Rasti artimųjų kapus Kretingos rajone padės skaitmeninė sistema

Regionas

Kretingos rajono savivaldybė skelbia, jog nuo šiol rajone palaidotą asmenį galima rasti greitai, išmaniai ir patogiai – Kapinių geografinėje informacinėje sistemoje – Kapinių GIS.

Petrikaičių kapinės, Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

Praėjusiais metais Kretingoje pradėtas skaitmeninimo projektas šiandien jau apima Kretingos miesto kapines – Liuteronų (J. Jablonskio g.), Senąsias (Vilniaus g. 19A), Senąsias (Vilniaus g. 8A), Civilines (Darbėnų pl. 2) ir Kretingos rajone esančias Petrikaičių kapines (Žalgirio sen. Petrikaičių k. 1).

UAB „Kretingos komunalininkas“ tinklalapyje pasirinkus laukelį „Kapinių priežiūra“ ir atsivėrusiame lange paspaudus „Skaitmeninė kapaviečių paieška“, galima rasti užmirštą dominantį kapą vos per kelias minutes.

Kretingos rajono savivaldybės kapinių žemėlapyje norint surasti Kretingos rajono savivaldybėje palaidotą asmenį, paieškos laukelyje reikia įvesti asmens vardo ar pavardės fragmentą ir pasirinkti tinkamą variantą iš pasiūlyto sąrašo. Norint gauti daugiau informacijos apie dominantį kapą, galima priartinti žemėlapį ir paspaudus ant kapo – atsidariusiame langelyje gaunama detali informacija apie kape palaidotus asmenis, o paspaudus žemėlapyje ant kapo paminklo, galima peržiūrėti kapo nuotrauką. Žemėlapyje taip pat yra spausdinimo, braižymo ir matavimo įrankiai.

„Informacija kapinių žemėlapyje nėra pilna, ji palaipsniui pildoma ir tikslinama. Yra kapaviečių, kurios nežinia kam priklauso, tad ši sistema palengvins, paspartins galimybę atrasti artimųjų kapus “, – rajono savivaldybės pranešime cituojamas vyresnysis kapinių prižiūrėtojas Jonas Drungilas.

Pagal Kapinių GIS Kretingos miesto kapinėse yra 9893 kapavietės, jose palaidota 18528 asmenys: Liuteronų kapinėse – 261 kapavietė, Senosiose kapinėse (Vilniaus g. 19A) – 1012 kapavietės, Senosiose kapinėse (Vilniaus g. 8A) – 2230 kapaviečių, Civilinėse kapinėse (Darbėnų pl. 2) – 6143 kapavietės. Petrikaičių kapinėse – 247 kapavietės ir 51 kolumbariumo niša.

Artimiausiu metu prie kapinių įėjimo turėtų atsirasti informacinės lentos, kuriose bus kapinių plano schema su kvartalų numeriais ir informacija, kaip savo išmaniuosiuose įrenginiuose rasti Kretingos rajono savivaldybės kapinių žemėlapį.

Suskaitmenintame kapinių žemėlapyje pastebėjus netikslumų ar turint kitų, su žemėlapiais ar duomenimis susijusių klausimų, galima kreiptis į kapinių prižiūrėtojus – Joną Drungilą tel. 8 656 36814, el. p. jonas.drungilas@kretkom, Romutę Gedminienę tel. 8 655 39245 arba bendruoju el. p. info@kretkom.lt.

1 Comment

  1. Buvęs Kretingos rajono gyventojas

    Tai ką, Kretingos rajone tėra tik 3 kapinės????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Išvažiavo kapinių, parsivežė... ragų*

Dalyvaus susitikime su Klaipėdos rajono meru dėl kapinių plėtros – antradienį paskelbė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus apie savo susitikimą su ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismas apgynė vartotojos interesus ginče dėl paminklo kapavietėje

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo civilinę bylą dėl vartotojo teisių gynimo ir pripažino, kad vartotojos reikalavimai paminklus gaminančiam verslininkui ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This