KUL liko tik kelios laisvos palatos, netrukus su COVID-19 kovos ir Respublikinė Klaipėdos ligoninė

Koronavirusas, Svarbu

Nors Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyr. gydytojas Vinsas Janušonis prieš porą savaičių buvo teigęs, kad esant užsikrėtusiems koronavirusu bus paruošta iki 200 vietų, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pirmadienio popietę jau pareiškė, kad yra „dienų ar valandų klausimas, kada turės įsijungti papildomi rezervai ir pirmiausiai Respublikinė Klaipėdos ligoninė”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį paskelbė, kad visoje Lietuvoje šiuo metu nuo viruso ligoninėse gydomi 116 pacientų, iš kurių 7 yra sunkios būklės.

Anot V. Grubliausko, „nebe skaičiuose esmė, kiek ten buvo kažkuriuo metu planuota”. Esą pirmadienį KUL liko tik keturios-penkios laisvos palatos, nes situaciją pakoregavo ir ligoninėje atsiradę viruso židiniai.

„Neliks nė vieno ligonio, kuriuo nebus pasirūpinta”, – tikino V. Grubliauskas.

Apsaugos priemonių bus užtektinai?

Spaudos konferencijoje Klaipėdoje dalyvavęs sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis tikino, kad kol kas apaugos priemonės likusioms uostamiesčio ligonėms bus skirstomos per KUL, nes ji yra klasterinė.

„Kitos įstaigos neturėtų likti be dėmesio. Pirmąsias siuntas tikrai kaip dalintis spręs universitetinė ligoninė, bet jei bus labai didelis poreikis, bus sprendžiama individualiai ir kitos ligoninės be priemonių neliks, taip kaip buvo ir iki šiol kai buvo dalinama iš rezervo. Jei susiduriama su stoka, reikia nedelsiant kreiptis į ministeriją ir valandų bėgyje sprendžiama”, – tikino A. Šešelgis.

Anot viceministro, dar šiandien turėtų būti gautas 40 000 lietuviškų respiratorių užsakymas ir jie turėtų pasiekti gydymo įstaigas.

Pirmadienio vakarą Susisiekimo ministerija pranešė, kad dviem reisais – pirmadieniniu ir vyksiančiu artimiausiomis dienomis – į Kauną bus atgabenta dar 12 mln. pirštinių, daugiau kaip milijonas kaukių, 114 tūkst. batų apsaugų, daugiau kaip 65 tūkst. apsauginių akinių, daugiau kaip 50 tūkst. respiratorių, 26 tūkst. vienetų apsauginių drabužių ir 114 pacientų stebėjimui skirtų monitorių.

Gautos apsaugos priemonės skirtos KUL ir kitoms keturioms šalies ligoninėms, kur gydomi užsikrėtusieji koronavirusu, bei penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

Kada ir kur karščiavimo klinika – dar neaišku

V. Grubliauskas savo ruožtu informavo, kad kur Klaipėdoje veiks karščiavimo klinika dar sprendžiama, nes tai turės būti regioninis sprendimas.

„Yra keli variantai, netrukus vyksiančiame vyr. gydytojų pasitarime kalbėsime apie tai, surasime sprendimą”, – žadėjo meras.

Apie karščiavimo klinikų darbo startą Sveikatos apsaugos ministeriją oficialiai jau informavo Vilniaus, Vilkaviškio, Kėdainių ir Druskininkų savivaldybės.

4 Comments

  1. Jolanta

    Nuostabus mūsų meras. Ačiū

    Reply
  2. N. Puteikienė

    Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai​
    DĖL KLAIPĖDOS MIESTO LIGONINIŲ APRŪPINIMO APSAUGOS PRIEMONĖMIS
    Klaipėdos universitetinė ligoninė jau sunkiai talpina gydomus COVID-19 virusu infekuotus ligonius, todėl numatoma juos nukreipti į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Respublikinė Klaipėdos ligoninė Lrt eteryje teigia negalinti priimti COVID-19 virusu infekuotų ligonių, nes medikai neturi reikiamų apsaugos priemonių, todėl prašo, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė, kaip šių apsaugos priemonių koordinatorius, skirtų šias priemones. Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas V. Janušonis LRT eteryje atsisakė skirti apsaugos priemonių Respublikinei Klaipėdos ligoninei, motyvuodamas jų trūkumu.
    Prašau Ministro, užtikrinant medikų saugumą ir pacientų galimybę gydytis, pakeisti apsaugos priemonių koordinatorių arba skirti tiesiogiai tas priemones Respublikinei Klaipėdos ligoninei.
    Pagarbiai,
    Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė, tel.: ‪8 698 53023‬

    Reply
  3. Se

    Kaip matyti, yra labai didelių problemų medicinos sistemoje. Ligoninės yra savivaldybių pavaldume, visiškai nepasiruošusios krizinėms situacijoms, slepia informaciją apie tikrąją padėtį, SAM duomenis gauna lyg iš sugedusio telefono, meras turbūt daugiau laiko prasėdi feisbuke, nei spręsdamas kilusius iššūkius, o dėl administracijos viršininko, tai apskritai neaišku ką jis veikia. Daug viršininkų, mažai dirbančių. Gaila, kad Klaipėda atrodo liūdniausiai.

    Reply
  4. Anonimas

    Žinoma – ne skaičiuose ( anot mero) esmė. Esmė tame , kad Janušonis meluoja, kad paruošta 200 vietų, Grubliauskas jį palaiko..Turime tai ką turime… Karščio klinikos klausimas dar TIK BUS SPRENDŽIAMAS, kai Vilniuje jau šiandien pradeda veikti. Susidaro įspūdis, kad Klaipėdos sveikatos apsauga yra ”žemiau plintuso”. Bet viskas gerai – svarbu laiku duoti interviu ir sudaryti įvaizdį, kad dirbama neskaičiuojant valandų..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This