Ką karantinas pakeitė Neringoje?

Koronavirusas

Neringos savivaldybė informuoja, kokie pokyčiai dėl šalyje paskelbto karantino atsirado šiame kurorte.

Nerijoje koreguojamas autobusų judėjimas, vežant keleivius vietinio susisiekimo maršrutais, tvarkaraštis. Nuo pirmadienio autobusas iš Nidos išvyksta 8, 12 ir 17 val. Iš Smiltynės (Naujosios perkėlos) – 9, 14 ir 18 val. Juose leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip metro atstumu. Taip pat turi būti taikomos ypatingos saugos priemonės – transporto priemonės dezinfekuojamos kiekvieno maršruto pradinėje ir galinėje stotelėse.

Karantino režimo metu sienos nebus galima kirsti per Nidos kontrolės pasienio punktą, todėl neveiks ir Nidos kontrolės postas, renkantis vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringą.

Į Neringą įvažiuojantys pro Alksnynės kontrolės postą, vietinę rinkliavą kviečiami sumokėti iš anksto interneto svetainėje https://unipark.lt/lt/neringa. Privažiavus Alksnynės kontrolės postą atsiskaityti bus galima tik banko kortele, grynieji pinigai nebus priimami.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Neringos savivaldybėje bei jai pavaldžiose institucijose, įstaigose darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje.

Žinia, „Smiltynės perkėla“ jau pranešė, kad nuo kovo 16 iki 30 d. 24 val. nutraukia keltų reisus iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal. Norintys persikelti į Smiltynę ar Klaipėdą kviečiami atvykti į Naująją perkėlą, čia keltai dirba ir toliau. Neringoje keleivių pervežimo paslaugas teikiantys vežėjai jau informuoti apie situaciją, todėl keleivių jie atvyks paimti į Naująją perkėlą.

Nuo kovo 17 d. bendrovė mažina Naujosios perkėlos keltų reisų skaičių. „Smiltynės perkėla“ rekomenduoja sekti informaciją įmonės puslapyje keltas.lt, skambinti trumpuoju informacijos telefonu 1870.

Tuo metu Neringos vicemeras Narūnas Lendraitis savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė tokį įrašą: „Maloniai nustebino Smiltynės perkėlos kasininkės, kurios prie kasų iš vairuotojų nereikalauja asmens tapatybės kortelių, taip minimizuodamos fizinio kontakto, o tai reiškia ir viruso plitimo, galimybes. Kiek suprantu, šiuo atveju apsiribojama tik mašinos valstybinio numerio nuskaitymo distanciniu būdu. Kas vairuoja automobilį, AB „Smiltynės perkėla” netikrina. Puikiai pasiruošta darbui karantino sąlygomis”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga kopia link blogiausius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta vos 13 naujų susirgimų koronavirusine infekcija: du žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This