Medikams – dar dvi apsaugos priemonių siuntos

Koronavirusas

Antradienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs likusią dalį iš užsakymo, kurį sudaro 12 mln. pirštinių, daugiau kaip milijonas kaukių, 114 tūkst. batų apsaugų, daugiau kaip 65 tūkst. apsauginių akinių, daugiau kaip 50 tūkst. respiratorių, 26 tūkst. vienetų apsauginių drabužių ir 114 pacientų stebėjimui skirtų monitorių.

O trečiadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, iš Kinijos Džengdžou miesto atgabenęs 860 tūkst. vienkartinių kaukių, 430 tūkst. chirurginių kaukių, daugiau nei 50 tūkst. vienkartinės aprangos, 8500 apsauginių skafandrų ir 390 tūkst. vienkartinių kepuraičių, 100 tūkst. tamponėlių mėginių ėmimui, taip pat vienkartinių pirštinių ir respiratorių. Siuntos svoris – daugiau kaip 31 tona.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja akcinė bendrovė Lietuvos paštas.

Gautos apsaugos priemonės skirtos Klaipėdos universitetinės ir kitų koronavirusu užsikrėtusius žmones gydančių ligoninių bei penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

Savaitgalį į Lietuvą taip pat buvo atskraidinta daugiau nei 3,2 mln. asmens apsaugos priemonių Lietuvos medikams: užsakymą sudarė 3 mln. vienkartinių pirštinių, daugiau nei 33 tūkst. apsaugos akinių ir 200 tūkstančių FFP2 respiratorių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This