Klaipėdos muzikinis teatras siūlo bendrauti virtualiai 

Kultūra

„Labai tikiuosi mūsų žiūrovų palaikymo šiuo metu. Be jūsų mes neišgyvensime ir mūsų veikla neturės tikslo“, – sako Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, primindama, kad kūrėjai gerbėjų dabar laukia ne salėse, o virtualioje aplinkoje.

Didžiausias Muzikinio teatro turtas – kūrybiniai darbuotojai. Šiuo metu svarbiausias teatro vadovybės uždavinys – padėti išlaikyti jų kūrybines galias, ieškant būdų sėkmingai repetuoti bei tobulėti namuose.

„Mūsų baleto trupė ypatingai išradinga, tad rytinės ir vakarinės treniruotės pamokos sėkmingai vyksta nuotoliniu būdu, šiuolaikinių ryšio priemonių pagalba. Sudėtingiau tik muzikantams ir choristams, kurie turi dirbti grupėse, repetuoti ansamblius. Šiuo metu jie repetuoja ne tik Jacques’o Offenbacho operetę „Orfėjas pragare“, bet ir mokosi vasarą premjerai rengiamos Richardo Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ partijas“, – Muzikinio teatro pranešime cituojama teatro vadovė.

L. Vilimienė ypatingai dėkoja žiūrovams, kurie nusprendė negrąžinti bilietų ir neatsiimti pinigų už neįvykusius spektaklius bei taip paremti sunkius laikus išgyvenančius menininkus. Olesios Kasabovos nuotr.

L. Vilimienė ypatingai dėkoja žiūrovams, kurie nusprendė negrąžinti bilietų ir neatsiimti pinigų už neįvykusius spektaklius bei taip paremti sunkius laikus išgyvenančius menininkus.

„Esame labai dėkingi savo žiūrovams už supratimą. Ir už tai, kad nėra apgulties norinčių susigrąžinti pinigus. Tad galime skirti daugiau dėmesio repertuaro perplanavimui ir būsimoms premjeroms. Viena iš jų – J.  Offenbacho operetės „Orfėjas pragare“ premjera, planuota rodyti balandžio 17 ir 18 dienomis. Mums sudėtingiau nukelti premjerą nei teatrui, turinčiam savo salę… Visgi mūsų rūpesčiai gana maži palyginus su tais, kuriuos išgyvename visi. Svarbiausia dabar – likti sveikiems“, – linki L. Vilimienė.

Muzikinio teatro „Facebook” paskyroje bei internetinėje svetainėje jau galima išvysti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių įrašus. Tad kiekvienas, būdamas savo namuose, gali peržiūrėti Eduardo Balsio šokio spektaklį „Eglė žalčių karalienė“, Antano Kučinsko operą vaikams „Bulvinė pasaka“, Viačeslavo Ganelino miuziklą „Velnio nuotaka“. Jau netrukus virtualųjį teatro repertuarą papildys ir šokio spektaklis „Altorių šešėly“ bei „Bulvinės pasakos“ tęsinys – „Makaronų opera“.

Skelbiama,  jog šie pastatymai internete bus viešinami ribotą laiką, tad patariama paskubėti pasinaudoti puikia proga.

Muzikinio teatro „Facebook” paskyroje taip pat tarsi pro rakto skylutę galima pamatyti artistų repeticijas namuose ir jų veidus, nepagražintus grimo, tad klaipėdiečiai raginami tapti šio profilio gerbėjais, užsiprenumeruoti teatro naujienlaiškius ir gauti naujausią informaciją pirmiems.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Už katę maiše - 150 pinigų*

Nors iki šiol neskelbiama, kas publiką linksmins naujojo Klaipėdos muzikinio teatro atidarymo metu, galimybės patekti į vietos grietinėlės puotą balandžio ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujajame Klaipėdos muzikiniame teatre - dėmesys ir klausos negalią turintiesiems

Artėjant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) naujojo pastato atidarymui ypač daug dėmesio skiriama žmonėms su negalia. KVMT vadovo pavaduotojas Naglis ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This