Iš 17 naujų pirmadienio Covid-19 atvejų – keturi klaipėdietiški

Koronavirusas, Svarbu

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad pirmadienio 15 val. duomenimis, bendras patvirtintų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičius šalyje pasiekė 160. Per pirmadienį užfiksuota 17 naujų infekuotų asmenų.

4 atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorijoje: 3 kontaktiniai (dviejų iš jų kontaktas atsektas), vienas atvejis įvežtinis iš Vokietijos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie keturis atvejus dar ryte buvo skelbęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Trys sergantys lieka KUL, vienas – gydosi savarankiškai, laikydamasis visų griežto karantino ir gydymosi reikalavimų. Svarbi žinia, kad šį kartą – tai viena gydytoja iš KUL akių lygų gydymo skyriaus (to paties, kuriame ir buvo fiksuota grėsmė prieš keletą dienų), kaip jau ir buvo minėta anksčiau, esančio visiškai kitame nei priimamasis bei Infekcinių ligų skyriai. Taip pat šiandien jau išsiaiškinta, kad COVID-19 į KUL atkeliavo iš išorės, nes panašu, kad tai buvo vienos tame skyriuje dirbančios darbuotojos vyras, grįžęs iš užsienio, kas šiąnakt ir buvo patvirtinta ir identifikuota”, – savo „Facebook” paskyroje rašė meras.

KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad dėl koronavirusu susirgusios Akių ligų skyriaus gydytojos šiuo metu iš viso izoliuoti 25 žmonės.

5 atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas – iš Meksikos, vienas atvejis – kontaktinis. Du atvejai nustatyti Vilniaus mobiliajame punkte, informacija dėl jų dar tikslinama.

7 atvejai nustatyti Santaros klinikų laboratorijoje. Iš jų 2 atvejai įvežtiniai: po vieną iš Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos. 5 atvejai kontaktiniai, tarp jų – vienas medikas iš Šeškinės poliklinikos.

Vienas atvejis nustatytas Kauno klinikų laboratorijoje, mėginys gautas iš Kauno mobiliojo punkto, informacija tikslinama.

Dėl visų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

2 Comments

  1. Saulyte

    Gerb. Klaipėdos mere! Jūs elgiatės labai neatsakingai. Jums gerb. Veryga sakė kad skelbtumet karantiną tiems kas gryzta į Lietuvą. O Jus leidot pasielgti labai neatsakingai ir paleido visus pasklisti po miestą ir nešioti užkratą. Įdomu! Ką jūs galvojat taip darydamas? Juk žinot kad jiems nusiplauti į karantiną. O mes esame priversti laikyti vaikus namie, nes baisu uzsikresti nuo parvykeliu. Visi slankioja laisvai po prekybcentris. Kada Mere Grubliauskas bus tvarka mūsų mieste?

    Reply
  2. Anonimas

    Daugiau siuskit keltų lėktuvų tiems lietuviškiems pabėgėliams kad daugiau ligų parvežtu.jei taip labai gerai buvo tai ko į lietuvele bėga atgal

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This