Aukštosiose mokyklose – daugiau vietų stojantiesiems

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė, jog 2020 m. valstybės lėšomis į aukštąsias mokyklas numatoma priimti 16,5 tūkst. pirmakursių: iš jų 10,3 tūkst. į universitetus, 6,2 tūkst. į kolegijas. Tai – 25 proc. daugiau nei buvo numatyta pernai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius patvirtino preliminarius 2020 m. priėmimo į bakalauro ir vientisąsias studijas skaičius pagal studijų kryptis ir jų grupes, o menų ir pedagoginėms studijoms – pagal studijų programas.

Matematikos, informatikos, fizinių, inžinerijos ir technologijos mokslų studijoms universitetuose ir kolegijose skiriama 5335 valstybės finansuojamos vietos, verslo ir viešajai vadybai – 2600, sveikatos mokslams – 1790, socialiniams mokslams – 2550, humanitariniams mokslams – 1235, menams – 844, ugdymo mokslams – 585, veterinarijos ir žemės ūkio mokslams – 450, gyvybės mokslams – 430, teisei – 430, sportui – 120 valstybės finansuojamos studijų vietos.

„Stoti į tas sritis, kurios reikalingos valstybei, skatiname per papildomas priemones – savo kuruojamoje srityje šiemet numatome didesnes stipendijas būsimiesiems pedagogams. Naudoti tokias skatinimo priemones kviečiame ir kitas ministerijas jų kuruojamose srityse“, – pranešime cituojamas A. Monkevičius.

Šiemet numatoma visus, pasirinkusius pedagogines studijas valstybės finansuojamose vietose, skatinti 300 eurų stipendijomis. Planuojama, kad tokiomis stipendijomis būtų skatinami 835 pedagogines studijas pasirinkę asmenys: 585 įstojusiųjų į bakalauro studijas, 50 pasirinkusiųjų pedagogikos gretutines studijas, 200 įstojusiųjų į pedagogikos profesines studijas. Vyriausybei pritarus 2020 m. tam būtų skiriama per 1 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

ELTA

Švietimo darbuotojų profsąjunga raštu informavo Vyriausybę ir ministeriją apie tikrojo streiko pradžią

Pirmadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) raštu informavo Vyriausybę ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM), kad tikrasis streikas prasidės rugsėjo ...
2023-09-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Patvirtinta nauja mokinių lankomumo tvarka

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė parengusi Mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, mokyklos lankomumo užtikrinimo tvarką. Ji esą parengta ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This