Fiksuoja siuntų rekordus

Verslas

Lietuvos paštas skelbia, kad karantino metu išaugę „LP Express” savitarnos terminalų siuntų kiekiai jau kelias savaites viršija kalėdinius rekordus. Didžiausi pokyčiai pastebimi mažuosiuose Lietuvos miestuose – karantino laikotarpiu kai kuriuose terminalais siunčiamų siuntų kiekiai išaugo net 75 proc., o lyginant su pernai metais, augimas siekia beveik 3 kartus.

Tarp pačių aktyviausių regionuose yra ir Kretinga, kur fiksuojamas apie 60 proc. augimas.

Klaipėdoje siuntų siunčiama beveik 45 proc. daugiau.

Anot Lietuvos pašto, lyginant šių metų kovo duomenis su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pokyčiai dar įspūdingesni.
Bendrai siuntų kiekiai išaugo beveik 90 proc. Klaipėdoje jie augo apie 115 proc.

Nepaisant didelio augimo, regionuose siuntos sudaro tik 30 proc. visų siuntų Lietuvoje, o Vilniui tenka apie 40 proc. visų siuntų.

Dažniausiai siuntos gyventojams atkeliauja iš vaistinių, knygų bei kosmetikos pardavėjų bei didžiausių elektroninių parduotuvių.

„Pastarosios savaitės mums yra pats darbymetis, kad ir kaip stengiamės sukoordinuoti procesus, kai kurios siuntos gali vėluoti. Norime atsiprašyti gyventojų už nesklandumus ir tuo pačiu paprašyti šiek tiek kantrybės – siuntos pasieks terminalus greičiausiai kaip tik įmanoma ir, svarbiausia, saugiai. Nesklandumai yra laikini, o tie pokyčiai, kuriuos matome, tikimės, išliks ir kiekvienam taps gyvenimą lengvinančiu įpročiu“, – pranešime cituojamas Lietuvos pašto rinkodaros ir pardavimų direktorius Norbertas Žioba.

Remiantis statistika, vidutiniškai siunta atsiimama per kiek daugiau nei 10 valandų. Nors tai yra maždaug 4 valandomis greičiau nei būdavo atsiimama prieš karantiną, tai vis tiek labai ilgas laiko tarpas, per kurį terminalas galėtų būti papildytas naujomis siuntomis dar ne vieną kartą.

„Terminalų užimtumą stebime nuolatos, siunčiame klientams papildomas SMS žinutes su skatinimu greičiau pasiimti savo siuntą, pagal galimybes, kai kurios siuntos nukreipiamos į kitus artimiausius terminalus, tačiau to nepakanka, kad siuntos ateitų laiku. Taip kaip prašome šiek tiek kantrybės laukiant, lygiai taip norime paprašyti ir atsiimti siuntą kuo greičiau – kuo jūs greičiau pasiimsite, tuo greičiau kažkas kitas sulauks savo siuntos“, – sako N. Žioba.

Atsižvelgiant į tai, karantino metu didžioji dalis siuntų, ant kurių nurodytas telefono numeris ir kurios netelpa į pašto dėžutes, Lietuvos paštas nukreipia į terminalus.

Praėjusią savaitę skirtinguose miestuose atidaryti 9 nauji terminalai. Šiai dienai „LP Express” terminalų tinklą sudaro 173 terminalai 53 šalies miestuose. Intensyvi plėtra numatyta ir balandį – iki liepos vidurio terminalų skaičius turėtų pasiekti beveik 300.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

„LP Express“ įrengė dar tris paštomatus Klaipėdoje

„LP Express“ paštomatų tinklą papildė 18 naujų paštomatų. Po penkis jų įrengta Vilniuje ir Kaune, trys Klaipėdoje ir du Šiauliuose. ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This