Nubaustas už valstybės sienos kirtimą jūroje

Uostas ir jūra

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) skelbia sustiprinusi kontrolę ne tik prie sienos su Latvija, bet ir teritorinėje jūroje.

Antradienį patrulinis pasieniečių laivas „Aleksandras Barauskas“ teritorinėje jūroje nustatė, jog vieno pramoginio laivo kapitonas išplaukė žvejybai į teritorinę jūrą ir nesilaikė draudimo kirsti valstybės sieną jūroje bei pažeidė teritorinės jūros ribas.

VSAT nuotr.

50 metų Klaipėdos rajono gyventojas į lašišų žvejybą buvo pasiėmęs ir keleivį. Laivavedžiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas dėl valstybės sienos kirtimo dėl neatsargumo. Jam skirta 35 eurų bauda.

VSAT atkreipia laivavedžių ir laivų savininkų dėmesį, kad vadovaujantis Vyriausybės nutarimu, į Lietuvos išskirtinę ekonominę zoną, kirsdami valstybės sieną jūroje, gali išplaukti tik komercinę žvejybą vykdančių įmonių laivai su įgulomis. Tačiau jiems nesuteikta teisė vežtis keleivių.

Taip pat karantino laikotarpiu apribojimai taikomi ir mažosioms pramoginėms plaukiojimo priemonėms.

VSAT pagal savo kompetenciją riboja pramoginių plaukiojimo priemonių patekimą į pasienio ruožą žvejybai, poilsiui ir pan. tiek, kiek tai yra susiję su poilsio pramogų veiklos organizavimu bei žmonių susibūrimais Nemune, Kuršių mariose ir teritorinėje jūroje.

Dėl neteisėto valstybės sienos kirtimo gali būti taikoma baudžiamoji arba administracinė atsakomybė, jei pažeidimas įvykdytas dėl neatsargumo.

Atnaujinus tikrinimus prie valstybės vidaus sienos, tokia pati atsakomybė taikoma ir prie sienos su Latvija bei kertant valstybės sieną teritorinėje jūroje.

1 Comment

  1. Jonas

    Ivanu pasenieciai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūreivystės mokykla - Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos narė

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) tapo Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos (NPGA) nare.  Skelbiama, jog LAJM aktyviai prisidės prie asociacijos vizijos įgyvendinimo kuriant Lietuvos nacionalinės gynybos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius klaipėdiečius

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, kuris automobiliu vežė per 1,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vykdydami tyrimą VSAT pareigūnai atliko keturias kratas ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This