Organizuoja nuotolinius programavimo mokymus vaikams

Švietimas

Programavimo akademija „CodeAcademy Kids“ skelbia pradedanti nuotolinius mokymus „Virtualioje klasėje”. Jų metu lietuviškai kalbantys moksleiviai galės prisijungti į gyvai transliuojamas, dėstytojų vedamas pamokas.

Šią savaitę pradėtos formuoti pirmosios grupės į užsiėmimus, kurie bus vedami konkrečiu laiku, vieną kartą per savaitę.

Abipusis ryšys tarp auditorijos ir dėstytojų bus sukuriamas konferencinių pokalbių sistemos pagalba. Teigiama, kad visi kylantys klausimai bus sprendžiami realiu laiku.

„Programą ruošėme kelerius metus ir jau esame pasirengę, todėl atsižvelgdami į dėl karantino susiklosčiusią situaciją, ją pradedame anksčiau nei planavome. Kurdami “Virtualią klasę” siekiame mokyti vaikus kūrybiškai panaudoti internete esančius resursus vystant savo individualius projektus, kad ir po užsiėmimų moksleiviai turėtų visas galimybes kurti patys. Pamokų turinį sudarėme atsižvelgdami į skirtingo amžiaus vaikų turimus gebėjimus, interesus ir pomėgius. Jaučiamės užtikrinti pristatydami dvi galutines programų versijas, pagal amžių pritaikytas 7-11 ir 12-18 metų vaikams”, – pranešime spaudai cituojama „CodeAcademy Kids” vadovė Aurelija Makselytė.

Jaunesnieji moksleiviai bus mokomi animacijos kūrimo ir jos programavimo bei trumpametražių filmukų scenarijaus rašymo, kūrimo ir programavimo, stalo žaidimų logikos, nesudėtingų kompiuterinių žaidimų kūrimo ir pan. Vyresnieji kurs interneto svetaines, blogus, mokysis šiuos reklamuoti internete bei kritiškai įvertinti kitose svetainėse teikiamą turinį, stiprins copyright žinias, padedančias suprasti, kodėl labai svarbu naudoti tik tokį turinį. Visas šias užduotis moksleiviai atliks tiek individualiai, tiek komandose.

Pasak A. Makselytės, galutinė „Virtualios klasės” programa buvo sudaryta atsižvelgiant į vaikų pastebėjimus bei rezultatus ankstesnių bandomųjų projektų metu.

„Stebėjome, kaip į užduotis reaguoja vaikai, kiek laiko užtrunka jas atlikti, kas kelia sunkumų, o kas pasirodo per lengva. Moksleivių įsitraukimas buvo didesnis nei tikėjomės, todėl dabar atlikę pakeitimus “, – teigia akademijos vadovė.

Parengta pagal Blue Oceans PR pranešimą

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdoje vyks nemokami programavimo mokymai

Viešoji įstaiga „Atviro kodo sprendimai“ koordinuoja projektą „Renkuosi programuoti“, skirtą dirbančiųjų asmenų persikvalifikavimui bei kompetencijų kėlimui IT srityje. INFOBALT ir ...
2020-12-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Programavimo pamokos pradinukams: penkiolika pretenduoja į vieną vietą

Penkiolika mokinių į vieną vietą – tokio neregėto dėmesio sulaukė technologinės kūrybos ir programavimo projektas Klaipėdos „Gilijos” pradinėje mokykloje. Norinčiųjų ...
2020-05-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje veikiančioje programavimo akademijoje vaikai mokosi ne iš vadovėlių

Vieną pažangiausių pasaulyje švietimo sistemų turinti Suomija nuo 2020 metų taps pirmąja šalimi, atsisakiusia mokomųjų dalykų. To siekiama ir Klaipėdoje. ...
2019-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This