Kelionei į Vilnių ar Kauną liko tik Klaipėdos autobusai

Transportas

Uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas (KAP) skelbia, kad kitiems Lietuvos vežėjams dėl karantino nutraukus keleivių pervežimus tarpmiestiniais maršrutais keliaujantys iš Vilniaus ar Kauno į pajūrį bei atgal gali naudotis tik jo paslaugomis.

„Mes taip pat sumažinome reisų skaičių, tačiau kol kas rytais 5.40 ir 8 valandą išvažiuojame į Vilnių, o 9.40 ir 11.50 valandą į Kauną. Popiet šie autobusai parveža keleivius į Klaipėdą“, – pranešime cituojamas KAP vadovas Vaidas Ramanauskas.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės Klaipėdos autobusų stotyje dirba ne visos tarnybos. Keleivių laukimo salė atidaryta nuo 7 iki 19 valandos, čia budi apsauga, valytojos reguliariai atlieka patalpų dezinfekciją, bet neveikia siuntų tarnyba ir kasos. Bilietus kelionei reikia įsigyti internetu www.autobusubilietai.lt arba autobuse iš vairuotojo.

Kelionėje taip pat laikomasi karantino taisyklių: keleiviai sodinami į kas antrą sėdynę, siekiant tarp jų išlaikyti 2 metrų atstumą. Po kiekvienos kelionės autobusas yra dezinfekuojamas.

„Keleivių šiuo metu tirai nedaug, bet gyvenimas visiškai nesustojo, ir, kol jausime bent minimalų poreikį, vešime, dirbsime. Esame socialiai atsakinga, o ne tik pelno siekianti bendrovė“, – sakė V. Ramanauskas.

Be tarpmiestinių maršrutų į Vilnių ir Kauną šiuo metu KAP dar veža keleivius į priemiesčius bei vykdo vietinius pervežimus Klaipėdos mieste.

1 Comment

  1. Klaipėdietė Indrė

    Tragiškas susisiekimas tarp Klaipėdos ir Vilniaus, nevairuojantiems ar norintiems rinktis gamtai draugiškesnę kelionę – neįmanoma ramiai susiplanuoti savaitgalio pajūryje. Jeigu nenusiperki traukinio arba autobuso bilieto prieš savaitę, nes dar tiksliai nežinai savo planų sekmadienį, dažnu atveju liksi be galimybės po savaitgalio grįžti į Vilnių. Opi problema atbaidanti atvykstančiuosius į Klaipėda, stotys turėtų būti lankstesnės žmonių skaičiui. Jeigu savivaldybė nespręs šio klausimo, visai nestebins leisgyvė Klaipėdos kultūra, miręs senamiestis ir kasmet į Vilnių ir Kauną nutekantis jaunimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This