Brandos egzaminų sesija startuos birželio 22 d.

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė, kad brandos egzaminų sesija šiemet prasidės nuo birželio 22 d. Apie egzaminų vykdymo grafiką, priėmimo į aukštąsias mokyklas datas žadama informuoti artimiausiomis dienomis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr.

„Šis sprendimas priimtas atsižvelgus į aukštųjų mokyklų, bendrojo ugdymo mokyklų, Lietuvos moksleivių ir studentų sąjungų atstovų, švietimo ekspertų, ministerijos ir Vyriausybės specialistų siūlymus. Jie teikti prieš maždaug dvi savaites sudarytoje planavimo grupėje. Kaip ir sakėme, sprendimas negali būti vienpusis, o, priešingai, apsvarstytas visų, kuriuos paliečia egzaminų vykdymo klausimas. Vyravo argumentuota pozicija neatsisakyti egzaminų, tai galima suprasti. Dėkoju jos nariams už atliktą darbą. Kviečiu abiturientus ramiai ruoštis būsimiems egzaminams“, – pranešime spaudai cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras dr. Algirdas Monkevičius.

Jo nuomone, ši pavėlinta data leis abiturientams turėti daugiau laiko pasirengti egzaminams ne tik nuotoliniu mokymu, kaip yra šiuo metu, bet ir numatoma pasirengimą organizuoti įprastu būdu.

„Dabar pagrindinis mūsų darbas bus užtikrinti abiturientų pasirengimą, teikti jiems reikalingą pagalbą. Tam ministerija pasitelks mokytojų dalykininkų ir mokinių organizacijų atstovus. Abiturientai ruoštis egzaminams galės tiek nuotoliniu būdu, tiek ir planuojame suteikti galimybę tiesiogiai susitikti su mokytojais mokyklų patalpose pasibaigus karantinui ar švelnėjant jo sąlygoms. Žinoma, dirbsime kartu su mokyklų administracijomis, savivaldybėmis, kad būtų užtikrinama asmens higienai ir sveikatai tinkama aplinka“, – teigia ministras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Neigia spekuliacijas dėl matematikos egzamino panašumo į bandomąjį patikrinimą

Paskelbus matematikos brandos egzamino rezultatus, viešojoje erdvėje imta svarstyti, ar šių metų egzaminas nebuvo per lengvas, nes jį išlaikė 20 ...
2023-07-16
Skaityti daugiau

ELTA

Paskelbti paskutiniųjų egzaminų rezultatai

Paskelbti likusių valstybinių brandos egzaminų – istorijos, užsienio kalbų (anglų, rusų), informacinių technologijų, fizikos bei chemijos – rezultatai, praneša Nacionalinė ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Po fizikos egzamino: kokia mokslo olimpiadų įtaka rezultatams?

Nuo ko priklauso mokinio sėkmė? Kas šiandien žadina mokinių motyvaciją mokslo pasiekimams ir ką jaunam žmogui šiandien suteikia prizinės vietos ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This