Buvusio Kelių policijos pastato ateičiai – mažesnės ambicijos

Svarbu, Verslas

Buvusį uostamiesčio Kelių policijos pastatą rekonstruoti norintys ir greta jo biurų priestatą ketinantys pastatyti verslininkai buvo priversti pakoreguoti savo planus.

Atsisakyta ketinimų statyti 6 aukštų priestatą – jis bus mažesnis.

Spalvota vizualizacija – nauji projektiniai pasiūlymai, kaip rekonstruotas buvęs Kelių policijos pastatas turėtų atrodyti iš Minijos gatvės pusės. Nespalvota – pirmieji projektiniai pasiūlymai.

Pastabas pareiškė kaimynai

Visuomenei pristatyti nauji administracinio pastato rekonstravimo, garažų, dirbtuvių ir kitų statinių griovimo žemės sklype Šermukšnių g. 10 projekto projektiniai pasiūlymai. Jų viešas svarstymas numatytas balandžio 29 dieną.

Šių metų pradžioje jau buvo pristatyti šios rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai. Tačiau nemažai pastabų turėjo kaimyniniame sklype įsikūrusio Rusijos Federacijos konsulato atstovai. Jiems itin nepatiko, kad greta esančio pastato projektuojamas priestatas yra per aukštas. Projektiniuose pasiūlymuose buvo numatyta, kad priestatas bus 29,3 metro aukščio.

Į pastabas buvo atsižvelgta, tad ir parengti nauji projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos bus rengiamas ir rekonstrukcijos techninis projektas.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad Šermukšnių gatvėje esantį trijų aukštų administracinės paskirties pastatą, kuriame daugelį metų buvo įsikūrusi uostamiesčio Kelių policija, ir 26,24 aro sklypą aukcione pardavė Turto bankas. Sklypo ir pastato pradinė kaina buvo 637 tūkst. eurų. Tačiau aukcionas įvyko ne iš pirmo karto, todėl kainą teko mažinti. Galiausiai sklypą ir pastatą už kiek daugiau nei 400 tūkst. eurų įsigijo bendrovė „Nova Energia“.

Naujųjų ir senųjų projektinių pasiūlymų versijos.

Jos užsakymu rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus parengė bendrovė „Sunprojektai“.

Aukštis sumažėjo 9 metrais

Projektiniuose pasiūlymuose, kaip ir anksčiau, numatyta, senąjį Kelių policijos pastatą rekonstruoti, nekeičiant jo tūrio. Tačiau dabar šiame pastate numatoma įrengti 24 butus, iš kurių 17 bus vieno kambario, o šeši – dviejų ir daugiau kambarių. Ankstesniuose projektiniuose pasiūlymuose buvo numatyta rekonstruojamame pastate įrengti 29 butus, kurių 22 būtų vieno kambario.

Projektiniuose pasiūlymuose tiek anksčiau, tiek dabar numatoma ant šio pastato stogo įrengti atvirą vaikų žaidimų aikštelę ir nedidelę stiklinę terasą.

Projektiniuose pasiūlymuose numatoma, jog dabartinis pastatas po rekonstrukcijos antstatais bus sujungtas su nauju priestatu. Anksčiau buvo numatyta, kad jis bus 6 aukštų ir sieks 29,3 metro aukštį. Dabar planai jau pakoreguoti ir numatoma, kad priestatas bus 5 aukštų ir 20 metrų aukščio. Jo plotas sumažėjo nuo 4146 kv. m iki 2926 kv. m.

Numatoma, jog priestato, kuris projekte vadinamas B korpusu, požeminiame aukšte bus požeminis parkingas bei techninės patalpos. B korpuso pirmajame aukšte įrengiama antžeminė automobilių aikštelė. Pirmas ir antras pastato aukštai būtų skirti medicininės paskirties patalpoms. Likusieji aukštai (3-5 a.) – administracinėms patalpoms, kitaip tariant, biurams. Planuojama, jog 5-ajame aukšte būtų numatyta galimybė įrengti eksploatuojamą stogą – atviras terasas tiek darbuotojams, tiek pastato lankytojams. Pagrindinis įėjimas į B korpusą numatomas nuo Minijos gatvės pusės.

Numatyta, jog rekonstravus administracinį pastatą, patekimas į teritoriją (sklypą) būtų galimas tiek iš Šermukšnių, tiek iš Minijos gatvės.

Viršuje – naujieji projektiniai pasiūlymai.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog vadovaujantis STR, rekonstruojamam pastatui nustatomas minimalus automobilių stovėjimo vietų skaičius yra 88.

„Projektiniais pasiūlymais iš viso rekonstruojamame komplekse preliminariai planuojamos 49 automobilių stovėjimo vietos ir 4 laikino išlaipinimo vietos Šermukšnių gatvėje bei 2 laikino išlaipinimo vietos nuo Minijos gatvės. Numatyta, jog Šermukšnių gatvėje būtų įrengtos 4 laikino sustojimo vietos, o pagrindinis automobilių saugojimas ir parkavimas numatytas požeminėje ir antžeminėje automobilių aikštelėse. Gyvenamojo korpuso gyventojams numatytos vietos būtų skirtos požeminiame parkinge (28 aut. vieta). Administracinio korpuso darbuotojų bei lankytojų automobiliams būtų skirta antžeminė aikštelė (21 aut. vietos)“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Želdiniams – žaliasis stogas

Juose taip pat dėstoma, kaip bus elgiamasi su želdiniais. Nurodoma, jog minimalus želdynų plotas sklype privalo būti ne mažesnis kaip 15-35 proc., tai sudarytų apie 396-925 kv. m. Projektiniuose pasiūlymuose numatoma, jog žalieji plotai sklype užimtų apie 300 kv. m plotą, o papildomus žaliuosius plotus būtų galimybė įrengti ant eksploatuojamųjų stogų, tai papildomai užimtų 300 kv. m, tad iš viso sklype būtų galimybė įrengti apie 600 kv. m priklausomųjų želdynų, tai sudarytų apie 20 proc. viso sklypo ploto.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Rekonstrukcijos metu numatyta, kad sklype būtų įrengti nedideli žalieji plotai, kuriuose būtų įveisiami dekoratyviniai medžiai ir krūmai, įrengiama veja. Numatoma pagal galimybes įrengti eksploatuojamą žaliąjį stogą. Šiuo metu vidiniame kieme augančias kalnines pušis numatyta išsaugoti ir integruoti į rekonstruojamo objekto aplinkos sutvarkymo sprendinius. Ties rytiniu gyvenamuoju korpusu, Šermukšnių gatvėje galėtų būti įveisiami nedideli lapuočiai medžiai – simboliškai gatvę atspindėtų paprastojo šermukšnio želdiniai“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Projekto užsakovo – bendrovės „Nova energia“ bendraturtis Jaunius Skierus anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ sakė, jog turi vilčių, kad šiemet pavyks parengti pastato rekonstrukcijos techninį projektą ir gauti statybos leidimą. Optimistinis planas, jog ir statybos darbai turėtų prasidėti šiemet.

1 Comment

  1. Mindaugas (Husky)

    Ale tu matai,ruskeliai nepatenkinti padoraus pastato aukštingumu ir pist-nurėžiame 9m. ir valdžiažmogiai verslui sutrukdo.
    O vat mums po langais Kisinių km.Dovilų seniūnijoje žvyro karjerą balandžio 1d.pradėjo kasti nieko neįspėja ir pyktybiškai vengiantys pateikti dokumentus darbus vykdo „Hidrostatyba” ir valdžiai nusispjauti į gyventojus,jų turtą,gyvūnus ir t.t.
    Taip,kad Broniau Markauskai,lipk nuo sosto,atvažiuok pažiūrėti!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nebelikus Rusijos konsulato, pasikeitė ir verslo planai

Po dvejų metų visuomenei vėl teikiami svarstyti buvusių Klaipėdos miesto Kelių policijos pastatų, Šermukšnių g. 10, rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai. Jie du ...
2022-11-08
Skaityti daugiau

Politika

Rusijos konsulatas užvėrė duris

Klaipėdoje veikęs Rusijos konsulatas jau skelbia, kad nebedirba. Apie sprendimą atšaukti leidimą Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje veiklai, Lietuvos užsienio reikalų ...
2022-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This