„Kino pavasaris“ keliasi į žiūrovų namus

Kultūra

Vyriausybei dėl koronaviruso plitimo grėsmės laikinai uždraudus masinius renginius, kovo 19 dieną turėjusiam įvykti atidarymui besiruošę festivalio „Kino pavasaris“ organizatoriai socialiniame tinkle „Facebook“ surengė specialią tiesioginę transliaciją.

Jos metu buvo patvirtinta, kad festivalis vyks, kaip žadėta, kovo 19–balandžio 2 dienomis, tik kitu formatu. Visos Lietuvos žiūrovai filmais mėgautis galės namų kino platformose ir taip dalyvauti pirmajame šalyje virtualiajame kino festivalyje.

Dvi savaites bus galima legaliai mėgautis laukiamiausiais šių metų „Kino pavasario“ filmais net keturiose platformose: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „Žmonės Cinema“, „TV3 Grupės“ turinio platformoje „Go3“ ir kino platformoje „Kinofondas“.

„Šių metų „Kino pavasario“ tema „Ateitys“ atsiskleidė netikėta kryptimi. Pristatydami ją sausį kalbėjome, kad yra daugybė ateities scenarijų, kad vienos ateities nėra. Tada dar nenutuokėme, kad jubiliejaus scenarijus bus būtent toks. Šiandien esame priversti imtis jau minėto B plano. Darysime viską, kad metus mūsų renginio laukę žiūrovai galėtų jame dalyvauti, tik šį kartą virtualiojoje erdvėje. Nenusimename, žvelgiame į šią situaciją optimistiškai“, – pranešime cituojamas festivalio generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

Renginio organizatoriai derina solidžią festivalio virtualiojoje erdvėje kino programą, kurioje jau dabar – atidarymo filmas „Proksima“, „Parazitas“, „Liepsnojančios moters portretas“, „Kristaus kūnas“, „Nematomas gyvenimas“, „Gražiausi gyvenimo metai“, „Visa tiesa apie divą“, „Martinas Idenas“, lietuvių trumpametražės premjeros, visai šeimai skirtos juostos, uždarymo filmas „Matijas ir Maksimas“. Iš viso namų kino peržiūroms jau patvirtinta daugiau nei pusė pristatytų šių metų „Kino pavasario“ filmų. Šis skaičius kasdien vis augs. Programos sudarytojai aktyviai bendrauja su platintojais, kad būtų parodyti filmai namų kine.

Teigiama, jog nebus atsisakyta ir susitikimų su užsienio kino kūrėjais, organizuojant su jais virtualiuosius pokalbius. Namų kino platformose taip pat įvyks planuoti seansai turintiesiems klausos negalią, kad kuo daugiau žmonių galėtų pasimėgauti festivalio filmais.

„Norime padėkoti Lietuvos kino centrui, Lietuvos kultūros tarybai, Vilniaus miesto ir kitų miestų savivaldybėms, Europos Sąjungos programai „Kūrybiška Europa“ MEDIA, ilgamečiam didžiajam festivalio partneriui ERGO ir kitiems partneriams, institucijoms, rėmėjams, ištikimiems žiūrovams visoje Lietuvoje, draugams, bičiuliams už palaikymą, o jo šiomis dienomis mums ypač reikia. Išreikšdami palaikymą, suteikiate mums stiprybės ieškoti kūrybingų sprendimų. Tikimės aktyvaus žmonių įsitraukimo ir dalyvavimo pirmajame Lietuvoje kino festivalyje skaitmeninėje erdvėje“, – optimistiškai kalbėjo A. Ramaška.

Norintieji atgauti pinigus už bilietus ir abonementus, turi kreiptis į kino teatrą, kuriame juos įsigijo. Organizatoriai žiūrovų klausimų lauks el. paštu pagalba@kinopavasaris.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Regionas

Šeštadienio vakarą Gargžuose - nemokami „Kino karavano“ seansai

„Kino pavasario“ organizuojamas „Kino karavanas“ šio šeštadienio vakarą Gargždų gyventojus bei netoliese atostogaujančius nuotykių ieškotojus kviečia į Minijos slėnyje vyksiančius ...
2023-07-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Į pažintį su legalaus kino pasauliu Klaipėdos pedagogus kviečia „Europos kinas“ ir „Kino pavasaris“

„Film Hunt: legalaus kino savaitės Lietuvos mokyklose 2022“ siekia sugriauti vyraujančius mitus apie turinio legalumą ir įkvėpti pokyčiams. „Europos kinas“, ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This