Nepritaria apgyvendinimo paslaugų draudimui Klaipėdoje

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai pateikė uostamiesčio savivaldybės administracijai pateikė savo apklaustų narių poziciją dėl apgyvendinimo paslaugų teikimo karantino laikotarpiu miesto teritorijoje.

Rūmai nepritaria apgyvendinimo paslaugų draudimui Klaipėdos mieste karantino laikotapiu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Akcentuojama, kad mieste, skirtingai nei kurortuose apgyvendinimo paslaugų poreikis ne tik kad neišaugo, bet ir didžioji dalis viešbučių veiklą nutraukė ar laikinai sustabdė.

Akcentuojama, kad kai kurie viešbučiai turi korporatyvinių klientų, ilgalaikių gyventojų, kurie mieste lankosi verslo, o ne poilsio tikslais. O dėl pandemijos tokių svečių galimybės išvykti taip pat ribotos.

„Dėl šalyje galiojančio karantino viešbučiai naujų užsakymų artimiausiems mėnesiams nesulaukia. Apgyvendinimo paslaugų teikimas viešbučiams leidžia gauti bent minimalias pajamas ir išsaugoti verslo tęstinumą. Ne visi Klaipėdos miesto viešbučiai sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybės ar kitų įgaliotų institucijų kreipimosi dėl patalpų nuomos pirkimo izoliuotis turintiems asmenims, todėl, netekus galimybės teikti apgyvendinimo paslaugas viešbutyje gyvenantiems svečiams, viešbučiai patirtų dar didesnį nuostolį. Apgyvendinimo paslaugų nenutraukę viešbučiai skiria didelį dėmesį koronaviruso prevencijai: pasak viešbučių atstovų, personalas yra aprūpintas apsauginėmis priemonėmis, patalpos yra dezinfekuojamos.
Jeigu Klaipėdos viešbučiai nebeturės apgyvendinimo paslaugas perkančių svečių, bus priversti veiklą stabdyti, tačiau tai bus jų pačių sprendimas dėl susiklosčiusių aplinkybių”, – rašoma „Rūmų žiniose”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This