Liberalų sąjūdžio frakcijos pareiškimas dėl KUL veiklos vertinimo

Politikų tribūna

Saulius Budinas, Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas
2020-04-08

Komentarų: 3

Vadovaujantis LR sveikatos priežiūros įstaigos įstatymo 33 straipsniu, buvo sudaryta Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) stebėtojų taryba, į kurią nuo 2019 m. liepos mėn. buvo deleguoti du Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai – Vaida Žvikienė ir Arūnas Barbšys.

Pasikeitus įstatymui, nuo 2020 metų vasario 1 d. jie buvo atšaukti ir buvo sudaryta naujos sudėties stebėtojų taryba, apie kurios sudėtį nėra informacijos nei KUL, nei savivaldybės tinklapiuose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vadovaujantis LR sveikatos priežiūros įstaigos įstatymo 43 straipsniu, Asmens sveikatos priežiūros viešosios įstaigose veiklos organizavimo lygiu sudaroma stebėtojų taryba. Stebėtojų tarybos prievolė yra analizuoti įstaigos administracijos veiklą, išklausyti įstaigos administracijos parengtą metinės veiklos ataskaitą ir skelbti ją visuomenei bei siūlyti steigėjui skatinti įstaigos administracijos vadovą ar skirti jam drausmines nuobaudas. Stebėtojų tarybos susirinkimai šaukiami ne rečiau kaip du kartus per metus.

Nors pirmieji signalai apie problemas KUL miesto tarybą pasiekė dar 2019 m. gruodžio mėnesį, iki šiol jokia stebėtojų tarybos pozicija šios įstaigos steigėjui – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai – nebuvo pateikta.

Manome, kad dėl šiuo metu susidariusios sudėtingos situacijos atsakomybė tenka ne tik KUL vadovybei, bet ir buvusiai, ir esamai stebėtojų tarybai.

Šiuo metu svarbiausias klausimas visuomenėje yra ne politikavimas, o visuomenės sveikata ir įstaigos veiklos atsinaujinimas, siekiant kaip įmanoma greičiau stabilizuoti šios Klaipėdos sveikatos priežiūros institucijos veiklą ir nuraminti aistras.

Tačiau atsakomybė taip pat turi būti nustatyta. Ir nustatyta objektyviai ir bešališkai. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba turi gauti visų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje įvykusių komisijų išvadas ir, jas įvertinusi, priimti konkrečius sprendimus.

3 Comments

  1. Xxx

    Toks jausmas kad klaipeda tai lietuvos autonomija, nei prezidento, nei ministru nuomones cia neegzistuoja.

    Reply
  2. nu bet fainiai

    stebėtojai tai politikai buvo ir nieko nematė, net vicemeras Barbšys, tai ko Kaveckis taip drąskosi? gal tegul paklausia partiečio.

    Reply
  3. Artiomas

    Gaunasi, kad miesto valdžia, jaučiasi, kaip Dievo užantyje. Ką nori, tą ir daro. Kam čia stebėtojų taryba, meras – visas stebėtojų tarybas atstoja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This