Klaipėdos koncertų salei – 15-ka

Kultūra

Sukaktys ateina nepaisant nieko: atšiaurių periodų, suspenduotų veiklų ar neplanuotų lūžių gyvenime. Šį kartą ne taip, kaip planuota, be daugybės šventės komponentų balandžio 1-ąją Klaipėdos koncertų salė (KKC) švenčia savo 15-os veiklos metų sukaktį.

Klaipėdos miesto savivaldybė prieš penkiolika metų ryžosi svariam žingsniui – įsteigė profesionalaus scenos meno koncertinę įstaigą KKC, vienintelę Vakarų Lietuvoje, kuri svetinga visiems – tiek pasaulyje pripažintiems, tiek jauniesiems muzikams.

KKC jau penkiolika sezonų nuosekliai įgyvendina savo misijoje išsikeltus tikslus: supažindina uostamiesčio gyventojus ir svečius su pasaulyje pripažintais ir jaunais atlikėjais bei kūrėjais, pristato profesionalių Lietuvos ir užsienio atlikėjų koncertines programas, puoselėja miesto muzikinę kultūrą, organizuoja tęstinius koncertų ciklus, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos festivalius, koncertus šeimai bei edukacines programas ir salėje reziduojančių kolektyvų bei individualių atlikėjų meninę veiklą.

Įstaigoje kasmet pristatomi penki skirtingos stilistikos ir formato tarptautiniai festivaliai: orkestro muzikai skirtą „Klaipėdos muzikos pavasarį“, Klaipėdos kariliono festivalį, šiuolaikinei muzikai skirtą „Permainų muziką“ ir šventinės klasikos festivalį „Salve musica“.

Nuo 2017 m. festivalių sąrašą papildė kas dvejus metus rengiamas Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas. Pastarajam nuo 2021 metų bus suteiktas pasaulinę šlovę pelniusio lietuvių violončelininko David Geringo vardas. Nuo šiol jis bus pristatomas kaip Tarptautinis Klaipėdos David Geringo violončelės konkursas. Greta festivalių Koncertų salė organizuoja ir Klaipėdos tarptautinę violončelės akademiją (KIVA), plėtojančią violončelės muzikos tradicijas ir jaunųjų atlikėjų meistriškumą.

„Koncertų salė nebūtų pasiekusi tiek, kiek turi šiandien. Šią dieną Koncertų salė taria ypatingą AČIŪ įstaigos tarnyboms, meno kolektyvams ir jų vadovams, karilionieriams, steigėjui – Klaipėdos miesto savivaldybei, mecenatui „Limarko grupė“, meno ir žiniasklaidos partneriams ir, žinoma, publika. Judėkime į priekį, kovokime su iššūkiais”, – rašoma ta proga KKC išplatintame pranešime spaudai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This