600 keltuose paimtų mėginių dar neištirti

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienio vakare informavo, kad per šią dieną buvo patikrinti ne tik visi trijų atvykusių keltų keleiviai, bet ir beveik visi viešbučiuose laikinai izoliuoti žmonės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šeštadienį, anot mero, mėginiai bus paimti likusiai mažai grupei laukiančiųjų ir tie, kurie turi sąlygas saugiai ir griežtai saviizoliacijai, galės išvykti į tokias vietas.

„Tokiai spartai kol kas pilna apimtimi nėra pasiruošusios mėginius tiriančios laboratorijos Lietuvoje, nes vien 600 mėginių, paimtų Klaipėdoje (laivuose) dar tebėra saugiai saugomi, tačiau saugojimo laikas gana ribotas. Tikimės, kad SAM ras sprendimą ir kažkuri laboratorija priims šiuos mėginius ir ištirs juos kuo greičiau, nes KUL laboratorija jau kurį laiką dirba 24/7, 100% pajėgumu. Geroji žinia yra ir ta, kad pagaliau Klaipėdą pasiekė galingasis tyrimų aparatas, leisiantis tirti iki 1000 mėginių per parą, tačiau kiek truks pajungimo ir paleidimo darbai, atsakyti gali tik specialistai”, – savo „Facebook” profilyje rašė V. Grubliauskas.

Pasak jo, šeštadienį į Klaipėdą atplauks keturi keltai, bet jau juose jau bus tikrinami tik identifikuojamus simptomus turintys keleiviai.

Tuo metu Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas penktadienio vakarą pranešė apie 11 koronaviruso atvejį šioje savivaldybėje. Jis buvo nustatytas asmeniui, kuriam prieš kurį laiką paimtas mėginys buvo paimtas mobiliajame koronaviruso patikros punkte Klaipėdoje.

„Žmogus iš savo namų išvežtas į ligoninę. Šiuo metu sveikatos specialistai jau pradėjo tyrimą, kokius kontaktus ir su kuo turėjo šis asmuo. Kadangi pacientas išgabentas iš vieno Gargždų daugiabučio, čia įsijungia mūsų saugumo protokolai. Jau dabar į vietą vyksta įmonė, kuri atliks visos laiptinės dezinfekciją. Policijos pareigūnai įspėja gyventojus apie atliekamą dezinfekciją”, – savo „Facebook” profilyje rašė B. Markauskas.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, penktadienio vakare buvo  patvirtinta dar 13 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Tarp užsikrėtusiųjų – vienas medikas, užsikrėtęs kontaktiniu būdu. Šiuo metu Lietuvoje iš viso patvirtinti 358 ligos atvejai. Šeštadienio rytą pranešta, kad jau yra patvirtinti 382 COVID-19 atvejai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This