Jaunųjų talentų koncertas pasitarnaus laukiantiems bilietų

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jubiliejinei Kovo 11-ajai dedikuotas jaunųjų Klaipėdos krašto talentų koncertas šventinį vakarą subūrė dalijimosi kultūra iniciatyvą palaikančius garbingus svečius.

Prieš penkerius metus gimusi unikali pilietiškumą ir mecenatystę skatinanti, analogų pasaulyje neturinti idėja, įkvėpta Neapolyje gimusios nupirkto ir neišgerto kavos puodelio tradicijos, geradariams dovanojo jaunatviško žavesio kupiną koncertą. Už jį surinkti pinigai pateks į Laukiančio bilieto fondą.

Vytauto Petriko nuotr.

Savo glėbį jauniesiems pianistams išskleidė trijų Grammy apdovanojimų lauretas Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko ir vyr. dirigento Constantine Orbelian. Šventinį vakarą Klaipėdos koncertų salėje jam dirigavo Vytautas Lukočius, o vaikus muzikos kelionėje lydėjo muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Kretingos meno mokyklai koncerte atstovavo mokytojos Kilnutės Skripkauskienės ugdytinis devynmetis Jokūbas Žiubrys, jo atliekamas koncerto vedėjo muzikologo Viktoro Gerulaičio „deimančiuku” pavadintas britų kompozitoriaus A. Rowley „Miniatiūrinis koncertas” tapo berniuko debiutu skambinant su orkestru.

Koncerte skambėjo ir vienas L. van Beethoveno šedevrų Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 3, kurį atliko trylikametis klaipėdietis Juozo Karoso muzikos mokyklos mokinys, jau daugiau nei 40 konkursų laureatas Matas Normantas (mok. Virginija Dubinskienė).

Šilutiškė dvylikametė virtuozė Meda Siliūtė (mok. Liudmila Sandra Tunaitienė) dovanojo žavų ir temperamentingą F. Mendelssohno Koncertą Nr. 1., nelengvai pasiduodantį net profesionalių atlikėjų rankoms.

Publika išvydo ir išskirtinio talento mokytojos Liudmilos Kašėtienės mokinį Pijų Pirogovą iš Šilutės. Nors berniukui tik vienuolika, jo koncertiniai maršrutai driekiasi per Prancūziją, Šveicariją, Slovakiją, Estiją, Armėniją, jis kviečiamas atlikti kūrinius svarbiomis Lietuvai progomis užsienio salėse, Laukiančio bilieto koncertui paruošė W.A. Mozarto 12-ąjį koncertą fortepijonui ir orkestrui.

J. Kačinsko muzikos mokyklos mokytojos Vilijos Revutienės ugdytinė Martyna Valeikaitė –keturiolikmetė muzikos mokyklos auklėtinė, šalia tarptautines komisijas žavinčio skambinimo tapanti paveikslus, lankanti šokių studiją, modeliuojanti bei siuvanti sau koncertines sukneles, šventiniame vakare publiką sužavėjo baroko genijaus J. S. Bacho koncertu D-dur.

Koncerte grojo ir specialiai šiai progai iš Freiburgo (Vokietija), kur studijuoja aukštojoje muzikos mokykloje, grįžusios J. Kačinsko muzikos mokyklos absolventės charizmatiškosios seserys dvynės Augustė ir Ieva Petkūnaitės. Dažnai koncertuojančios fortepijoniniu duetu,jos šventinį vakarą publikai taip pat skambino kartu ir atliko audringomis ovacijomis palydėtą koncertą dviem fortepijonams ir orkestrui. Pirmą kartą Lietuvoje skambėjęs šiuolaikinio prancūzų kompozitoriaus Francis Poulenc kūrinys tapo ypatinga dedikacija Kovo 11 – osios trisdešimtmečio proga, klausytojus užbūrusi jaunatvišku šėlsmu ir, anot koncerto vedėjo V. Gerulaičio, apsvaiginusi „paryžietišku žavesiu ir melancholija”.

„Penktus metus susirenkame ne tik dėl to, kad atšvęstume atkurtos Lietuvos gimtadienį, bet ir dėl to, kad savo auka suteiktume dar daugiau laisvės ir savarankiškumo jaunajai kartai. Kad sau ir aplinkiniams nedviprasmiškai pareikštume, jog neieškome pavyzdžių kituose, o patys tampame pavyzdžiu atsakingos tautos, kuri suvokia išsilavinimo ir kultūros svarbą. Dalindamiesi kultūra, ugdome jaunimą, kuris mecenatystę suvoks kaip prigimtinę duotybę“, – pranešime cituojamas „Klaipėdos švenčių” direktorius Romandas Žiubrys.

INFORMACIJA

Per ketverius metus jaunimui ir vaikams jau išdalinti 2352 bilietai į Klaipėdos koncertų salės, Klaipėdos dramos teatro, Klaipėdos valstybinio muzikinio bei Lėlių teatrų vykusius renginius. Šiais metais naujiems Laukiantiems bilietams sukurti buvo paaukota pustrečio tūkstančio eurų, kurie netrukus pasieks Klaipėdos profesionalaus meno įstaigas ir leis atverti duris jauniesiems koncertų ir spektaklių žiūrovams.

Vytauto Petriko nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”127569,127570,127566,127572,127573,127574,127575,127576,127565″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Naujasis Kretingos muziejaus direktorius - Romandas Žiubrys

„Dalyvavau konkurse Kretingos muziejaus vadovo pareigoms eiti. Džiaugiuosi ir dėkoju konkurso atrankos komisijai už įvertinimą ir sprendimą, suteiksiantį galimybę užimti ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Kas vyksta Klaipėdos savivaldybės valdomose įmonėse ir įstaigose?

Paskutiniu metu pasikeitė didžioji dalis savivaldybės valdomų įmonių vadovų. Procesas natūralus, įprastas ir, rodos, neturėtų sukelti kokio nors išskirtinio tarybos ...
2021-12-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nauja „Klaipėdos švenčių“ vadove gali tapti Eglė Šulskė

Sulaukus teigimų specialiųjų tarnybų pažymų nauja uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadove turėtų tapti šiuo metu radijo laidų vedėja ...
2021-11-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This