Uostamiestyje – tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per sekmadienį Lietuvoje nustatyti devyni nauji koronaviruso atvejai – triskart mažiau nei penktadienį ir šeštadienį, kai buvo po 27 naujus susirgimus.

Klaipėdoje pirmą Velykų dieną fiksuotas tik vienas susirgimas, kai šeštadienį Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija pranešė apie 12 CODIV-19 atvejų.

Bendrovė „Maxima LT” pranešė, kad virusas buvo diagnozuotas dviem jos Klaipėdoje dirbantiems žmonėms – prekybos centre „Banginis“ esančios parduotuvės „Maximos XXX“ kepyklos darbuotojai ir Sportininkų gatvėje esančios „Maximos“ valytojai.

Šiai darbuotojai tyrimas atliktas balandžio 10 dieną. Ji parduotuvės kepykloje dirbo iki balandžio 6 dienos.

Teigiama, kad su apsirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Jei reikės, jai į namus bus pristatomas ir maistas.

Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Klaipėdoje, Šilutės plente esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

„Analizuodami pasaulinę situaciją dėliojomės ir visus galimus veiksmų planus, todėl buvome pasiruošę tokiai situacijai ir iš savo pusės darome viską, kad užtikrintume kitų darbuotojų saugumą. Visi „Maximos“ prekybos tinklo darbuotojai kiekvieną rytą prieš pradedant darbą matuojasi temperatūrą. Temperatūra papildomai matuojama ir dienos metu. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose. Ši darbuotoja parduotuvės kepykloje dirbo balandžio 3, 4 ir 5 dienomis. Balandžio 6 dienos ryte atėjus darbuotojai į darbą, paaiškėjo, kad ji turi temperatūros, todėl nebuvo leista dirbti ir perduota informacija dėl tolesnių veiksmų“, – pranešime spaudai cituojama Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad kepyklos darbuotoja turėjo kontaktą su šešiais darbuotojais: keturiais iš savo cecho ir dar dvejomis sveriamų prekių skyrių pardavėjomis.

Šie darbuotojai nedelsiant buvo informuoti ir nuo balandžio 13 dienos bus saviizoliacijoje. Jų kontaktai perduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyriui.

Teigiama, kad apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingi Vyriausybės asmenys bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra skelbusi, kad, „remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos ir Europos maisto saugos agentūros (EFSA) duomenimis, nėra jokių mokslinių duomenų, kad COVID-19 galėtų plisti ar būtų perduodamas per maistą“. Todėl maisto produktai, kuriuos darbo metu galėjo liesti kepykloje dirbusi moteris, anot „Maximos”, pavojaus sveikatai nekelia.

„Norime pabrėžti, kad mūsų kepyklos yra dezinfekuojamos po kiekvieno gamybos proceso. Visi darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, pirštines ir kepures – jiems yra suteiktos būtinos priemonės. Parduotuvių paviršiai taip pat kasdien dažnai dezinfekuojami. Po šio atvejo, visos minėtos parduotuvės ir kepyklos patalpos bus pilnai dezinfekuojamos, kad mūsų klientai galėtų jaustis saugiai ir toliau drąsiai lankytis parduotuvėje. Pirmadienį kalbėsime su šios parduotuvės darbuotojais – jei bus nenorinčių ar psichologiškai negalinčių dirbti, jiems kurį laiką suteiksime atostogas ir leisime likti namie“, – teigia „Maxima LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Susirgusi „Maximos“ parduotuvės Sportininkų gatvėje valytoja nuo kovo 17 dienos turi nedarbingumą. Nepaisant to, kad darbuotoja nedirba daugiau nei tris savaites, po teigiamo koronaviruso testo parduotuvėje bus papildomai atlikta pilna patalpų dezinfekcija. Kiti šios parduotuvės darbuotojai, prekybos tinklo duomenimis, jaučiasi gerai, jiems saviizoliacija nerekomenduojama.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje jau diagnozuoti 1062 susirgimai COVID-19.

Per parą šalyje pasveiko keturi pacientai ir iš viso šiuo metu jau yra pasveikęs 101 žmogus. Informacija apie miestus, kuriuose pasveiko žmonės, nepateikiama.

Kartu pranešta, kad nuo infekcijos mirė jau 24-as žmogus. Asmuo mirė Kauno klinikinėje ligoninėje, jis priklausė rizikos grupei.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This