Laukiančiajam išvados dėl koronaviruso – ekstrinė operacija, Lietuvoje – dar trys aukos

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad antradienį uostamiestyje nustatyti trys nauji COVID-19 atvejais.

Du iš jų nustatyti mobiliajame punkte ir šie asmenys, tikėtina, gydysis saviizoliacijoje, vienas pacientas bus gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL).

Matyno Vainoriaus nuotr.

„Beje, vienam iš tyrimo rezultatų dar tebelaukiančiam pacientui atlikta ekstrinė operacija, tačiau tai ne iš „sunkiųjų ar labai sudėtingųjų” ir ji pavyko sėkmingai, nors rizikos faktorius vertinamas rimtai”, – savo „Facebook” paskyroje rašo meras.

Vėliau meras informavo, kad tai buvo apendicito operacija.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenimis, naktį į antradienį gauti dar keturi teigiami atsakymai iš KUL. Vienas pacientas, kuriam infekcija patvirtinta po kontakto su iš užsienio grįžusiais asmenims, gydomas šioje ligoninėje. Kiti trys atvejai nustatyti Klaipėdos mobiliajame punkte. Su šiais pacientais, kurių ėminiai paimti mobiliajame punkte, susisiekta, jie instruktuoti, kaip elgtis.

Meras taip pat informavo, kad antradienį šaukiamas Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdis, kuriame dalyvaus ir keltų linijų atstovai.

Antradienio ryto duomenimis, iš viso Lietuvoje buvo 187 patvirtinti ligos atvejai. Vienas iš jų jau diagnozotas ir vaikui – trejų metų pacientas šiuo metu išleistas gydytis į namus.

Anot SAM, jau anksčiau koronavirusas buvo patvirtintas mažojo paciento tėčiui, kuris yra gydytojas, o naktį į antradienį COVID-19 diagnozuotas ir mamai, kuri taip pat yra gydytoja. Tyrimus atliko Santaros klinikų laboratorija.

Be to, iš tos pačios laboratorijos paryčiais gauti dar du teigiami ėminių rezultatai – koronavirusinė infekcija nustatyta dar dviem rizikos grupėje esantiems pacientams, kurie šiuo metu gydomi Santaros klinikose.

Vakarop paskelbta, kad patvirtinta dar 22 nauji COVID-19 atvejų. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 209 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

„Deja, bet šią dieną jau galime vadinti „rekordine” visoje šioje nuožmios kovos epopėjoje – jau prie minėtųjų šiandien septynių COVID-19 viruso atvejų (kurių viena – akių ligų skyriaus slaugytoja), tik ką gavau informaciją apie dar keturis atvejus. Ir visi jie susiję su tuo pačiu Akių ligų skyriumi – viena gydytoja (kuri gydosi saviizoliacijoje) ir trys pacientai, kurie gydėsi tame skyriuje, o nuo dabar bus gydomi infekciniame skyriuje. Tad vien ši diena sergančiųjų gretas papildė net vienuolika ligonių, tiesiog sukrečiančiai skambanti statistika”, – vėlų antradienio vakarą pranešė V. Grubliauskas.

Antradienio vakarą Santaros klinikose mirė antroji koronaviruso infekcijos auka – devyniasdešimtmetė moteris. Pacientė kovo 16 dieną buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną ji buvo atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus jai nustatytas koronavirusas, ji gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

Trečiadienį mirė vyresnio amžiaus Ukmergės ligoninės pacientas ir Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gydytas rizikos grupei priklausęs vyras, grįžęs iš Pietų Afrikos Respublikos.

2 Comments

  1. Vidas

    Kaip elktis Kautros vairuotojui vezusim žmonės atvykusius keltu

    Reply
  2. Magyla

    O kas dabar Klaipėdoje meras, jeigu Grubliauskas išėjo pas Janušonį dirbti atstovu spaudai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This