LCC universitetas: dauguma studentų ir dėstytojų per karantiną pasiliko Lietuvoje

Švietimas

Lietuvoje paskelbus karantiną ir Klaipėdoje veikiančio LCC tarptautiniame universiteto vadovybei priėmus sprendimą iki pat pavasario semestro pabaigos studijų procesą organizuoti nuotoliniu būdu, studentams ir dėstytojams buvo pasiūlyta grįžti namo į savo gimtąsias šalis. Tačiau, anot universiteto palikti Lietuvos neskubėjo nei studentai, nei dėstytojai – įstaigoje daugiau nei 70 procentų studentų iš įvairių pasaulio šalių, o dauguma dėstytojų taip pat yra užsieniečiai.

LCC tarptautinio universiteto vadovybė skaičiuoja, kad daugiau nei pusė universiteto studentų karantino metu liko Lietuvoje. Šiuo metu 140 užsieniečių studentų gyvena universiteto miestelyje įsikūrusiuose bendrabučiuose, kiti yra saviizoliacijoje arba savarankiškai susiradę gyvenamąsias vietas Klaipėdoje.

Akimirka, kai universitete buvo ruošiamos vietos saviizoliacijai.

Iš 48 amerikiečių dėstytojų, vos trys išvyko į savo gimtuosius namus, visi kiti liko Klaipėdoje.

LCC tarptautinio universiteto dėstytojas Rob Bethke į mūsų šalį dėstyti atvyko pagal JAV ambasados finansuojamą Fulbright programą. Nors ir buvo raginamas grįžti atgal į Jungtines Amerikos Valstijas, mat ambasada visiems Fulbright programos mokslininkams nurodė išvykti, jis į ambasadą kreipėsi su prašymu leisti likti mūsų šalyje.

„Mes vertiname ambasados darbuotojų išreikštą susirūpinimą Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiais užsienyje, tačiau mūsų šeima nusprendė likti Lietuvoje ir toliau šios pandemijos metu remti LCC bendruomenę. Nors JAV turime šeimą ir esame susirūpinę dėl jų, tačiau čia, Klaipėdoje, taip pat įgijome naujų „šeimos narių“ ir norime likti dėl jų. Jaučiame, kad esame saugūs Lietuvoje ir galime prisidėti prie LCC universiteto bendruomenės šios krizės metu”, – savo laiške ambasadai rašė LCC tarptautinio universiteto dėstytojas Rob Bethke.

Universiteto rektorė dr. Marlene Wall pažymi, kad paskelbus karantiną Lietuvoje, LCC universiteto studentams buvo pavasario atostogos, per kurias dalis studentų buvo grįžę į savo gimtąsias šalis ar keliavo po kitas užsienio valstybes. Nusprendusiems grįžti į Lietuvą, teko saviizoliuotis.

„Studentams nuolat yra teikiama visokeriopa pagalba – nuo maisto atvežimo iki paramos suteikimo. Nuolat rūpinamės studentų ir dėstytojų sveikatos bei psichologine būkle, organizuojame klausimų/atsakymų sesijas. Universiteto patalpose esame įrengę saviizoliacijai skirtas vietas. Buvo paruoštos vietos nakvynei ir supirktos maisto atsargos”, – teigė dr. M. Wall.

LCC universiteto Tarptautinių santykių ir vystymo studijų programos studentė Emma McDonald iš Naujosios Zelandijos ne tik pasiliko Klaipėdoje, tačiau kaip ir universiteto darbuotojai bei dėstytojai, aktyviai prisideda prie karantino iššūkių valdymo ir pagalbos Klaipėdoje likusiems studentams.

Emma McDonald

„Dar prieš paskelbiant karantiną universiteto darbuotojams pasiūliau savo pagalbą. Aš padedu atsakyti į studentams rūpimus klausimus, stengiuosi nuolat juos informuoti apie pasikeitimus ir pagelbėti kilus kitiems iššūkiams”, – sakė studentė iš Naujosios Zelandijos.

LCC tarptautinio universiteto studentų ir darbuotojų bendruomenę sudaro žmonės iš daugiau kaip 50-ties šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

LCC - lygos finale

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į MLKL finalą. Viliaus Stanišausko auklėtinės išvykoje trečiadienio vakarą rezultatu 71:64 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

LCC - istorinis Baltijos lygos sidabras

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finale šeštadienį stipriausia Latvijos komanda – Rygos TTT – Palangoje rezultatu 77:66 (17:23, 28:17, 22:18, ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This