Klaipėdoje pradeda veikti Karščiavimo klinika

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienį uostamiestyje duris atvers labai daug aistrų sukėlusi Karščiavimo klinika. Apie 14 val. ji sulauks ir pirmojo paciento.

Karščiavimo klinika Klaipėdoje įkurta Galinio Pylimo g. 3, Klaipėdos psichikos sveikatos centro patalpose.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, jog Karščiavimo klinika jau pradės savo veiklą. Balandžio 3 dieną buvo rasta išeitis, kaip ją Klaipėdoje įsteigti, nes tai savivaldybė privalo padaryti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pradeda veikti veikti karščiavimo klinika, kuri buvo sukėlusi tikrą karštį. Sprendimas rastas ir jau įgyvendintas. Visas įgyvendinimo, įrengimo, suderinimo procesas nebuvo toks paprastas. Labiausiai strigo ir daugiausia laiko užėmė mobiliojo rentgeno, atitinkančio visus reikalavimus, radimas. Bet jis buvo rastas ir jau yra pristatytas į vietą“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog ši Karščiavimo klinika bus ne miesto, o regiono.

„Tai bus regiono principo klinika. Tuoj bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Palangos savivaldybe, eilėje dar laukia Klaipėdos rajonas ir Skuodas, nes jie neturėjo galimybių įsteigti tokios klinikos. Tai tik dar kartą įrodo, koks sudėtingas procesas įsteigti tokią kliniką“, – aiškino V. Grubliauskas.

Pasak jo, Neringa kol kas dar nepareiškė noro naudotis tokios klinikos paslaugomis, nors jai įrengti savo teritorijoje lyg ir neturi tinkamų sąlygų.

Meras dėkojo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojui Sauliui Dabravalskiui, koordinuojančiam Karščiavimo klinikos veiklą.

„Kiek žinau, šiandien popietę jau yra pirmasis karščiuojantis pacientas, kuris ir išbandys šitą kliniką veiksme. Linkiu, kad darbo klinikai būtų kuo mažiau, bet jei bus, esame tam pasirengę“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Karščiavimo klinikoje bus priimami 18-60 metų amžiaus pacientai, kurie turi kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių ir karščiuoja (temperatūra 37.8 ir daugiau). Pacientai bus priimami su elektroniniu šeimos gydytojo siuntimu, kurį bus galima gauti nuotoliniu būdu. Numatoma, kad klinika dirbs kiekvieną dieną, ne mažiau kaip 4 val. per dieną, tačiau didėjant pacientų srautams, darbo laikas galės būti ilginamas.

Per šv. Velykas, balandžio 12-13 d., medikai taip pat budės ir jei bus pacientų, turinčių šeimos gydytojo siuntimą, jie bus priimti.

Patalpų aprūpinimu reikalingais baldais, įranga, medikų komandų formavimu pasirūpino Savivaldybės viešoji įstaiga Jūrininkų sveikatos priežiūros centras. Apsaugos priemonės medikams klinikos veiklos startui skirtos iš Valstybės rezervo, dalį skyrė Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, respiratoriais papildomai aprūpino ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Radiologijos įrangą bei su ja dirbsiančius medikus skiria Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”131970,131971,131972,131973,131974,131975,131976,131977,131978,131979,131980,131981,131969″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

3 Comments

  1. H

    Vienoje foto , kur stovi apsauginis su geltona liemene, tai stovi zenklas automobiliu eismas draudziamas. Tai kaip suprantu, reikes islipti is automobilio ir ateiti peskom likusiys 100 metru?

    Reply
  2. Ilona

    O kas bus su tais pacientais, kuriems 61 m. ir daugiau?

    Reply
    • Janušonis

      Tokius reikia iškart gabenti į Lėbartus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This