„Independence“ prisišvartuos „Klaipėdos Smeltėje“

Uostas ir jūra

Uosto direkcijai vykdant uosto akvatorijos sąnašų valymo darbus, kovo 30 – balandžio 5 dienomis SGD laivas-saugykla bus patrauktas iš įprastos terminalui skirtos vietos, esančios prie Kiaulės Nugaros salos. Šiuo laikotarpiu laikinai bus stabdoma laivo-saugyklos „Independence“ veikla.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dėl akvatorijos valymo darbų SGD laivas-saugykla „Independence“ kovo 30 d. popietę bus atjungtas nuo dujų tiekimo sistemos bei dujų perdavimo įrangos ir peršvartuotas prie LKAB „Klaipėdos Smeltės“ krantinės.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje bus vykdomi jau trečiąjį kartą, tad šis laikinas SGD laivo peršvartavimas ir veiklos sustabdymas mums nėra nauja patirtis, jau du kartus esame sėkmingai tai darę. Nepaisant to, ir šįkart peršvartavimo operacijai pasirengta atsakingai, nuosekliai ir iš anksto“, – pranešime spaudai cituojamas AB „Klaipėdos nafta“ (KN) generalinis direktorius Darius Šilenskis.

Tuo metu, kai „Independence“ veikla laikinai bus sustabdyta, planuojama atlikti ir tam tikrus techninės priežiūros darbus.

„COVID-19 pandemijos metu siekdami maksimalaus saugumo atliksime tik tuos darbus, kuriuos esame pajėgūs daryti savo jėgomis. Taip pat viską organizuosime taip, kad būtų minimalus kontaktas dirbantiems ir šiuos apžiūros darbus atliekantiems žmonėms. Vyks SGD terminalo automatikos, elektros, priešgaisrinių sistemų patikra, dujotiekio vamzdyno, švartavimosi įrangos techninės apžiūros darbai. Tuo metu techninės priežiūros darbai, kuriems reikalinga išorės rangovų pagalba, yra suplanuoti rudeniui“, – teigia KN vadovas.

Valymo darbus uoste atliks belgų kompanija „Jan de Nul N. V”.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje atliekami iš anksto suderinus su visomis institucijomis. Tikimės, kad orai bus palankūs ir belgų įmonė „Jan de Nul N. V.” darbus užbaigs laiku – iki balandžio 5 dienos. Planuojama iškasti apie 50 000 kubinių metrų grunto”, – sako Vidmantas Paukštė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, l. e. generalinio direktoriaus pareigas.

1 Comment

  1. Edita

    O kur bus padėtas 50 000 kub.m. ar kur sandėliuojamas dumblas? Ar atlikti dumblo tyrimai dėl jo užterštumo? Kokios Aplinkos apsaugos tarnybos pasirašė leidimą dumblo kasimui? Ar nebus padaryta žala marių vandenų bioįvairovei, aišku ir žuvims? Prašau V.Paukštę atsakyti. Manau tai svarbu žinoti klaipėdiečiams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This