LCC – prevencijos prieš koronavirusą pavyzdys

Koronavirusas

Klaipėdoje veikiantis LCC tarptautinis universitetas, kurio studentai ir darbuotojai yra atvykę iš daugiau kaip 50-ties šalių, skelbia, jog jų iniciatyva, vykdant koronaviruso prevenciją, kaip sektinas pavyzdys buvo paminėtas JAV žiniasklaidoje.

Skelbiama, jog nuo kovo pradžios LCC veikia darbo grupė, kuri reguliariai sprendė ir ruošėsi galimoms krizėms, susijusioms su neeiline situacija pasaulyje, nes universiteto darbuotojai ir studentai dalyvavo tiek mainų programose, tiek tarptautinėse konferencijose ir kt., o Jeilio universiteto profesorius skaitė paskaitas studentams ir Klaipėdos medicinos bendruomenei.

Universiteto rektorė dr. Marlene Walls pabrėžia, kad „esminį vaidmenį LCC tarptautiniame universitete vaidina visuomeniškumas ir bendruomeniškumas“, tačiau „atsižvelgiant į susidariusią situaciją, visi renginiai atšaukiami, o studijos nuo kovo 16 dienos universitete pradėtos organizuotos nuotoliniu būdu iki pat 2020 m. pavasario semestro pabaigos“.

LCC teigia turintis didelį įdirbį nuotoliniu būdu organizuojamoms studijoms, nes magistro programos studentai dalį savo studijų būtent taip derina su savo esama karjera.

Kovo 9- 13 dienomis LCC universitete buvo pavasario atostogos, tad atostogavusius Europoje ir svetur studentus universitetas ragino grįžti į savo gimtąsias šalis.

Visgi teigiama, jo buvo nemažai ir tokių, kurie grįžo į Lietuvą. Kadangi jiems reikėjo izoliacijos, universiteto bendruomenė įrengė karantinui skirtą vietą: buvo paruoštos vietos nakvynei ir supirktos maisto atsargos. Taip pat rūpinamasi studentų ir dėstytojų sveikatos bei psichologine būkle, organizuojamos klausimų/atsakymų sesijos.

LCC rektorė dr. M. Walls pažymi, kad „universiteto darbuotojai kiekviename žingsnyje padeda studentams, kuriems teko izoliuotis po kelionių per pavasario atostogas – nuo maisto atvežimo iki paramos suteikimo“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„BioSil-Baltijos" lygos ketvirtfinalyje - užtikrintas LCC triumfas

„BioSil-Baltijos” moterų krepšinio lygos atkrintamųjų starte Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas startavo pergalingai. Uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 80:60 (28:8, 15:17, 20:15, ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Sportas

Lengva LCC pergalė Šiauliuose

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (19-4) šventė 19 pergalę, išvykoje 87:64 (20:9, 23:20, 17:18, 27:17) sekmadienį nugalėjęs „Šiaulių-Vilmers“ (15-9) krepšininkes. Klaipėdos ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Dar vienas LCC krepšininkių triumfas prieš „Kibirkštį“

SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos lyderių mūšyje dramatišką pergalę pasiekė Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (16-2), kuris šeštadienį išvykoje 73:71 ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This