Ketvirtadaliu didinamas valstybės finansuojamų studijų vietų skaičius

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) teikimu Vyriausybė patvirtino preliminarius 2020 m. valstybės finansuojamų studijų vietų aukštosiose mokyklose skaičius. Lyginant su 2019 m. planu, priėmimo į valstybės finansuojamas bakalauro ir vientisąsias studijas skaičius šiemet didėja 25 proc.

KU nuotr.

„Didindami valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių siekiame kelti aukštojo mokslo prieinamumą ir užtikrinti didesnes galimybes studijuoti valstybės lėšomis išlaikant kokybės kartelę“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Numatoma, kad valstybės finansavimą 2020 m. gaus apie 16,5 tūkst. pirmakursių, 2019 m. jis buvo suplanuotas 13,2 tūkst. stojančiųjų.

2020 m. priėmimui į bakalauro ir vientisąsias studijas numatoma skirti 13,1 mln. eurų, tai 41 proc. daugiau nei buvo suplanuota skirti 2019 metais.

2020 m., kaip ir 2019 m., planuojama finansuoti studijas 3,8 tūkst. magistrantų, 477 doktorantams ir 391 rezidentui. Taip pat numatoma valstybės finansavimą skirti 200 stojančiųjų į pedagogikos profesines studijas.

Preliminarūs bakalauro ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamų vietų skaičiai pagal atskiras studijų kryptis ir jų grupes, o menų ir pedagoginėms studijoms – pagal studijų programas bus tvirtinami švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Valstybė finansuos būsimų pedagogų, slaugytojų, informatikų studijas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė, kad šiais metais valstybės parama bus suteikiama visiems būsimiems prioritetinių specializacijų mokytojams, taip pat ...
2022-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Mokinių žiemos atostogos nebus ilginamos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kartu su epidemiologais išanalizavusi situaciją švietimo įstaigose, mokinių žiemos atostogų laiko nusprendė nekeisti. Mokiniai kalėdinių ...
2020-12-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Artėjama visuotinio ikimokyklinio ugdymo link

Vyriausybė pritarė švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus siūlymams įteisinti visuotinį ikimokyklinį ugdymą. Daugiau įsipareigojimų prisiimtų valstybė, padėdama savivaldybėms ...
2020-10-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This