Virtuali Dano Aleksos paroda „Kanados viza“

Kultūra

Prisitaikant prie naujųjų gyvenimo sąlygų, galerija „si:said“ pristato virtualią Dano Aleksos parodą „Kanados viza“.

Menininkas buvo pakviestas dalyvauti viename projekte Kanadoje. Prieš vykstant į kelionę, jis nuosekliai ištyrinėjo informaciją apie Jelounaifo miestą. Tačiau dėl Covid-19 viruso pandemijos planuota kelionė neįvyko.

Surinkta informacija ir neįgyvendintos kelionės patirtis tapo akstinu šiai parodai atsirasti.

D. Aleksa persvarsto virtualumą, kaip šiandienos situacija keičia ar praplečia virtualumo ribas. Menininkas svarsto, ar vien fizinis dalyvavimas užtikrina autentiškumo pojūtį. Iš anksto surinkta informacija apie geografinę vietovę tarsi suprojektuoja galimus įspūdžius.

„Iš kitos pusės „gyva patirtis“ persikėlus iš dabarties dimensijos į būtąjį laiką ims blėsti, o  susidariusias spragas užpildys vaizduotėje, kurią vėlgi maitina tas pats informacijos srautas, gimę dariniai”, ‒ sako D. Aleksa. Virtualią parodą galima aplankyti čia.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Apie autorių

D. Aleksos kūryboje svarbus individo ir visuomenės santykis, konkreti vieta ir laikas. Menininkas paskutinių kelerių metų kūryboje dažnai gvildena (savo) socialinio statuso, tapatumo platesne prasme klausimus. Jo kūriniuose dažnai klausiama „kas aš esu“ apskritai ir „kas (n)esu“ socialinėje ir/ar institucinėje meno sistemoje. Savo buvimą tarpdisciplininiu menininku autorius įvardina tarpine būsena, kai esi ne tik tarp disciplinų, bet tarp savęs ir meno, tarp savęs ir buities, tarp buities ir meno, tarp visuomenės ir savęs, tampi stebėtoju ir tai vadini menu.

D. Aleksa (g. 1971) – skulptorius, objektų, instaliacijų ir performansų kūrėjas. 1997-aisiais baigė Vilniaus dailės akademiją ir įgijo skulptūros specialybę. Parodose dalyvauja ir rengia personalines parodas nuo 1997 m. 2012-aisiais metais tapo Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos nariu. Gyvena ir kuria Vilniuje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Galerijoje „Si:said“ - Gusto Jagmino paroda

Nuo gegužės 25 d. galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) veikia Gusto Jagmino paroda „Tas langas. Dienotepis / Naktitepis“. Birželio ...
2022-05-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Galerijoje „si:said“ - Valdo Simučio paroda

Rugpjūčio 6-ąją, 18 val., galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) bus atidaroma personalinė Valdo Simučio paroda „Mes gyvenom prie jūros ...
2021-08-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Dano Aleksos paroda „75 kilogramai ir spindulys“

Birželio 4 d., penktadienį, 18 val. galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma Dano Aleksos personalinė paroda „75 kilogramai ir ...
2021-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This