Klaipėdoje – aštuoni nauji koronaviruso atvejai (5)

Koronavirusas, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-04-11

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per penktadienį Lietuvoje nustatyti 27 nauji koronaviruso atvejai – gerokai mažiau nei ketvirtadienį, kai buvo identifikuoti 44 susirgimai.

Klaipėdoje penktadienį nustatyti 8 susirgimai (ketvirtadienį – 13). Pusė teigiamų mėginių į Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratoriją atkeliavo iš mobiliojo tyrimų punkto.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje jau diagnozuoti 1026 susirgimai COVID-19.

Klaipėdoje jau yra pasveikę 12 asmenų. Iš viso šalyje yra pasveikę 54 asmenys

Šeštadienį pranešta ir apie dvidešimt trečią mirties nuo koronaviruso infekcijos atvejį. Asmuo mirė Kauno klinikinėje ligoninėje. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) taip pat informavo, kad šeštadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs daugiau nei 27 tonas asmens apsaugos priemonių šalies medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija. Krovinyje – respiratoriai FFP2, apsauginiai akiniai, vienkartinė medicininė apranga, chirurginės kaukės, apsauginiai skafandrai ir batų apsaugos.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja Lietuvos paštas.

Gautos apsaugos priemonės skirtos KUL, Santaros klinikų, Kauno klinikinės ligoninės, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės medikams, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

Anot SAM, jau prieš šventes savivaldybių medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija, paskirstyta 1,2 mln. kaukių, 3,6 mln. vienkartinių pirštinių, o karščiavimo klinikoms skirta beveik 24 tūkst. vienkartinių chalatų ir beveik 20 tūkst. vienkartinių akinių. Skelbiama, kad Klaipėdos savivaldybei skirta 50 000 medicininių kaukių, 150 000 vienkartinių pirštinių, o jos karščiavimo klinikai teko 700 vienkartinių chalatų ir 600 apsauginių akinių.

Žymos: | |

Komentarai (5):

Atsakymai į “Klaipėdoje – aštuoni nauji koronaviruso atvejai”: 5

  1. Algirdas parašė:

    Pinigų plovimo įstaigą….gal jau laikas ten pusę pakeisti…su Grubliauskiene…kokie pinigų taškymas ten

  2. ąpuokkas parašė:

    Ar matėt ta vyrūsą

  3. Modestas parašė:

    Pipec mirsim dabar jau ?

  4. Algis parašė:

    O nuo ko apsikretė tur būt ne nuo rizikos grupei priklausiančio asmens.kodel niekada nėra imformacijos kas apkrečia tuos senjorus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas, Svarbu

Dėl išaugusių COVID-19 atvejų specialistas pataria nepanikuoti: reikalingas ilgesnis sekimo laikas

Pastarąsias dvi savaites Lietuvoje pastebimas gerokai išaugęs užsikrėtimų koronavirusine infekcija skaičius. Pastarąsias tris dienas iš eilės fiksuoti senokai bematyti daugiau ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Naujų susirgimų COVID-19 - ir vėl daugiau nei šimtas

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog šalyje ir toliau naujų susirgimų koronavirusine infekcija skaičius lieka perlipęs 100 atvejų ribą. Antradienį Lietuvoje ...
2024-07-24
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This