Kretingiškiai dėl COVID-19 pradėjo „raganų medžioklę”?

Regionas

Kretingos gyventojai savaitgalį savo socialiniuose tinkluose masiškai ėmė dalintis bei vieni kitiems siuntinėti žinutes apie esą užsikrėtusius vieno prekybos tinklo Kretingoje darbuotojus. Vieni griežtai reikalauja uždaryti parduotuvę, kiti – net skelbti užsikrėtusiųjų sąrašus su jų adresais bei bendravusiųjų kontaktais ir pan.

Į tai netruko sureaguoti Kretingos rajono meras Antanas Kalnius, patvirtinęs, jog šioje parduotuvėje dirbusiam apsaugos darbuotojui buvo nustatytas koronavirusas.

„Tačiau parduotuvėje paskutinį kartą jis dirbo kovo 19 dieną! Duomenų, kad dar kuriam nors parduotuvės darbuotojui būtų nustatytas koronavirusas – nėra!” – savo feisbuko paskyroje rašo meras. Jis teigia kalbėjęsis su minėtos parduotuvės atstovais, kurie esą patikino, jog visi jos darbuotojai jaučiasi gerai, o minėtas apsaugos darbuotojas turėjo mažai kontaktų tiek su kitais darbuotojais, tiek su klientais.

„Deja, bet už šią paviešintą informaciją tiek man, tiek kitiems atsakingiems asmenims gali grėsti ir rimta atsakomybė, nes pagal ją galima gana lengvai atsekti konkretaus žmogaus tapatybę. Bet, panašu, kad kito kelio šiandien ir neturėjau, norint nors kiek numalšinti kilusią paniką”, – rašo A. Kalnius.

Kartu jis sutinka, jog iš tikrųjų COVID- 19 virusas Lietuvoje jau yra gana plačiai paplitęs bei vis daugiau registruojama užsikrėtusiųjų nuo vietinių gyventojų. Tad, jo teigimu, nė vienas nebegalime žinoti, ar patys nesame viruso nešiotojais, „o vienintelis būdas apsisaugoti – tik griežtas karantinas”.

„Tad nuoširdžiai prašau, prieš užsiimant „raganų medžiokle”, galimai melagingos informacijos skleidimu (kurios pastaruoju metu yra apstu ir realu, kad tik daugės) pirmiau pagalvokime, kad, jei neduok Dieve, virusas neaplenktų mūsų ar mūsų artimųjų, ar norėtumėme, kad apie tai visa detali informacija pasklistų sms žinutėmis, pranešimais FB ir žiniasklaidoje???? Būkime sąmoningi!”- rajono ir miesto gyventojus laikytis rimties ragina meras.

Pirmoji panikos banga Kretingoje kilo po to, kai buvo paskelbta apie vieną iš pirmųjų įvežtinio užsikrėtimo atvejų Lietuvoje – iš Danijos grįžusį 22 metų vaikiną, kuris į Kretingą iš Vilniaus parvyko visuomeniniu transportu, prieš tai sostinėje dar spėjęs apsilankyti ir keliose viešose vietose.

1 Comment

  1. Audronė

    Apie kokią raganų medžioklę, Palmira? Žmonėms neramu, jie tik aiškinasi. Jei būtų iškart gavę oficialią info, turbūt nebūtų vieni kitiems (ir man) žinučių siuntinėję su klausimu: ar tikrai? Ar tikrai Lidle? Kodėl Lidlui leista dirbti toliau, kai tokiais atvejais ligoninių skyrius uždaro? Juk visi suprantam, kad nuo šio viruso niekas nesam apsaugotas, nežinia, kuris krisim ryt ar poryt…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This