Mieste per audrą apgadinti 9 automobiliai, uoste incidentų išvengta (atnaujinta)

Fotoreportažai, Orai, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienį ir penktadienio naktį pajūry ir Klaipėdoje siautusi audra pridarė nemažų nuostolių, tačiau uoste rimtų incidentų išvengta. Skelbiama, jog tai buvo viena stipriausių audrų per pastarąjį dešimtmetį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip teisingai prognozavo klaipėdietė sinoptikė Elvyra Latvėnaitė, stipriausias vėjas kilo tarp 18-23 val., o po vidurnakčio po truputį jis ėmė rimti, bet vis tiek gūsiuose dar siekė iki 25 m/s.

„Vėjas ims rimti tik penktadienį antroje dienos pusėje, daug lietaus penktadienį būti nebeturėtų, jis bus trumpalaikis”, – komentavo sinoptikė.

Vakare ir paryčiais mieste keliose vietose buvo nulūžę medžiai, apgadinti kelio ženklai, vėjas vartė šiukšliadėžes, nešiojo kitus nepritvirtintus daiktus. Pakilo Dangės upės lygis, patvino Žvejų gatvė.

Kaip informavo „Smiltynės perkėlos” dispečerinė, penktadienio rytą abiejose perkėlose keltai dirbo įprastu režimu.

„Audrai uostas atsakingai ruošėsi. Kaip ir įprasta, apie stiprų vėją buvo įspėti visi uosto naudotojai, kad pasirūpintų krovos įranga ir kitu turtu, įspėjimus gavo ir kapitonai, kurie privalėjo pasirūpinti, kad laivai saugiai stovėtų prie krantinių. Laimei, nors vėjas buvo itin stiprus, rimtų incidentų išvengta. Vieno laivo kapitonas paprašė vilkikų pagalbos, kad jie padėtų saugiai stovėti prie krantinės, kito laivo, laukusio įplaukti į uostą, kapitonas priėmė sprendimą audrą pralaukti jūroje, išmetus inkarus ties Karkle“, – penktadienį išplatintame Uosto direkcijos pranešime cituojamas uosto kapitonas Adomas Alekna.

Didžiausią – uraganinį – greitį vėjas buvo pasiekęs ketvirtadienio vakare apie 21 val. Tada jo  greitis siekė 37,9 m/s , bangų aukštis – daugiau kaip 5 m. Vandens lygis uoste buvo pakilęs 1,30 m.

Penktadienio rytą į uostą įplaukti laukė 3, išplaukti – 5 laivai.

Šiuo metu vėjo greitis rimsta, 8 val. jis, Uosto direkcijos duomenimis, siekė apie 14-18 m/s.

Per audrą Klaipėdoje buvo apgadinti 9 automobiliai, nuversta trisdešimt medžių. Regione tokių medžių priskaičiuojama iki 200.

Sausio 15-osios g. ugniagesiai nuo užvirtusio medžio išvadavo iškart tris automobilius. Medis supjaustytas ir pašalintas.

Kretingos g. dėl šalinamų medžių buvo sutrikęs viešojo transporto eismas.

Iš viso šalyje ugniagesiai 471 kartą vyko šalinti medžių ir kitų nuvirtusių konstrukcijų nuo važiuojamosios kelio dalies.

Apie per audrą nukentėjusius žmones nei mieste, nei regione nepranešama.

ESO penktadienio 16 val. patikslintais duomenimis, visoje Lietuvoje be elektros skaičiuojama apie 68 tūkst. namų ūkių. Sudėtinga padėtis išlieka Klaipėdos regione, čia elektros neturi daugiau nei 26 tūkst. namų ūkių. Vien tik Klaipėdos regione tebesidarbuoja apie 80 ESO ir rangovų brigadų, šalinančių gedimus.

Pagrindiniai gedimai fiksuojami dėl masiškai nutrauktų laidų, kai kuriais atvejais vienoje linijoje fiksuojama ir po kelis laidų nutraukimus tiek žemosios 0,4 kV, tiek vidutinės 10 kV įtampos tinkle.

Pasak sinoptikės, orai iš esmės ims keistis šeštadienio naktį, vėjui pasisukus iš šiaurės. Tačiau nors jis bus silpnesnis, apie 15-16 m/s, bet dėl žvarbos jutiminė temperatūra bus gerokai žemesnė už faktinę: šeštadienio naktį numatomas atšalimas iki minus 1 laipsnio, ryte galimas plikledis.

Šeštadienio dieną irgi tesušils vos iki 2 laipsnių ir nors bus saulėta, tačiau dėl šiaurinio vėjo lauke bus jaučiama žvarba. Gražus, nors iš vėsus, turėtų būti ir sekmadienis.

ESO primena, jog pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti ESO nemokamu numeriu 1852 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Skelbiama, jog  šiuo metu pranešti apie dingusią elektrą nebūtina, ESO apie tai jau žino. Tai galima pasitikrinti skelbiamoje informacijoje apie elektros skirstymo tinklo darbą:  www.eso.lt/zemelapis. Žemėlapyje galima rasti informaciją, kurioje vietovėje atjungti elektros skirstymo tinklo įrenginiai.

Martyno Vainoriaus ir socialinių tinklų nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”127503,127504,127505,127506,127507,127508,127509,127510,127511,127513,127514,127515,127526″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

7 Comments

  1. Klaipėdietė

    Šiandien jau 2021 metai birželio 12 diena, o straipsnį talpinate publikuotą 2020 metais kovo mėn. Nesuprantu, kokiu tikslu, juk jau sena praeitis. Negi neturite apie ką rašyti?

    Reply
  2. Karolis

    Be abejo dabar visi medžių mylėtojai susimes ir kompensuos automobilių savininkams nuostolius. Jei ne ,tai kitą kartą pamatęs juos skeričiuojantis prie tvarkomų želdinių ar pjaunamų medžių ateisiu su kuoka.

    Reply
  3. Asta

    reiketu skelbti kurios gatves nepravaziuojamos. juk darban reikes vykti

    Reply
    • Asta

      Dėkui už nieką. Patikrinau važiuodama į darbą- gatvės neužsemtos.

  4. Pensnė

    Vienas kitas patrešęs virtuolis dar ne bėda. Šiaip ar taip, miesto tvarkytojai pražiopsojo ar visokių cypdavatkių prisiklausę laiku nenukirto , o vėjelis padarė tvarką ir nėra čia ko prieš jį skeryčiotis, bo nupūs. Va, kai pietrytys prasisukęs nuo Šiaurinės Italijos Alpių kalnų užnes koronės virusų visokių tiek, kad mažai nepasirodys, va tada draugiškai pakudakuosime.

    Reply
    • ezys

      neplatinkite veju 😉 Jei apie medzius dar is bendro isprusimo galit i tema pataikyti, tai apie virusus zalio supratimo neturite ir nusisnekat.

  5. mira

    baigia visus iskirsti medzius,o kitus audra isvers,nebeliks medziu ir zalos nebebus per karscius su skeciais vaiksciosim…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Sekmadienio vakarą Priešgaisrinės apsaugos departamentas į Klaipėdos regiono gyventojų mobiliuosius telefonus išsiuntė perspėjamąsias žinutes apie tai, kad paskutinį savaitės vakarą ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Verslas

ESO biuras Klaipėdoje įsikurs Liepų parke

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ praneša apie sėkmingai užbaigtus AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) biurų atnaujinimo sandorius Klaipėdoje ir ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyrius perspėja dėl stipraus vėjo. Antradienį, antroje dienos pusėje (15–21 val.), stiprės pietvakarių, vakarų krypties ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This