Rengs konferenciją apie holistinę mediciną

Sveikata

Klaipėdos Holistinių terapijų mokykla kartu su partneriu – Klaipėdos universiteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra – gegužės 8 d. trečiąjį kartą rengs mokslinę praktinę konferenciją „Holistinė medicina laimingam gyvenimui“.

Šiemetinė konferencija bus skirta ne tik įvairiose holistinių terapijų srityse dirbantiems praktikams, bet ir sveikatos priežiūros specialistams, mediciną studijuojantiems studentams bei plačiajai visuomenei. Šiuometinėje konferencijoje bus 11 pranešėjų-holistinės medicinos ekspertų, kurie į holizmą pažvelgs remdamiesi savo skirtinga praktine patirtimi – nuo ajurvedinio gydymo iki ergoterapijos, nuo astropsichologijos iki gyvūnų asistuojamos terapijos ir kt.

„Nors dėl susiklosčiusių aplinkybių, konferencija vyks online, konferencijos dalyviams neteks 9 valandas vien įtemptai dirbti. Konferencija prasidės nuo bendros visai auditorijai Tai Či mankštos, pertraukėlių tarp pranešimų metu vyks arbatos gėrimo ceremonija, muzikiniai intarpai, įvairios relaksacinės ir gydomosios ekspres-terapijos, leidžiančios pailsėti, atstatyti gyvybines jėgas, patarimai, kaip sveikatinti savo organizmą ne tik pandemijos metu, bet ir kasdien“, – pranešime spaudai cituojamas Holistinių terapijų mokyklos vadovas, vienas iš konferencijos organizacinio komiteto narių Vytautas Gruzdys.

Nors konferencijos programą gerokai pakoregavo karantinas, organizatoriai žada, kad bus paliestas platus klausimų ratas, apžvelgtos atskiros holistinės medicinos atšakos: kinų medicina, Reiki, terapijos, asistuojant gyvūnams, mokymo ir mokymosi svarba holistinėje medicinoje, daugelis ajurvedos klausimų, miško terapija. Bus ir antroji konferencijos diena, kurios metu vyks praktinis seminaras „Prisilietimo stebuklas“. Jį ves profesorius iš Indijos Harpritas Singh Hira, Reiki Grand meistras.

Savo tyrimo rezultatus konferencijoje pristatys Klaipėdos universiteto papildomos ir alternatyvios medicinos magistrantės, kurios savo tyrimus atliko Holistinių terapijų mokyklos bazėje Klaipėdoje ir Vilniuje, Indiškoje Reiki mokykloje.

Pasibaigus pranešimams bus suteikta galimybė užduoti klausimus, konsultuotis su konferencijos lektoriais tam skirtu laiku.

Konferencijos organizacinio komiteto narė, Klaipėdos universiteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedros doc. dr. Aleta Chomičenkienė teigia, kad holistinė medicina yra visuminė: ji akcentuoja žmogaus vidinių procesų ryšį su išoriniais bioritmais; kreipia dėmesį į dvasią, sielą, energetiką, somatiką, socialines ir gamtines sąlygas; ieško negalavimo priežasties (gyvensenoje, mityboje, įpročiuose, elgsenoje ir kt.).

„Liga holistinėje medicinoje suvokiama kaip individualus procesas, kuris vyksta kiekviename organizme skirtingai ir todėl reikalauja individualiai pritaikyto gydymo”, – sako A. Chomičenkienė.

Anot jos, Pirmajame Pasauliniame alternatyviosios medicinos kongrese 1973 m. buvo užregistruoti 135 gydymo metodai ir jų skaičius nuolat auga.

„Holistinė medicina neatmeta tradicinės medicinos gydymo metodų, ypač, kai reikia suteikti skubią pagalbą. Pandemijos periodu be tradicinės medicinos būtų neįmanoma išsiversti, tačiau holistinė medicina padeda išlaikyti dvasinę pusiausvyrą, daug gali patarti apie profilaktines priemones, kurių turėtų laikytis kiekvienas žmogus, kad nesusirgtų. Kitaip tariant, holistinis požiūris padeda kiekvienoje ekstremalioje situacijoje rasti teigiamų pusių ir atstatyti vidinę harmoniją”, – teigia A. Chomičenkienė.

Pilna konferencijos programa skelbiama čia. 

Registracija į konferenciją vykdoma čia. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pro memoria Aleta Chomičenkienė (atnaujinta)

Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto bendruomenė dalijasi skaudžia žinia apie ilgametės kolegės, mokslininkės, dėstytojos, Rytų medicinos žinovės dr. Aletos ...
2022-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

Holistinių terapijų mokykla pažindins su ajurveda

Šių metų rudenį Klaipėdoje duris atvėrusi Holistinių terapijų mokykla jau įteikė pirmuosius pažymėjimus 30-čiai absolventų, sėkmingai išlaikiusių kontrolinį testą.
2018-12-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdoje steigiama Holistinių terapijų mokykla

Spalio 9 d. savo veiklą Klaipėdoje pradės Holistinių terapijų mokykla. Anot pranešimo spaudai, joje bus galima studijuoti holistinės medicinos pagrindus ...
2018-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This