Koks virusas Lietuvos valstybei yra pavojingesnis?

Mums rašo

Virginijus Partaukas, Virginija Jurgilevičienė
2020-03-18

Komentarų: 4

Kovo 17 d. grupė klaipėdiečių atėjo į Atgimimo aikštę, į pilietinę akciją, skirtą Garliavos įvykiams. Jie atėjo paklausti: „Ar dar gyva Deimantė?“ Koronavirusas privertė daryti susirinkimo pokyčius. Laikydamiesi rekomendacijų atsistojo vienas nuo kito beveik per du metrus.

Atėjo tie, kurie aklai nepaisė rekomendacijų dėl koronaviruso ir kuriems teisingumas yra didžiausia vertybė.

Koronavirusas tęsis apie 2 mėnesius. Tai vėsaus ir drėgno laikotarpio liga. Šis virusas bus įveiktas.

Lietuva serga žymiai baisesne liga – korupcija. Šiai lėtinei ligai 30 metų.

Tik korumpuota valdžia, o tai Klaipėdos miesto savivaldybė, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas, ėmė ieškoti apsauginių kaukių. Nors Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos paskirtas vyr. gydytojas Vinsas Janušonis  vasario 27  d. gyrėsi, jog ligoninė epidemijai yra pasiruošusi. Tas pats gydytojas per valstybinę žiniasklaidą kalbėjo, jog klaipėdiečiai neužsikrės vienas nuo kito.

Klaipėdos miesto meras, kuris turėjo kontroliuoti savivaldybės ligonines, savo darbo neatliko, todėl dėl susidariusios padėties kreipiasi ne į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisiją, bet į savo draugą prezidentą.

Korupcija graužia ne tik savivaldybes, bet visą Lietuvą. Paūmėjimai: prezidentinis pučas, Garliavos įvykiai. Politinis koronavirusas yra negydomas, todėl jis naikina valstybę. Paskutinis teisinio nihilizmo veiksmas – Neringos Venckienės byla.

JAV nurodė, kad baudžiamasis persekiojimas N. Venckienės atžvilgiu gali būti vykdomas dėl keturių galimai nusikalstamų veikų, kurios visos susijusios su 2012 m. gegužės 17 d. Buvusi teisėja informavo, kad jai inkriminuoja dar vieną nusikaltimą – piktnaudžiavimą globėjos teisėmis.

Kai N. Venckienė pranešė visuomenei apie naują kaltinimą, tai sulaukė prokuratūros komentaro, jog „epizodas dėl piktnaudžiavimo globėjo teisėmis yra paminėtas kaltinamajame akte, tačiau tai nėra kaltinimas ir baudžiamoji atsakomybė už tai negresia. Tai yra prokuroro teisė, aprašant veiką, išdėstyti tokias aplinkybes, kurios, jo nuomone, turi reikšmės sprendžiant bylą. Teismas, priimdamas sprendimą, turi teisę koreguoti kaltinimo tekstą”.

Tik korumpuota teisėtvarka viešai gali pareikšti, kad jei neturime įrodymų, galimai įrodomąją medžiagą esame sunaikinę arba giliai paslėpę, tai bylą koreguosime, kalbėsime apie globėjo teises. Vadinasi, nenagrinės bylą pagal tas veikas, kurios nurodytos.

Kas gali priversti Lietuvos teisėtvarką dirbti, o ne tarnauti korumpuotai valdžiai? Tauta. Todėl klaipėdiečiai išėjo pasakyti, kad svarbiausia liga yra politinis koronavirusas, kuris padedant įtakingai žiniasklaidai, naikina Lietuvos gyventojų imunitetą melui.

Tylėti, susitaikyti – tai reiškia, negalima pasiduoti politinei epidemijai, todėl klaipėdiečiai atėjo 94 kartą paklausti, kada pamatys Deimantę? Atėjo ir pasakyti, kad pavargo nuo korumpuotos teisėtvarkos ir valdžios sprendimų. Atėjo, nes valstybės erozija dar tebevyksta.

Autorių nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

4 Comments

  1. Nezabitauskas

    Nenorėčiau, kad iš komentarų susidarytų klaidingas įspūdis, jog dauguma nepritaria piketuotojams. Ne, nepritariu komentatoriams, tesugebantiems tik įžeidinėti. Taip, Garliavos byla nebaigta, nors ji skubiai „užraukta”, pašalinant įtariamuosius ir galimas aukas. O ir kas galėtų paneigti, kad korupcijos esama ne tik mūsų partinėse, bet ir teisingumo struktūrose? Piketuotojų keliami klausimai yra svarbūs ir teisėti. Atsakymo į juos kartu su Laisvės premijos laureate seserimi Nijole laukia daugybė žmonių.

    Reply
  2. Kodėl?

    perskaičius tos organizatorės moters pavardę, man iškart kyla neigiamos emocijos. Ir gailestis proto negalia turintiems.

    Reply
  3. artiomas

    Kada Lietuvos vyriausybė išdrįs pasakyti taip, kaip Slovakijos vyriausybė, jog kovos su koronavirusu ir korupcija? Šiandien, kai to reikalaujama, tai valdžios šestiorkos ieško pilnaties.

    Reply
  4. R.

    Atrodo pilnatis lyg ir baigesi, bet zmonems su galva problemos ne.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos prioritetas - smarvė*

Spyglys negali nepritarti visų sričių žinovės, aktyvistės, visuomenės veikėjos ir žymios politologės Virginijos Jurgilevičienės mintims, išsakytoms iš Klaipėdiečių tribūnos ketvirtadienį ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė galės tęsti Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursą

Klaipėdos apygardos teismas atmetė ir dar vienos statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso. Prieš porą savaičių šis teismas ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This