Atviras kreipimasis į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską

Politikų tribūna

Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2020-03-17

Komentarų: 66

Gerbiamas mere, Klaipėdos miesto savivaldybė yra Klaipėdos universitetines ligoninės, kuri dabar tapo vienu iš pagrindiniu COVID-19 sergančių ir įtariamų pacientų tyrimo ir gydimo centru, steigėja. Dar savaitgalį mane pasiekė informacija, kad iš visų ligoninės skyrių buvo surinkti likučiai vienkartinių pirštinių, dezinfekcinio skysčio ir kaukių ir perduoti Infekciniam skyriui, priimančiam įtariamus ir infekuotus COVID-19.

Šiandien pasiekė dar grėsmingesnė informacija, kad tragiškai trūksta kaukių, kad operuojantys gydytojai vietoje kaukių užsiriša veidą marle, kad priimamajame perduoda vieni kitiems po pamainos panaudotas kaukes. Šįvakar gavome KUL profesinės sąjungos pagalbos šauksmą dėl susidariusios situacijos ir prašymą padėti, nes gydytojai grasina atsisakyti teikti paslaugas, jeigu nebus užtikrintos saugios darbo sąlygos.

Gerbiamas mere, prašome pasekti Vilniaus mero pavyzdžiu ir pačiai savivaldybei nupirkti viską, ko šiandien trūksta Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Padėkime medikams realiai, ne žodžiais ir spaudos konferencijomis.

Reikiamas lėšas siūlau paimti iš Danės skvero rekonstrukcijos projekto, pakeičiant numatytas granito dangas į trinkeles, tokiu būdu sutaupant 3 mln Eur ir skiriant juos ne tik reikiamai medikų apsaugai, bet ir plaučių ventiliacijos įrangai, papildomų vietų COVID-19 įrengimui ir kitoms būtinoms priemonėms.

66 Comments

  1. Anonimas

    Visų pirma. Veryga reaguoja ka kalba įstaigų Vadovai. O pastarieji meluoja kad viskas gerai. Pvz. Klaipėdos Greitoji medicinos pagalba. Gavo iš vienos įmonės paramą daugkartines apsaugines kaukes. Tai ka gerbiam pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė per rytinę penkiaminute kolektyvui pasakė. Ko jūs panikuojat. Nepanikuokite. Dar nėra pavojaus ir jums kaukių nereikia. Tos kaukės keliauja į sandėlį. O ministrui nueina žinia kad Klaipėdos GMP visko pakanka. Kad įmonių vadovus reikia keisti. Su tokiais meluojančiais vadovais Verygai sunku dirbti. Be to medikai be apsaugų taip ir užsikrečia. Gal poni Dambrauskienė suinteresuota kad kolektyvas infekuotusi ir būtų uždaryta karantinuota Klaipėdos greitoji medicinos pagalba. O direktorius grasina tarnybiniais ir įsakymais. Manau virusas padarys savo. Pažiurėkim į Italiją ir nepanikuokim…

    Reply
    • Anonimai

      taigi, prisistatyk, ko pili purva ant Greitosios pagalbos? Tai tu cia tas kur visus skundzia? O Puteikiene tai sededama pre kompo tikisi patekti i Seima? Atyseit, kai visais rupiasi…. Zmones ne durni, vertins ne pagal sukelta triuksma. Geda didziausia tokiems politikams, kurie pasinaudoje sunkiu visiems laikotarpiu, nori save reklamuotis….

  2. chamas

    Diagnozė ne-da- pi- sy- tis. Ir daugiau nieko.

    Reply
  3. Austėja Burbaitė

    Ko čia stebėtis Pūteikienės Ninos veiksmais . Ji yra nuosekli – jei tik yra galimybė įkąsti, suleis dantis ir draskys kol pavargs arba atsiras kitas svarbesnis objektas. Tada vėl griebs! Iš kitos pusės nieko naujo, juk kai už nieką gyvenime neatsakai – kas lieka? Loti ir tik!

    Reply
    • O galite

      nors ką paneigti iš to ką pasakė Puteikienė ?

  4. Dalyvis be to

    Ta moteris ir per savo motinos laidotuves nepraleis progos pasireklamuoti.

    Reply
  5. Pusys

    Turiu pasiūlymą Puteikienei !!!
    Už sau išnaudotus miestiečių pinigus ( 2019m kompiuterio nuomai 1489 € , kurui 1133 €, telefonui 207 €, auto remontui 417 €, kanc prekėms 78 €, darbo užmokestis 451 €) nupirkti respiratorių, apsauginių kostiumų, pirštinių.
    Ir siūlau eiti savanoriauti į ligonines, tai naudos būtų.
    Priimsite pasiūlymą ar svarstysite jį taryboje.
    Visuomenė laukia atsakymo.

    Reply
    • Se

      Pusy, ar tai reiškia, kad Puteikienė, tokias metines išlaidas deklaravo kaip miesto tarybos narė ir jai buvo mokėta iš miesto biudžeto? Sakyčiau, nekuklios, ypač kompiuteriui ir kuro išlaidoms, kai pati gyvena miesto centre netoli savivaldybės. Jeigu tai yra tiesa, tada ko norėti nuo esančių prie valdžios lovio. Grubliauskas važinėja su prabangiu valdišku Volvo limuzinu , o opozicijoje esanti Puteikienė linksminasi (galbūt posėdžiaudama) galingu kompiuteriu ir dykai leisdama pinigus pasivažinėjimams. Lepota.

    • Anonimas

      Oho. Iš kur tokios kainos? Kompiuterio nuoma? Ji savo neturi, kad tenka nuomotis? Už tokią kainą galima neblogą kompiuterį, skirtą projektavimui įsigyti.

    • Ir aš turiu pasiūlymą

      Balsavę už Grubliausko komitetą ir Grubliauską kaip merą eina savanoriauti . Parodykite , kad išrinkote tinkamą merą . O Puteikienė yra politikė . Nejaučiate skirtumo ? Ji dirba kaip ir turi dirbti politikai .

  6. Vytautas

    Puteikienė besireklamuodama ko gero pagimdys. Tiesą sakant reikia turėti bent šiek tiek sąžinės ir tokiu įtemptu metu,kada žmonių nervai iš nežinios ir taip kliba, tokius savireklaminius cūdus ištaisinėti. Nei ji žino kas, nei kaip, nei kiek, apskritai situacijos nesuvokia. Nina, o kas tau, kaip miesto tarybos nariai, trukdė iki epidemijos pasidomėti kaip reikalai apie kuriuos dabar springsti ir lieji tulžį? Neturėjai laiko nes buvai užšokusi ant kitos temos, ar ne? Beje, ar esi kada nors, kad ir vakare atsigulusi į lovą, paskaičiavusi kiek žmonių be jokio pagrindo apipylei pamazgomis, išvoliojai purve? Nejau visa tai dėl savo nenusisekusio gyvenimo.

    Reply
  7. Vienas namuose

    Gėda, nes tai tik manipuliavimas žmonių jausmais krizės metu jautriomis temomis. Kas geriau, ar kaukės ar marmuras? Kas čia per durnas klausimas?! Kai žmonės nežino tai ir manipuliuojama jausmais, priešiškomis nuomonėmis, žmonių baimėmis. Lietuvoje paskelbta ekstremali padėtis dėl koronaviruso grėsmės. Valstybė įsteigė ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą, kuris koordinuoja veiksmus. Šio centro vadovu paskirtas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kuris ir koordinuoja ligoninių ir visų institucijų veiklą. Puteikienės šeima(kiek sprendžiu iš viešos informacijos) palaiko dabartinę valdžią, tai pirmyn. Siūlykite, koordinuokite, keiskite, dirbkite. Aš nesu nei už nei prieš Grubliauską, bet jį sąžiningai išrinko Klaipėdos žmonės. Čia ne Putino Rusija. Ir tas tuščias beprasmis, politikavimas akivaizdžiai trokštant valdžios tiesiog NUSIBODO. O tokią akimirką, net jau erzina. Pati Puteikienė dirba valstybinėje įstaigoje ir puikiai supranta, viešųjų pirkimų ir visų procedūrų Lietuvoje biurokratiškumą, tai kiek galima pilstyti iš tuščio į kiaurą akivaizdžiai matant, kad didžiąją dalį jos darbo laiko užima ne tiesioginis darbas Lietuvos Jūrų muziejuje, o tuščias politikavimas ir visuomenės supriešinimas. Atsiprašau už emocijas, bet jau užkniso!!!

    Reply
  8. JK

    Aišku, kad fb profilis visiškai asmeniukas dalykas, bet vistiek parodo kas žmogui svarbiausia. Iš 50 Puteikienės postų tik 1 susijęs su jos tiesiohginiu darbu Jūrų muziejuje. Ir dar pastebėjau, kad niekšiškai save reklamuoja tokiu kritiniu momentu.

    Reply
  9. Zilvinas

    Saunuole Puteikiene! Zino kaip sau reklama daryt!
    Vietoj straipsniu – darbus darykit. Surinkit tuos pinigus… Verkimas per spauda – savireklama… O jei visuomene norit informuot – nekiskit savo pavardes…. Jokio skirtumo nuo Grubliausko … Reklamuotis ismoke abu.?

    Reply
  10. Rochas

    Meras Grubliauskas visada pasižymėjo iškalbingumu. Todėl per TV daug kalba, apie pastangas, kurias deda koronavirusui įveikti, tačiau daro mažai, o gal nieko nedaro. Ne visi Lietuvoje žino, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės steigėjas – Klaipėdos savivaldybė. Grubliauskui patogu dėl trūkumų ligoninėje kabinti visiems makaronus lietuvos žmomėms, kad kaltas Veryga, kad jis – meras rodo daug iniciatyvos, o SA ministerija, kuri turi viską daryti, Klaipėdos ligoninę užmiršo. Paskaičius spaudą ir per TV medikai tvirtina, kad ligoninėje daug ko trūksta. Meras turėtų pirmas parodyti iniciatyvę, stabdyti „oro” pirkimo projektus, tokius kaip tramvajaus poreikio miestui, kur buvo išmesta į „balą” vos ne 0,5 limono, gal dar yra tokių projektų, nekloti plytelėmis skverų ir pan., o lėšas nukreiti medicinai. Juk ten dideli pinigai, medikams pradžiai tikrai pakaktų. Tačiau to daryti nenori. Kodėl? Matomai veikia kiti interesai. Visuomemei reikėtų būti aktivesniems ir mero ir miesto veikėjų, tokių aip Budinas paklausti, kada bus priimti sprendimai užtikrinti ligoninei tiekimą.

    Reply
  11. Juozapas

    Grubliauskas deda „milžininkiškas pastangas” kad suvaldyti Korona virusą. Priekaištu deda daug, kad Klaipėda dar negali atlikti tyrimų mobiliajame punkte. Kad jis paruoštas šalia Švyturio arenos iš Dubysos gatvės pusės. Šiandiena kaip tik pravažiavau pažiūrėti, kaip atrodo Klaipėdos mobilusis punktas- pamačiau tik teritoriją aptverta tvorelėmis ir ten keletą vyrų kažką mojuojantys rankomis. Daugiau nieko nėra. Tai kodėl Grubliauskas meluoja, kaltina ministrą Verygą, kad dar neleidžia dirbti. Tai kur dirbs, jeigu nieko nėra, net palapinių, autobusiuko. Reikia apmokyti personalą, duoti reikiamą aprangą. Grubliauskui labai svarbu įgelti Sveikatos Apsaugos ministrui A. Verygai, nes jis ėmėsi ginti Klaipėdos Universitetinės ligoninės gydytojus nuo jo globojamo V. Janušonio darbuotojus žeminančių veiksmų.
    Tokius asmenis kaip V. Grubliauskas, V. Janušonis reikia šalinti iš vadovaujančių pareigų, nes jie yra tikri sovietmečio likučiai, dirba sovietmečio laikų metodais, jie yra progreso stabdys.

    Reply
  12. Nuomone

    Klaipėdos meras absoliutus vėžlys savo veiksmuose. Absoliučiai nepajėgus rūpintis žmonėmis krizės metu. Jokio protingo sakinio. Sėdi ir rašo Facebook postus, vietoj to, kad dirbtų SAVO Darbą. Kaltina sveikatos apsaugos ministrą, nors pats turėjo pasirūpinti universitetinės ligoninės darbuotojų apsaugos priemonėmis, nes ligoninė priklauso savivaldybei.

    Reply
  13. Anonimas

    Su tokia medicinos valdžia ilgai neišgyvensime….Faktas….

    Reply
  14. Se

    Pirmiausiai siūlyčiau parduoti Grubliauską vežinėjantį Volvo limuziną. Ir kaukių medikams kažkiek būtų nupirkta, ir merui į sveikatą – žandukai sumažėtų pėsčiomis vaikščiojant, galbūt ir verkšlenti nustotų.

    Reply
  15. Anonimas

    Man stebinčiai iš šono. Galiu pasakyti vieną. Nenuostabu kad tiek Janušonis tiek Klaipėdos GMP direktorius Juodviršis dusina žmones. Juk šių abiejų įstaigų viduje mobingas vyksta toliau. Beje kiek teko girdėti iš medikų GMP. Ne tik direktorius paduotas pačių medikų į teismą dėl savo nepaaiškinamo elgesio, bet to nebijant tęsiasi toliau žmonių dusinimas. Žmonės medikai priversti darbo rūbus kištis į tas pačias spintas su asmeniniais rūbais. Darbo rūbais priversti važiuoti į namus. Skalbtis firmas namuose. Darbo aplinkoje jokios saugos. Vienas dušas ant viso kolektyvo kuris nenaudojamas, …kur mes saugomės? Su tom pačiom infekuotom formom pas visus ligonius be išimties, į namus ir tarp kolegų. Juk medikus patys užkrėte laimingi nebūsite. Visi išmirsite. Lygiai kaip ir Janušonis. Kabina makaronus visko turi. Bet juk pats gali būti užkrėstas, ne dievo ausyje sėdi. Toks pat mirtingas. Ar norės kad patį sergantį aptarnautu i fekuotas CORONA ar toks infekuotas iš gmp atvažiuos. Visiems blogai bet susiimkim žmonės save į rankas ir meskim iš keďžiu tuos nedorėlius. Juk Istorija rodo, nedaro išvadų tik politika kuri negelbsti. Tai komunizmo likučiai. Su pagarba. Te nepyksta už išsakyta tiesą.

    Reply
    • algimantas

      labai protingas straipsnis. Tik komunizmas ne prie ko.

    • N. Puteikienė

      Gal galite paskambinti man 8 69853023 arba parašyti į mesingerį. Labai ačiū! N. PUTEIKIENĖ

    • Anonimas

      Na taip komunizmas ne prie ko. Bet faktas yra faktu. Man keista, kodėl vienos GMP mašinos važiuoja apsirengę nuo galvos iki kojų kombinezonais, o kitos mašinos medikų personalas važinėja visiškai be kaukių ir akinių. Ar tai reiškia kad virusas ant kaktos parašytas -be tyrimų- ir važiuojant aiškiaregiai pasako pas ką važiuoji, ar ta reiškia važinėja medikai kai jau užsikrėtę ir jiems saugotis nebereikia ar tai reiškia kad iš tikro trūksta apsaugos priemonių. Ar priežiūros vadovo trūksta? Ar pamiršta kad juk važiuoja į pirmą ugnies liniją. Juk bent jau apsauginę kaukę galėtu medikai nešioti į kiekvienus kvietimus einant ar ne? Kas mus apsaugos? Jau pavyzdžių pakako, kai Vilniaus medikė savo bukumu atėjo į darbą nešiotoja, ar norime kad GMP medikai užsikrėtę būtų karantinuojami? Kas tada bedirbs? Ar dirbs avariniu atveju infekuoti medikai? Juokinga įstaigų vadovų reagcija į medikų saugumą apie kurį taip kalbama? Beje. Šiandien ryte toks sutapimas, pažiūrėjusi pro langą pastebėjau, kad už civilinės mašinos vairo prie šviesoforo sustojusioje mašinoje aiškiai matėsi GMP forma vilkintys asmuo. Nesvarbu ar į darbą ar iš darbo, bet matomai teisingas straipsnis, kuriame parašyta kad neturi kur prautis , persirengti ar rūbų laikyti atskirai nuo darbinių. Aš manau tokiu kritiniu atveju medikams turi būti suteikta galimybė atėjus į darbą neužsikrėsti savo rūbų, saugiai persirengti. o darbo nusivilkus darbo rūbus turėtų būti skalbimo mašinos kuriose atsakingas žmogus išskalbtu. O žmonės po darbo pamainos ne infekuoti grįžtu į šeimas, bet išsipraustų apsirengtu savo rūbais ir kiek įmanoma apsisaugojus grįžti į šeimas. Kas brangiau kainuoja? Sveikata? Vanduo duše? Šampūnas? Ar tinginystė? O gal vadovų nesupratingumas ir abejingumas? Aišku vadovai seni. Iš patirties žinome senam nieko nebereikia, nei priežiūros nei grožio, nei švaros…Super… Manau gerai užkabinta tema. Ir kaip bebūtų. Tas virusas pakeis priverstinai žmonių mąstymus. Nes visi dabar jaučiasi laisvėj, ką noriu ta darau. Sėju virusą, barstau, nes nieko nebijau. Pažiūrėsime koks rezultatas bus po metų…..Tik reikia užjausti medikus kurie dar sutinka taip rizikuojant dirbti

  16. Kestutis

    Klaipėdiečiai išleiskite Grubliauskas neapmokamu atostogų neribotam laikui, ir siūlai pasikviesk įteka Šiaulių nėra, nes tai žmogus, kuris mažai kalba, bet jei kalba, tai tik iš esmės,ir jo mirstetokiu problemų esant krizinę situacijoje, net nėra. O juk Grubliauskas ausys kišo vietinės Grigeo sferoje…kiek stebiu jo veikla, tai jis juk populistas ir visokių „kultūrinių pinigų plovimo” projektų nepamainomas iniciatorius…

    Reply
    • Chechenas

      Durniau. Pirma rashyt be klaidu ishmok.

    • V

      Gerb.Ķestuti ,pradzioje pramokyte rasyti
      .

  17. Klaipėdietė

    Žinau,kad ligoninėje bloga padėtis! Bet nesuprantama, kodėl gyd. Janušonis visiems garsiai meluoja, kad medikai viskuo aprūpinti ir jiems nieko netrūksta! Pati girdėjau šįryt per TV?

    Reply
  18. Marko

    Matai pons mere kiek pasiulymu tau zmones dave.Davai sukis , dirbk ir nevergslenk.Reiks padesim , darbais ne pinigais , nes nezinia kur nuplauks….

    Reply
  19. K. M.

    Gaila, kad Klaipėdos miestas turi tokį merą. Gėda!!! Manau, kad Klaipėdos savivaldai reikėtų stipraus ir detalaus patikrinimo kur svaistomos mokesčių mokėtojų lėšos. Nebėra net tik, kad normalaus ir žmogiško aptarnavimo Klaipėdos ligoninėse, bet trūksta net būtiniausių priemonių saugiam gydytojų darbui užtikrinti! Gėda! Vadovas nesusitvarko „savo kieme”

    Reply
  20. Išeitis yra

    Skaičiau,kad Vilniaus Santaros ligonineje ,kadangi trūkumas kaukiu,valdžia suorganizavo siuvykla,siuvejas,kurios siuva apsaugines kaukes medikams….jei jau tokia padėtis Klaipėdos ligoninėse,ar nebūtų greičiau ir paprasčiau,gal net pigiau nei parsisiusyi , o paimti pavyzdį iš Vilniaus ir t.p.jas siūtis ir nereikėtų stresuoti.

    Reply
    • Anonimas

      Ne tik iš Vilniaus mokykimės. Klaipėdos rajono mero pavaduotoja taip pat pagarsino savanorių pagalbą. Siuvyklėlė siuva kaukes medikams. Klaipėdoje nėra siuvyklų? Dabar toks laikas kai turime suremti pečius, kad išliktume.

  21. Jonis

    Nejaugi savivaldybe negalu idarbinti ta pingvinu darbuotija, juk truksta tu kiemsargiu vusur, ji tiktu

    Reply
  22. Anonimas

    Ne tik universitetineje ligonineje. o Juriniku. ligonine kas pasirupins ten irgi personalas dirba be apsaugos priemniu

    Reply
  23. Gražina

    Šaunuolė Nika! Nebus apsaugos priemonių- nebus kam gydyti ligonių, kurių vis daugėja.Merui svarbiau sakuros,kadangi galima nemažą sumą pinigų „išplauti”.Mere,jus išrinko klaipėdiečiai,parodė pasitikėjimą,tai būkite malonus rūpintis savo rinkėjais.

    Reply
    • O taip....

      Vienodai musu ponui sitam rodo gaila, kad sitas ponas meras galvoja tik apie save.Gaila kad toki issirinkom.Jam nerupi niekas nebent „duduoti” 🙂

  24. Gaiva

    Meras užsakė respiratorių. Kaip teigia jie ligoninę pasieks po trijų savaičių. Merė ar visai jums kuku ir dzindzilin. Mus medikams jų jau reikia porą savaičių. Pikta.

    Reply
  25. Klaipediete

    Nu jis tikrai prastas meras!!! Klaipeda tiek laiko smirdejo, o jis nedate nieko. Dar net neprasidejo nirmaliai virusas, o pervisur praso Klaipedai aukoti pinigus. Kosmaras. As uz si vyruka nebalsavau ir buvau pries, tad susimastyjite, ka renkate i merus klaipedieciai!!!!

    Reply
  26. Lina

    Dar sergančių nėra nei 30, o visi vargę,pervargę.Kas bus kai ligonių bus300?
    Kas mūsų karalystėje ne taip?Kur laisvės vienybė,prioritetai?Kam Sakurų parkas,kam ,,auksinės” aikštės jei nebus kam grožėtis.Kur kaukės,kur ventiliavimo aparatai?Kodėl negalima iš karto testuoti? Gal susimetam? Gama peilis Kaune?Uostas su keltais- Klaipedoje?

    Reply
  27. Arvydas

    Čia tik Klaipėdoje tokia padėtis. Visi miestai susitvarko, nes turi realiai dirbančius merus. Čia tik mūsų toks piarinis, svarbu pakalbėti ir feisbuke nepamiršt parašinėti, dirbti nėra kada. Tegul paima lėšas iš savo Jazo festivalio.

    Reply
    • Genovaitė

      Mūsų meras ramiai miega toliau…gaila

    • Klp

      Visi, pakartotinai išsirinkę džiazuojantį merą, laimingi ir pretenzijų neturi. Svarbu, kad merelis ilgas kalbas tv rėžia

  28. Dija

    Dabar- Ne laikas galvoti,apie marmuro plyteles! Būtina aprūpinti medikus- apsauginem kaukem,spec.apranga! Pažiūrėsit,kas dedasi Irake- gydytojai baigia ismirti ten,250 gydytojų mirė,nes neturėjo apsauginių priemonių! Ten nebesusitvarko,chaosas,daugiausia mirčių,užsikrėtusių,nėra kam gydyti! Ir pas mus,bus tas pats,jei nesiimsit skubiai,apsaugos gydytojams.

    Reply
    • Danuteneturiu

      As asmeniskai patarciau atsisakyti Sakuru parko sodinimo. Dabar reiketu galvoti, kaip apsaugoti gyventojus, o parka kurkime veliau

    • Anonimas

      Nedemonstruokit savo silpnaprotystės. Pinigai nėra skirstomi šiaip, kad galima būtų nuo vienur nuimti ir permesti kitur. Ypač kai jų didžiąja dalį sudaro ES lėšos. Ar ataskaitoj parašys, kad tam projektui skirtos lėšos nukeliavo kaukėms? Čia tik visiškai nesusivokiantys gali tokias nesąmones rašinėti.

  29. Algis

    Portale Skelbiu.lt pilna skelbimų apie tūkstančiais parduodamas med.kaukes.kazkaip tie zmogenai nusiperka , o meras sėdi ir dūda pučia.

    Reply
    • Anonimas

      Jie negali pirkti kaukių iš ko papuola. reikia sertifikuotų.

  30. Kukas

    Pritariu N. Puteikienei 100%, kodėl reikia pinigų kazkokioma plytelėms, o gydytojai tokiu metu dirba be respiratoriu. Rizikuodami susirgti ir apkrėsti savo artimuosius.

    Reply
    • Elena

      Mano nuomone šiuo metu medikų apsauga turi būti prioritetas kovoje su virusu . Gaila , kad ” viarslininkai puvėsiai ” rado terpę – pakėlė kainas apsaugos priemonėms .

    • Stasys

      Matai,jei pirksi daug kaukių, isleisi daug pinigų.O gal viskas savaime,tik pasnekejus susitvarkys.Bus merui ir pjaras,ir pasirodys rupestingas,o kas nesupranta;,tas dar karta puls balsuoti uz rupestinga.Keli zuikiai vienu metu,tik spek suktis,atrodysi svarbus ir kietas,visgi su daktarais rysyje.cha-cha-cha !!!!!!!.

  31. Myliu lietuva

    O kodel lesu nepaprasyti is dar kitu miestu.Cia juk bendra beda.Visi turetu susimesti i bendra katila.

    Reply
  32. Marius

    Pigus ir egocentriškas Ninos Puteikienės piaras. Tokiu nekonstruktyviu ir žeminančiu politikavimu siekiama dėmesio ir politinių balsų. Kalbama tik kalbėti. Be jolios logikos ir realių veiksmų, kurie galėtų kažką pakeisti. GĖDA.

    Reply
    • Pritariu

      Visiškai pilnai pritariu Mariui. Net komentuoti daugiau nėra ko.

    • Elena

      Gal gali konkrečiai kame gėda ? Aš ne politikas ne medikas tik eilinis miesto gyventojas sumokantis mokesčius galvoju taip pat kaip Puteikienė . Manau mes turime padėti tiems , kurie mus gydo . Gėda turėtų būti tokiems mariams ir merui .

    • Stop

      Teisingai rašo Puteikienė. Stop plovimui ir vagystem pinigu medžiu kirtimui skvere

    • Ash

      Gėda, nes tai tik manipuliavimas žmonių jausmais krizės metu jautriomis temomis. Kas geriau, ar kaukės ar marmuras? Kas čia per durnas klausimas?! Kai žmonės nežino tai ir manipuliuojama jausmais, priešiškomis nuomonėmis, žmonių baimėmis. Lietuvoje paskelbta ekstremali padėtis dėl koronaviruso grėsmės. Valstybė įsteigė ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą, kuris koordinuoja veiksmus. Šio centro vadovu paskirtas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kuris ir koordinuoja ligoninių ir visų institucijų veiklą. Puteikienės šeima(kiek sprendžiu iš viešos informacijos) palaiko dabartinę valdžią, tai pirmyn. Siūlykite, koordinuokite, keiskite, dirbkite. Aš nesu nei už nei prieš Grubliauską, bet jį sąžiningai išrinko Klaipėdos žmonės. Čia ne Putino Rusija. Ir tas tuščias beprasmis, politikavimas akivaizdžiai trokštant valdžios tiesiog NUSIBODO. O tokią akimirką, net jau erzina. Pati Puteikienė dirba valstybinėje įstaigoje ir puikiai supranta, viešųjų pirkimų ir visų procedūrų Lietuvoje biurokratiškumą, tai kiek galima pilstyti iš tuščio į kiaurą akivaizdžiai matant, kad didžiąją dalį jos darbo laiko užima ne tiesioginis darbas Lietuvos Jūrų muziejuje, o tuščias politikavimas ir visuomenės supriešinimas. Atsiprašau už emocijas, bet jau užkniso!!!

    • Virginija

      Gerbemas Mariau, mes ir be Puteikienės žinom, kad meras neveiksnus. Jis tik moka atsikalbinėti ir kritikuoti kitus, pats piršto nepajudins, lai mokosi iš kitų merų, bet ką čia beišmokysi

  33. Renata

    Klaipedos savivaldybės biudžetas vienas iš didžiausių Lietuvoje, praeitais metais nepanaudota virš 20 mln. Eur. lėšų. Kodėl savivaldybė nepadeda medikams?

    Reply
  34. Joana

    Kaip visada išlindo Puteikiene. Būk maloni, padėk, esi politikė tik kritikuoti. Prisidėk pati kuom gali, juk šitame mieste gyveni……

    Reply
    • .....

      O meras kam jei padėti turi tik Puteikienė ? Meras turi įgaliojimus rūpintis miestiečiais . KUL yra miesto nuosavybė , miesto taryba yra steigėjai ( savininkai ) . Manau savininkas ir turi pasirūpinti . Kas ne taip ?

  35. Marija

    Kaip visada, Klaipėdoje, žodžiai sau, darbai sau. Du pensininkai nebesusitvarko su darbais. Pažiūrėkite kaip Vilnius strateguoja, daro, kaip jauni valdininkai sukasi. gražu žiūrėti. O pas mus tik virkavimas.

    Reply
    • Anonimas

      Todel,kad nera valdzios Klaipedoi.

  36. Palmira Martinkienė

    Nelabai suprantu, kodėl KUL iš savo lėšų negali tų apsaugos priemonių įsigyti? Milijonus kainuojančiai įrangai, visokiems magnetiniams rezonansams, kurie dabar stovi apdulkėję pirkti pinigų turi, o staiga kaukėms – nebeturi? Kas čia per prašinėjimų- šantažų tradicija pas mus?

    Reply
    • Elena

      Tai , kad KUL prastai su vadyba manau akivaizdu , bet PAGALBOS REIKIA SKUBIAI .

    • N.Puteikienė

      Pamira, KUL pavaldi savivaldybei, tokių įstaigų vadovai atskaitingi tarybai ir merui, yra stebėtojų taryba. Meras yra viso miesto vadovas ir privalo kontroliuoti ir užtikrinti deramą įstaigų veiklą ir saugų viešųjų paslaugų teikimą. Jeigu vadovas nesusitvarko – pažiūrėkit, kaip atrodo Infekcinis skyrius – tvartelis kažkoks išoriškai, jeigu perkama ar naudojama prabangiausia įranga, o nesusitvarkoma su elementoriškais dalykais, reikia keisti vadovą, o ne pratęsinėti, kaip Brežnevui, kadencijas.

    • Anonimas

      būtent, jau seniai ligoninių vadovai turėjo pasiruošti galimai pandemijai, bet ne… kokie vadovai tokia realybė, sėdi patogioje kėdėje 40 metų ir nieko nedaro…

  37. Xxx

    Vienintele profsajunga kuri rupinasi medikais kul, deja del baimes jausmo medikai i ja bijo istoti, nes buna santazuojami, tokia tikrove deja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This