Klaipėdoje nebelieka tekstilės atliekų surinkimo konteinerių

Miestas

Klaipėdoje tekstilės surinkimo konteineriai įrengusi UAB „Dėvėdra“ informavo uostamiesčio Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją, kad nutraukia veiklą ir nuo antradienio susirinks bei išsiveš jai priklausančius konteinerius.

Pasitraukus privačiam šių atliekų tvarkytojui ir galiojant karantino sąlygoms dabar tekstilės atliekas neribotais kiekiais priima tik Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) didžiųjų atliekų aikštelės (Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės per. 30).

Iki karantino be „Dėvėdros“ drabužius priimdavo ir globojamiems žmonėms tolimesniam naudojimui išdalindavo religinės organizacijos. Prekybos tinklo „H&M” parduotuvė Klaipėdoje taip pat nemokamai priimdavo nebereikalingus tekstilės gaminius ir naujiems pirkiniams suteikdavo nuolaidas.

Kaip tekstilės atliekos ateityje bus tvarkomos Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje paaiškės po to, kai naują tvarką reglamentuos ruošiami teisės aktai – šiemet rengiami valstybinis, regioninis ir savivaldybės atliekų tvarkymo planai.

Pagal Lietuvai privalomas Europos Sąjungos aplinkosaugos direktyvas drabužiai, užuolaidos ir kitos tekstilės atliekos turi būti rūšiuojamos. Tekstilė, panašiai kaip ir plastikas, gamtoje suyra lėtai, o kai kurios audinių rūšys, pavyzdžiui, sintetiniai pluoštai, ir visai nesuyra. Tad tekstilės surinkimo ir perdirbimo problema ne ką mažesnė, nei kitų plastiko ar pavojingų buities atliekų.

1 Comment

  1. Jūratė

    Jei rusiuoti atliekas ir tekstile yra privaloma, mokėkite alga uz musu darba, o ne apeliuokite i patriotiskumo jausmus gamtai. Arba mazinkite atlieku privaloma KRATC mokesti. Metu viska i viena siuksliadeze ir nieko niekada nerusiuosiu. Mano laikas yra mano pinigai. Jūsų bizniui dykai nedirbsiu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This