius pirmadienį vainikavo klaipėdiečių eitynės nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, nešant simbolinę miesto vėliavą. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kovo 11-ąją - šachmatų ir šaškių turnyras

Valstybines dienas galima švęsti ne tik kultūros ar kituose renginiuose, bet ir besivaržant prie šaškių ar šachmatų lentų. Tokią tradiciją ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This