VMI: ką daryti individualią veiklą vykdantiems gyventojams?

Konsultacijos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad individualia veikla besiverčiantys gyventojai, kurių veikla dėl COVID-19 karantino ribojama, ją šiuo metu gali nutraukti. Paprasčiausia tai padaryti elektroniniu būdu – per Mano VMI, o neturintiems e. prieigos – paskambinus telefonu 1882.

Jei gyventojas vykdė veiklą, įsigijęs verslo liudijimą (VL) ir ji šiuo metu yra ribojama, tai nutraukus verslo liudijimą, pajamų mokesčio permoką galima susigrąžinti arba ji galės būti įskaitoma kitam verslo liudijimui, kai tik veiklą vėl bus galima vykdyti.

Šiuo metu tokių eilių VMI gyventojų aptarnavimo centruose neišvysite – gyventojai konsultuojami tik nuotoliniu būdu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Norint nutraukti VL e. būdu, reikia prisijungti prie Mano VMI ir pateikti prašymą. Sistemoje reikia pasirinkti: Individuali veikla -> Verslo liudijimai -> Asmens verslo liudijimai. Prie VL, kuris nutraukiamas, reikia paspausti „X“. Atsivėrusiame lange pabaigiamas formuoti prašymas nutraukti VL.

Svarbu pažymėti, kad veiklos nuo kovo 16 d. nevykdantiems VL savininkams suteikiama galimybė veiklą nutraukti ir atgaline data. Tokiu atveju gyventojai turi skambinti į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 / +370 5 260 5060 arba pateikti elektroninį paklausimą per Mano VMI ir konsultantai užregistruos prašymą nutraukti VL nuo kovo 16 d.

Mokesčiai – dviem mėnesiais vėliau

VMI primena, kad visiems gyventojams, taip pat vykdžiusiems individualią veiklą su pažyma, atsižvelgiant į susidariusią situaciją dėl karantino, nukeltas pajamų mokesčio deklaravimo ir sumokėjimo terminas. Vietoje buvusios gegužės 4 d., šiais metais gyventojams pajamas deklaruoti bei mokestį sumokėti reikės iki liepos 1 d.

Nusprendus nutraukti su pažyma vykdomą individualią veiklą, prašymas dėl veiklos nutraukimo teikiamas per Mano VMI. Sistemoje reikia pasirinkti „Individualios veiklos registravimas / nutraukimas“, tuomet prie veiklos, kuri nutraukiama, ir mokesčių mokėtojo tipo „Gyventojai, vykdantys individualią veiklą“, reikia nurodyti datą, nuo kurios nutraukiama veikla, ir paspausti „X“.

Gyventojai, kurie pageidauja nutraukti įsigytą VL ar įregistruotą individualią veiklą, tačiau neturi elektroninės bankininkystės ar VMI išduotų prisijungimo priemonių, gali skambinti į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 / +370 5 260 5060 arba rašyti elektroniniu paštu vmi@vmi.lt (kartu nurodydami kontaktinį telefono numerį) ir konsultantai užregistruos Jūsų veiklos nutraukimo prašymą.

Primenama, jog šiuo metu visos VMI paslaugos yra teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu: arba telefonu 1882 / +370 5 260 5060 ar pateikus e. paklausimą. VMI paskelbė papildomą konsultantų telefonų sąrašą gyventojams ir įmonėms pagal aptarnavimo teritorijas. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje.

Reklama: straipsniai

1 Comment

  1. Graži

    Naudos iš skambučių į vmi tiek pat kaip iś skambinimo varpais….vnž š…..s

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Dėl prekybos gėlėmis kovo 8-osios proga

Klaipėdos savivaldybė informuoja, jog prašymai su visais privalomais dokumentais leidimams prekiauti gėlėmis kovo 8-osios dienos proga tam skirtose Klaipėdos miesto ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMI: jau galima įsigyti verslo liudijimus 2024 metams

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo pirmadienio gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This