Atplaukiantiems keltais – kraujo testai, keleivių srautus nutrauks Vyriausybė

Koronavirusas, Svarbu

Vėlų sekmadienio vakarą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad nuo antradienio visiems į Klaipėdą atplaukiantiems keltų keleiviams turėtų būti atliekami „express testai”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šįvakar, po kelių pokalbių su A. Veryga, vietoje dirbančiais medikais, CKT bei DFDS atstovais sutarta, kad nuo antradienio (tikimės) įsigalios nauja tvarka. Visiems išlipant iš kelto bus atliekamas kraujo „express testas” , po kurio būtų aišku – kam reikalingas dar papildomas tepinėlio ėmimas, o kas galėtų vykti tiesiai į saviizoliaciją. Paprašiau ministro, kad laiku būtų pristatyti reikiami testai ir jų nepritrūktų. Tai padės efektyviai naudoti terpes ir reagentus bei laboratorijų darbą . Tokiu būdu nei vieno nepatikrinto asmens neįleisime į Lietuvą, o į Klaipėdą – pirmiausia”, – savo „Facebook” paskyroje rašo meras.

Jis taip pat informavo, kad nuo kitos savaitės visi į Klaipėdos universitetinę ligoninę skubioms operacijoms atvežami pacientai bus tikrinami dėl COVID-19 viruso.

ATNAUJINTA. Pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad Lietuvą pasiekė pirmieji 2400 eksprestestai iš pusės milijono užsakytų. 6o0 tokių testų jau iškeliavo į Klaipėdą.

Pasak ministro, kiek jie tinkami bus pamatyta bandant, abejonių avansu esą negalima reikšti.

„Kinija kaip įsigijimo vieta nieko dar nereiškia”, – sakė A. Veryga.

Pirmadienį popiet meras jau pareiškė, kad pirmadienį vakarinio kelto keleiviai jau bus tikrinami pagal naują tvarką.

Spaudos konferencijoje uostamiestyje dalyvavęs sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis teigė, kad „Klaipėda puikiai tvarkosi”.

„Visi piliečiai, kurie nori sugrįžti namo, jie bus priimti”, – apie galimybes nutraukti keltų keleivių srautus sakė viceministras.

Beveik tuo pat metu premjeras Saulius Skvernelis savo „Facebook” profilyje pranešė, kad „iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio bus parengti sprendimai, pagal kuriuos skrydžiai ir keltai (bet ne krovinių ir prekių tiekimas) bus stabdomi”.

„Išskyrus galbūt tik individualius ir pateisinamus atvejus. Daugiau rizikuoti neturime teisės. Ypač kalbant apie žmonių grįžimą iš šalių, kurios šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai“, – rašo S. Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvoje pirmadienį nustatyti dar 24 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, bendras skaičius išaugo iki 484.

5 Comments

  1. tiesiog

    net noredamas neprisiprasysi jokiu testu. tai simptomai per silpni, nesvarbu kad kontaktavai su serganciu, nesijauti labai blogai – tai ir lauk.

    Reply
  2. Anonimas

    Kažin nuo kurio antradienio tikėtis?…

    Reply
  3. manau kad

    nieko gero tie ekspres testai, per TV sakė, kad jie neparodo viruso ir kai kuriose šalyse yra uždrausti. Virusą parodo tepinėlio testas.

    Reply
  4. Saulėgrąža

    Tokia eiga suprantamesnė, negu praėjusios savaitės šoko terapija.
    Bet keltų galėtų nebepriimti. Tik gyvybiškai svarbius krovinius.

    Reply
  5. Pusys

    Lietuvos sienos uždarytos, kodél keltai vis dar priimami?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This