Senjorai neteko 37 500 eurų

Regionas

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai ieško sukčių, antradienį iš senjorų pagrobusių dideles pinigų sumas.

publicdomainpictures.net nuotr.

Apie 12.25 val. į Plungės rajono pareigūnus kreipėsi 74-erių moteris, nurodžiusi, jog į namų telefoną sulaukė skambučio –  elektros tinklų darbuotoju prisistatęs vyras pranešė, kad ji už elektrą sumokėjusi padirbtais pinigais, tad juos būtina patikrinti. Atvykusiam 30-35 metų vyrui, jau prisistačiusiam policininku, moteris parodė 2500 eurų, o ji papurškė ašarinių dujų į akis, čiupo pinigus ir paspruko.

Netrukus analogiško pranešimo sulaukė ir Kretingos policijos pareigūnai – į juos kreipėsi Salantuose gyvenanti senjorų pora. Pagyvenę žmonės taip pat nurodė sulaukę skambučio iš neva elektros tinklų ir pranešimo apie atvykstančius pinigų tikrintojus. Netrukus į namus užsukęs 30-35 metų, apie 180 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpaplaukis vyras paprašė parodyti pinigus. Patiklus senjoras atnešė net 35 000 eurų, tuomet sukčius taip pat papurškė senoliui į akis dujų ir griebęs pinigus pasišalino.

Pareigūnai įtaria, jog pinigus pagrobti galėjo tas pats asmuo, galimai jis turėjo ir bendrininką. Pranešama, kad įtariamųjų ieško gausios pareigūnų pajėgos.

Mačiusieji apibūdinimą atitinkantį asmenį ar turintys informacijos, prašomi skambinti tel. 112, 8700 60804, 8700 60712.

Pareigūnai primena, kad policininkai, medikai, elektros tinklų ar socialiniai darbuotojai niekuomet neateina į namus ir pinigų ar dokumentų netikrina.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Atsargiai: kobrus.lt gelia kaip tikra kobra

„Vietoj siūlytos lininės suknelės įdėjo kinietišką su sintetika, prekė neatitinka tikrovės, ir pavadinimus įmonės keičia, nepatikima ir niekam nerekomenduoju. Grąžinti ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This