Klaipėdos paveldosaugininkų vadovo paieškoms – antras bandymas

Miestas, Svarbu

Norinčiųjų vadovauti Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos skyriui eilė nesidriekia, todėl konkursą išrinkti naują vedėją teko skelbti jau antrą kartą.

Šiuo metu KPD skyriui laikinai vadovauja L. Kavaliauskas.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog KPD Klaipėdos skyrius be vadovo liko pernai gruodžio 16 dieną, nes iki tol jam vadovavusi Audronė Puzonienė pradėjo dirbti tik vyriausiąja specialiste. A. Puzonienė KPD Klaipėdos skyriaus vedėja tapo 2012 m. kovo 1 d.

Klasikinės vadybos teorijos taip pat kalba, kad darbą rekomenduojama keisti kas 5-7 metai. Tam, kad į KPD Klaipėdos teritorinį padalinį ateitų naujų vadybos idėjų, reikia rimtesnių pokyčių, o keisti nėra lengva, kai 16 metų darbo principai buvo nusistovėję. Kelis kartus apsilankius Klaipėdoje, įvertinus situacijų sprendimus ir perspektyvas, sutarėme su A. Puzoniene, kad jos sukauptą patirtį galima panaudoti ir kitoje pozicijoje“, – KPD direktorius direktorius Vidmantas Bezaras paaiškino, kodėl A. Puzonienė nebedirba skyriaus vedėja.

KPD skyriui laikinai iki šiol vadovauja Laisvūnas Kavaliauskas, tačiau jis ir anksčiau tvirtino, o dabar tą patį pakartojo, jog konkurse dalyvauti neketina.

Tikrai į šias pareigas nepretenduoju, mane tenkina dirbti inspektoriumi. Dabar tiesiog tokia situacija, jog kažkam reikia būti vedėju. Aš jau 20 metų vis pavaduoju tuos vedėjus, tai ir šįkart laikinai paeisiu šias pareigas“, – aiškino L. Kavaliauskas.

Vadovauti skyriui nesiveržia ne tik L. Kavaliauskas, bet, panašu, ir kiti potencialūs kandidatai, todėl vieną kartą konkursas neįvyko.

Kiek žinau, du kandidatai buvo pateikę paraiškas, bet į galutinį turą atėjo tik vienas žmogus, todėl konkursas ir laikomas neįvykusiu“, – teigė L. Kavaliauskas.

Konkurso į valstybės tarnautojo pareigas sąlygose nurodoma, jog turi būti mažiausiai du kandidatai ir jie turi surinkti ne mažiau kaip 6 balus. Jei jie surenka mažiau, konkursas būna neįvykęs, nes kandidatai neatitinka reikalavimų.

„Konkursas dabar yra paskelbtas antrą kartą. Kandidatų paraiškų laukiama iki balandžio 3 dienos. Tuomet bus patikrinta, ar kandidatai atitinka reikalavimus, ir vyks galutinis etapas, kuris bus organizuojamas nuotoliniu būdu Visą šį procesą organizuoja Valstybės tarnybos departamentas“, – teigė KPD atstovė ryšiams su visuomene Jūratė Mičiulienė.

Anot L. Kavaliausko, jo žiniomis, šiuo metu yra keli kandidatai, pateikę paraiškas dalyvauti konkurse užimti KPD Klaipėdos skyriaus vedėjo pareigas.

Nurodoma, jog KPD Klaipėdos skyriaus vedėjo pareiginės algos koeficientas yra 11, o tai reiškia, jog atlyginimas, neatskaičius mokesčių, ir neįskaičiuojant priedo už stažą valstybės tarnyboje, yra apie 1900 eurų.

1 Comment

  1. TIEK issidirbineti matyt reikia dideliu SPECU

    JO seniau sakydavo, kad norint gaisrininku buti reikia para vienu prigulimu ismiegoti. Tai matyt norint KVADININKU buti, tai 5 METUS turi viska vilkinti ir nieko neleisti , atsirasineti ir tik nedirbti, nespresti o tik laika stumti ir saugoti nezinia nuo ko, ka , kaip ir …. KLAIPEDCKI KVADININKAI tai kaip JUS ta PASTA saugojot?????? Dabar matom – tinklais kuo veliau saugosit???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Regionas

Atgyja Vilkėno dvaras

Kultūros paveldo departamentas skelbia, jog ilgus metus apleista ir vandalų niokojama Vilkėno dvaro sodyba Šilutės rajone pradėjo atgimti. „Šis nacionalinio ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Prokuratūra Plungės parke leido statyti paminklą B. Lubiui

Klaipėdos apygardos prokuratūroje išnagrinėtas Lietuvos Respublikos valstybinės kultūros paveldo komisijos pareiškimas dėl Plungės rajono savivaldybės administracijos išduoto statybos leidimo statyti ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This