Iš Palangos oro uosto į Klaipėdą – per 4 valandas

Koronavirusas, Svarbu

Kone pažodžiui pasitvirtino pranašiški Palangos mero Šarūno Vaitkaus žodžiai apie tai, jog dėl skubotai Vilniuje priimto sprendimo jau nuo antradienio visus lėktuvais į Lietuvą grįžtančius keleivius vežti į savivaldybių parinktas specialias karantino vietas, gali kilti daug problemų.

Antradienį 18 val. Palangos oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, jo keleiviai daugiau nei tris valandas be jokio paaiškinimo buvo laikomi nežinioje.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi vienos iš atvykusiųjų pažįstama teigė, jog parvykusiems niekas nieko nepaaiškino, kodėl jie negali savo transportu vykti namo, kodėl ir kur jie visi kartu privalo važiuoti. Moters teigimu, apie nuo antradienio šalyje pradėjusias veikti sugriežtintas naująsias karantino sąlygas niekas iš keleivių girdėjęs nebuvo.

„Tėvas atvyko pasitikti iš Londono grįžusios dukros, kuri turi savo atskirą butą, jiems neleidžiama nei susitikti, nei savo automobiliu vykti namo, kažko laukiama, žmonės nieko nesupranta, su jais visiškai nesiskaitoma”, – susijaudinusi kalbėjo moteris.

Po kiek laiko su mumis susisiekusi iš Londono su sužadėtiniu grįžusi Gerda sakė, jog lėktuvui nusileidus, visi keleiviai gavo pildyti lapelius, kad sutinka saviizoliuotis savivaldybėje nustatytoje vietoje.

„Paklausę kur ir kaip, atsakymo negavome. Visi tiesiog laukėme vienoje erdvėje. Jokių apsaugos priemonių (kaukių, akinių) nebuvo suteikta tiems, kurie jų neturėjo”, – teigė ji.

Po kurio laiko visiems buvo pranešta, jog tie, kurie yra ne iš Palangos, vieną naktį praleis Palangos Vyturio sanatorijoje, o po to bus išvežti į Klaipėdą, į savivaldybės nustatytą vietą, bet kur esą nepaaiškino. Mergina stebėjosi, kodėl tiems žmonėms, kurie teigė turį atskirus butus karantinuotis, neleista į juos vykti.

Jos teigimu, net kai kurie oro uosto darbuotojai vaikščiojo be kaukių ir be jokių apsaugų, keleiviams per daugiau nei tris valandas nebuvo pasiūlyta atsigerti.

Po poros valandų stumdymosi oro uoste, visiems nežinia ko dar valandą teko laukti šaltame autobuse, prigrūstame žmonių. Jame jokių saugių atstumų laikomasi nebuvo.

„Galų gale apie 22 val. atvažiavome į viešbutį Klaipėdoje. 22.30 val. maisto ir vandens vis dar laukiame, bet turbūt ir nesulauksime”, – sakė Gerda.

Palangos meras Š. Vaitkus antradienio ryte išplatintame savo kreipimesi numatė panašią situaciją teigdamas, jog per pusdienį mažoms savivaldybėms, kokia yra Palanga, suspėti įgyvendinti pirmadienio vakare Ekstremalių situacijų centro vadovo Aurelijaus Verygos priimtą sprendimą izoliuoti asmenis savivaldybių administracijų numatytose patalpose yra fiziškai neįmanoma.

„Mes, Palangos savivaldybė, jokiais būdais nesikratome atsakomybės suvaldyti koronaviruso pandemiją – tai yra visos valstybės ir kiekvienos savivaldybės gyvybiškai svarbus prioritetinis reikalas. Tačiau panašiems sprendimams turi galioti jų įgyvendinimo protingumo kriterijai, tam reikia nors kiek daugiau nei kelių valandų ar vienos nakties, nes savivaldybės, ypač tokios mažos kaip Palanga, nėra burtininkės ir neturi tam nei finansinių, nei žmogiškųjų resursų”, –  teigė Palangos meras.

Keleivių nuotr. 

40 Comments

  1. Jolanta

    Na ir kas, neskraidykit per karanti a,sedekit ten kur esat.mano anuke vos sulaukusia astuoniolikos m ir kuriai buvo įtartas apendicitas prie kokius tris m greitoji iš Palangos į Klaipeda vezė irgi keturiad valandas. Ji kentejo skausmą, o jūs ne. PAGARBA LIETUVAI

    Reply
  2. Justina

    UZMIRSKITE LIETUVA GENETINIAI ISSIGYMELIAI.

    Reply
  3. Kaz

    Paskaičius pora komentarų ne visus aišku nes jie panašūs susiduria su didele banda gyvūnų kuriu menteliteto lygis mažai kuo pasikeitė nuo akmens amžiaus .

    Reply
  4. Lona

    Tik nelaimės akivaizdoje įsitikini, kad turbūt bjauresių, negu lietuviai, tautos nėra Europoje! Esu laiminga, kad prieš 9 metus išvykau iš Lietuvos, savo tėvynės, niūrių veidų, pavydo, korumpuotus šalies

    Reply
  5. Eikitsau

    Kai tokie visi pikti kaip šunys, tai matyt, dievulis nusprendė praretinti Sargių būrį, o tai per lojimą savo minčių nebegali sugaudyti

    Reply
  6. Jolanta

    Nesuprantu kodėl juos aplamai įleidžia į lėktuvą be kaukių, o aplamai emigrantai turėtų grįžti su tokiom aprangom kaip dirba Kinijos gydytojai, o tada gal ir neužsikrėstų vieni nuo kitų nei lėktuvuose, nei keltuose….Aišku bus sakoma iš kur tokia prabanga taip jais pasirūpinti, bet patys turėtų rūpintis, bet aišku grįžta tokie, kad net ir vandens neturi….

    Reply
    • ,,,

      Esi skridus lėktuvų? Matosi,kad ne.i lėktuvą negalima neštis daugiau kaip 100 gramų skysčio

    • Anonimas

      Galima, jei jį nusiperki praėjęs patikrą.

  7. Mano nuomone

    Klaidų padaryta,net paprastam žmogui suprantamos,bet iš klaidų mokomės.Nebeliekim pykčio,neeikvokim energijos. Jos gali
    prireikti ateityje gal dar daugiau. Valdžiai derėtų įsiklausyti į žmonių pastabas dėl informacijos stokos,darbuotojai turėtų būti paslaugesni ir pakantesni.Žmonės sugrįžo,supratingi ar ne, bet jie lietuviai,jie mūsų tautiečiai,būkim tolerantiški – neskaldykim tautos patys!!! Juk žinome puikiai,kad daugelis buvo išvykę dirbti į užsienį ne iš gero gyvenimo .

    Reply
  8. Klp

    Nepatinka, varykit atgal!

    Reply
  9. Ričardas

    Kažin jei karas būtų ar sugryžtų mums padėti, kažkodėl manau, kad nelabai….

    Reply
  10. faktas

    Ko čia grįštat, jei taip blogai, važiuokit atgal

    Reply
    • Jolanta

      Grizta tik bomzai, kurie uzsienyje dirbo nelegaliai, mokesciu nemokejo, nedtausti, dabar lietuva juos renkadi is pakampiu ir gydys, o prnsininkus netgi ne, virs 60 Veryga paliko savo islikimui, sake,kad ju likimas priklauso nu ju paciu jmuniteto, isgyvems ju laime, ne ju problema

  11. Anonimas

    Nors,užsienyje neturiu.niekas negrižta iš giminių..bet mielieji…čia mūsų žmonės,.pikti ar kantrus..priimkime..palietė virusas visus….būkime pakantūs…laiko..laiko..susitvsrkys…..laikytis karantino reikia…Močiutė…Dievas..gali mus teisti…

    Reply
  12. Romena

    O ko čia važiuoti vien tik užkratas nuo atvykusių ir parvykusių dar matai nepatenkinti sėdekit ir tylėkit matai dar visko kažkas turi pasirūpinti o kad mes dėl jų turim izoliotis

    Reply
  13. A.V.

    Taigi,Palangos oro uoste sukurta tokia pati viruso veisykla ,kokia teko matyti Vilniaus oro uoste.Turime teise reikalauti ne komforto ,o elementariu karantino taisykliu laikymosi.

    Reply
    • .....

      Labai įdomu kokie konkretūs reikalavimai ?

    • Sonata

      A. V. Turite teisę įjungti pagaliau smegenų veiklą ir galvoti ką darot. Virusas visame pasaulyje paplitęs, o jūs grįžtate kaip i puotą, kur jūsų kaukes, kaip ruošėtės kelionei??!!! Reikalauti negalit nieko, paprašyti galit.

  14. Dovilė

    Galima buvo ir tokioje situacijoje gerbti žmones – viską paaiškinti, pasiūlyti gerti ir t.t. Bet čia Lietuva – empatijos 0

    Reply
    • Dovile ,

      Grįžote į pandemijos vietą . Paaiškinti galėjo, seniai rašiau savivaldybės galėjo turėti paruoštukus su info , o kas dėl vandens kodėl patys neturite ? Kas turėjo pirkti ? Aš ? Po …. čia Lietuva …liko tik klausimas kodėl grįžote , o ne empatija , deja .

    • Dovile,

      Gal viskio pasiulyti gerti?

  15. Jonas

    Iš vis jų nereikėjo įsileisti į Lietuvą juk visą šį bjauriastį jie ir atnešė

    Reply
  16. Saulius

    Lietuvis lietuviui priesas! Skaitai jusu komentarus ir sukparti lietuvis ne tautybe p specelybe! Kiek jums bbblet tie emigranta veze pinigu? Lt neuzdirbi tiek milijonu kiek emigrantai paligdavo grize atostogu ir t.t jus kaip hoholai greit molotovo kokteileis ir stripais pasitiksite emigrantu bbbbket uz tokia neapykanta savo tautieciam ir tautos suskaldimu ir ira kalta tokios liezbes kaip puslenkes kgb agentes ir komjaunimo sekretores Grybowskojos 8 metu vedama politika

    Reply
  17. .....

    Prievolės grįžti nėra , gali likti ten kur gyvenai , bet jei grįžau , laikausi vyriausybės nurodymų . Nesuprantu aimanų nei merų nei grįžtančių . Merai seniai turėjo pasiruošti patalpas , o grįžtantys galėjo rinktis patys . Diskusijos gerai blogai ar kaip galėtų būti , manau yra nelaiku . Pandemijos atveju visi esame ekstremaliose sąlygose . Lėktuve užsikrėsti nebijo , o važiuoti vienu autobusu ( važiuoja tie patys ) jau baimė ? Gyventi saviizoliacijoje baimė ? Rimtai ? Atskiro lėktuvo kiekvienam reikėtų ? Ir kas prašo , tie kurie bėgo iš bananų šalies ?

    Reply
  18. Saulyte

    Gryzta kaliniai. Kuriems nusispjauti į mūsų sveikata. Jie ten bomzynuose gyveno ir darė ką nori. Ir čia taip elgsis. Niekas jų ne suvaldys, nebent prie kiekvieno po policininką pastatytų. ?

    Reply
  19. Jooo...

    Tik tegu mažiau čia vyrauja ir savo nepasitenkinimą reiškia. Žino, kokia padėtis pasauly ir tokia isterija dėl 4 valandų! Keturias paras palaikyti, o tada, tegu „skundžiasi”. O be to, niekas jų čia nelaukia…

    Reply
  20. Asta

    O jiems sunku atsedeti ta karantina. Tai per tuos parvykelius ir pasklido tas virusas. Nes valkiojos po kavines po centrus ir t.t. Teisingai kad sugrieztino. As išvis jų būčiau neileidus į LT. Sugebejot issivilkti kai jau sake kad yra virusas tai ir sedekit ten o ne gryzkit atgal ir dar pyksta matai ponuliai?

    Reply
  21. Danutė

    Kodėl neleidžiama į savo butą vykti? O todėl, kad tie parvykėliai po to slampinėja po visas vietas, nesilaiko jokios saviizoliacijos ir platina virusą. Patirtis parodė, kad parvykėliai neturi jokio sąmoningumo. Todėl Lietuvoje virusas taip ir išplito, sustabdė vietinių gyvenimą. O dabar jie kažkuo piktinasi. Reikėjo likti ir karantinuotis ten kur gyveno.

    Reply
  22. viktoras

    Kiek supratau paskaitęs ,kad čia grįžta tie kurie užsienyje bomžavo, nes jie neturi jokių mobilių ir interneto priemonių. Ačiū dievui….. tai jau paskutinieji.

    Reply
  23. Nijolė

    Čia tik pradžia…Kantrybės ir supratimo,nes šis Virusas nebe juokai…

    Reply
  24. Pikta

    Uždaryt ir laikyt visas 14d, dar ir susimokėti už tai galėtų. Gyveno užsienyje, ten mokėjo mokesčius, o dabar mes turim išlaikyti juos. Ir dar neptenkinti kažkuom. Juk atvažiavę kažkas buvo iš artimųjų psiimti jų, tai galėjo ir vandeniu, ir maistu aprūpinti.

    Reply
    • Pritariu

      Pilnai pritariu!

  25. Klaipėdietė

    Netikiu,kad nieko nežinojo ir negirdėjo,dabar internetas yra visagalis.O ką giminės ir nežinojo Palangjškiai ar klaipėdiškiai?Ar turite nuotraukų orouosto darbuotojų,kad jie be apsaugos priemonių buvo?Viešinkite.Čia dabar cirkai vyksta,nesuprasi kodėl tai daroma?Jei pasakai,kad turėjai kontaktus su sergančiu niekam niekas nerūpi ir ta statistika kam vedama,t.y. kam meluojama?

    Reply
    • Kuk

      Visi viską žino gražiausi, niekas nėra juk slepiama. Visi kas Londone, žino kas čia vyksta. Apsimeteliai tie emigrantai. Nepatinka, tai tegul varo atgal. Niekas jų čia nelaukia su virusais gryztanciu. Mes savų virusų turim ir svetimų nereik. Veryga jau nieko nebevaldo. Jis tik yra užėmęs postą. Reikia sugebančių valdyti situacija!

  26. Aha

    ir dar ” nežinantiems ” duokime antrą pilietybę , kad valdžią mums galėtų rinkti ? Pasirodo jiems neįdomu kas vyksta Lietuvoje . Niekada negaus mano balso .

    Reply
    • Tadas

      Pritariu

  27. Na

    Palangos meras, kaip ir klaipėdiškis apsimeta, „oi nieko nežinojau, nieko negaliu, duokit man”. Kaip iš medžio nukritęs. Ko jau ko, bet jau Palangoj viešbučių, sanatorijų tiek, kad užtektų visai Lietuvai.

    Reply
    • G

      Ir jau visai kuku! Viesbuciu, sanatoriju pilna, bet niekas tokiu karantininiu nenori priimti. Juk cia dar salimais yra ir privatus verslas ir jo interesai bei nuomone. Jie gali rinktis suteikti savivaldybei galimybe ar ne!

    • Jovita

      Teisingai, kodėl Kretinga ar Rietavas prieš mėnesį susirūpino patalpomis karantuotiesiems. Ta pati pareigybė,Meras, o informacija kitą? Klaipėda, Palanga užvakar pirmą kartą išgirdo.. tegul stalčius išsipirkti, gal kur reikalinga info nugulė

  28. ...

    Net nesinori komentuoti …nieko nežinojo …vargšai …kaukes duok..kodėl nenusipirkote Londone ? Per tokius nežinančius ir plinta virusas , nes nežino , o paskui nesilaiko saviizoliacijos .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This